Předoperační vyšetření

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3696
28.6.14 09:08

My byli na predoperacnim s Venym, kdyz mu byl necelý měsíc a krev mu brali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
28.6.14 09:23

@quinny zodpovědnost ano..jen mě zajímalo jak to je, když jsem si tu přečetla, že se od toho upouští..jestli to tak opravdu je nebo ne..asi je to u každého jinak a já budu pátrat dál. Dětská tam ted měsíc nebude, tak jsem se chtěla informovat tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
28.6.14 09:24

@zulitvi děkuji :kytka:, přijde mi to logické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
28.6.14 21:33

@MirkaO to vzdycky zalezi na typu anestezie a na konkretnim pracovisti kde to budou delat. Resila bych to v nemocnici kam jdete 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
28.4.16 10:29

Ahoj, obnovuji téma. Mám jít s dcerou ( 2 roky) na trhání nosní mandle. Dostala jsem dotazník na výskyt krevní sraženiny v rodině a pokud tam je odpověď ANO, tak se musí udělat dítěti test na krevní sraženiny. Odpověděla jsem na otázky ANO, že má matka trpí na krevní sraženiny, ale dle naší dětské dr.se testy na krevní sraženiny u dítěte dělat nemusí, když se to netýká přímo mě jako mě, ale je to má matka. Bude dělat předoperační vyšetření a brát krev - krevní obraz. Tak teď nevím, zda si na tom trvat, ať ten test na kr. sraženiny udělá nebo postačí krevní obraz. V nemocnici mi říkali to samé, co je napsané v to dotazníku - pokud je někde odpověď ANO, tak se ten test musí udělat. Má s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
28.4.16 11:53

@evulkanov At si o tom myslí kdo chce co chce, stejnak budeš muset akceptovat to, jak to mají nastavené v nemocnici kde bude zákrok…
Jinak otázka na „výskyt krevní sraženiny v rodině“ je dosti vágní a zrovna tak vágní je výraz „test na krevní sraženiny“…
U dvouletého dítěte jestli něco při operaci nosní mandle hrozí, tak spíše krvácivá komplikace, nikoli „sraženiny“.
Ale abych byla konkretnější, podstatné je, na jaké sraženiny matka trpí, za jakých okolností vznikly a jestli ji byla nalezena nějaká koagulační porucha.
Pokud by jste v rodině měli nějakou dědičnou vadu koagulace, pak by asi nebylo od věci dítě vyšetřit. Jinak je to nesmysl a krevní obraz + event základní koagulační vyšetření rozhodně u dítěte před mandlí stačí.
Základní koagulační vyšetření = INR a APTT.
„Test na krevní sraženiny“ nevím co kdo v tomto případě konkrétně myslí, ale pokud screening trombofilií, tak ten je daleko složitější a stojí mnoho tisíc a přijde mi absurdní ho před mandlí 2letému dítěti dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
28.4.16 12:07

@makarka děkuji za odpověď. No, v tom dotazníku je napsáno - vyšetření krevní srážlivosti - Quick nebo APTT)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
28.4.16 12:30

@evulkanov jasně, tak to potom rozumím, to není test na krevní sraženiny ve smyslu zjištění zvýšeného rizika tromboz, ale vyšetření na orientační zjištění stavu srážlivosti krve. To některá pracoviště před mandličkou vyžadují a některá ne.
Osobně bych být praktickou lékařkou akceptovala co požaduje nemocnice. To nejsou zas tak drahá a náročná vyšetření, aby se kvůli tomu musel dělat napnelismus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
28.4.16 12:35

Tak jsem tam radši volala do te nemocnice a proste to vysetreni byt musi. Tak jsem zvedava, jak se k tomu nase detska postavi. To je proste boj s těma doktorama :)

Příspěvek upraven 28.04.16 v 12:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
28.4.16 12:38

@evulkanov no to je blbý teda.. :( tak jestli se takhle šprajcla, tak ti nezbývá než zavolat do nemocnice, popsat jim situaci a nechat si poradit, jak máš tedy postupovat

• buď ti řeknou, že ti dítě bez toho vyšetření nepřijmou prostě a že na vyšetření u praktický máš trvat (a ty to pak budeš muset takto říct praktické, že bez toho vyšetření vás nepřijmou)
  • a nebo (pokud by byli vstřícní) vás přijmou a tu srážlivost vám naberou až v nemocnici (ale to pak záleží na režimu oddělení, neb často se děti přijímají v den operace a pak by se to vyšetřit asi nestihlo)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
28.4.16 12:41

@makarka Tak jsem tam radši volala do te nemocnice a proste to vysetreni byt musi. Tak jsem zvedava, jak se k tomu nase detska postavi. To je proste boj s těma doktorama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
28.4.16 12:44

@evulkanov A neudělají vám předoperační přímo v té nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
28.4.16 12:44

@evulkanov to jo teda.. tady v ty situaci je blbý, že je to takový nerozhodný, jestli to vyšetření je nezbytný nebo ne a halt se k tomu každý staví jinak..
tak uvidíš, snad praktická nebude dělat moc velký problémy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
28.4.16 13:32

Ještě si to můžeš uhradit že svého, pokud tě tlačí čas, Apak to požadovat na pojišťovně, spolu se stížnosti na praktika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
10.11.16 12:31

Ahoj, nemáte někdo zkušenost jak je to s rýmou a předoperačním vyšetřením? Dcera má jít v pondělí na operaci bř. kýly, v ten samý den ráno jdeme na předoperační k praktické. Teď má rýmu, trochu i pokuckává - v případě, že už by třeba v neděli byla ok, můžeme na tu operaci jít? Nebo to radši odpískat už teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí