Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky prosím o radu, moje šikovná dcerka mi v nestřeženém okamžiku vyhrabala z kabelky antikoncepční pilulky (marvelon), byla to chvilička, ale vidím, že v balení 1 pilulka chybí, hledala jsem jí, ale nenašla, takže jí pravděpodobně asi slupla - myslíte, že mám je na pohotovost? Je to už půl hodinky a nic na ní nepozoruju, chová se normálně.
Jen prosím žádné vyčitky, sama si to vyčítám, jak jsem nepozorná neschopná matka.
děkuju
Ahoj,
podle mně je to v pohodě, ty dávky hormonu jsou nizoučké a jestli spolkla jenom jednu, tak bych pro klid duše zavolala k dětskému doktorovi nebo na toxikologii … ale fakt myslím, že se není čeho bát! (mrkni co píšou na letáčku k těm pilulkám, většinou tam je uvedeno, co máš dělat, jestliže dojde ke spolknutí pilulky děckem…)
Baghira
No já bych asi na tvém místě nejdřív zavolala našemu pediatrovi, popř. na dětské oddělení do nemocnice a podle toho, co by mi řekli, bych se rozhodla.
Verča
Já bych taky určitě volala doktorce. Napiš, jak to dopadlo, ale myslím, že to bude určitě v pohodě.
Asi ti neporadím, ale jedno je jisté - babička z tebe určitě nebude ! ![]()
Strašně se omlouvám, ale tak nějak mě to prostě napadlo a pobavilo. ![]()
Tak at to je v pohode Bubina
Baghiro, tak to se mi ulevilo, nechtěla jsem být za úchyláka sama ![]()
holky děkuju, tak jsem volala pediatričce - prý by mohla zvracet a bolet jí hlava, mám jí sledovat a kdyby se mi něco nezdálo tak jet na pohotovost.
Malá vypadá zatím, že je úplně v pohodě a tak to snad bude opravdu dobré. A já samozřejmě dostala přednášku pro nezodpovědné matky jak mají léky být mimo dosah batolat atd. Dobře mi tak ![]()
Jednou jí budu vyprávět jak s antikoncepcí začala už po prvních narozeninách ![]()
Ještě jednou díky ![]()
Je fakt, že si to někdy vůbec neuvědomíš. Já nosím v kabelce Ibalgin a nějak mi nedošlo, že se Adula naučil otvírat zipy. Kabelku jsem měla zavřenou na zip, ale prostě mě to nenapadlo, že to otevře. No a najednou koukám a on si hraje s tím platíčkem. Naštěstí bylo plné. Teď už si na to dávám taky pozor. Ale prostě jsou situace, kdy Tě to vůbec nenapadne. A můžou všude psát, jak uchovávat léky a tak.
Jinak jsem ráda, že to je OK. Budete historku (teď už) k pousmání:)
Evča
Ahoj,
kamarádce jednou snědla holčička asi půl platíčka, k doktorovi tenkrát jeli, ale nic se nedělo, jen je upozornili, že by jí mohli trochu natéct prsíčka, ale ani to se nestalo. Jen kamarádce chyběly ty pilule ![]()
Katka