SOS, Únik CO

Anonymní
19.6.19 17:07

SOS, Únik CO

Zdravím, mám takový problém. Máme v bytě plynový kotel. Dneska ráno se nám spustil hlásič na únik plynu. Podle návodu, když ukazuje cokoliv jiného než čísla, může to být porucha, baterky nebo tak něco. Jenže nám to ukazovalo 200 a kleslo to asi po 15 minutách. Samozřejmě plynaře jsme volali, ten nám ale řekl že může přijít zítra, nebo pozítří. Není to sakra blbost?! Když by to fakt unikalo, je to nebezpečný a on chce ještě čekat. Před chvílí jsem chtěla umýt nádobí a jak jsem zapla teplou vodu, po chvíli poplach znovu, zas kolem 200 a klesalo to pomalu dolů.. Já mám z takových věcí hrozný strach, máte s tím někdo zkušenosti? Jestli mám plašit, nebo Teda počkat.. Já nevím, jsem z toho na nervy.. Mám tu dítě.. Nevolno mi sice je, ale to spíš asi z těch nervů z toho.. Jinak nějaký příznaky asi ne.. Větrám celý den i vchodovýma dveřma..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
19.6.19 17:11

Bych volala nejakou havarku, kde delaji i rychle vyjezdy. Z tohohle bych mela taky vitr

• Citovat
  • Upravit
5178
19.6.19 17:13

Tak snad když kotel hlásí nějaký únik, tak ho přece nepouštěj a zavři uzávěr plynu. To dá rozum. A nemít 1 den teplou vodu není zas takový problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
19.6.19 17:15

U nás před vánocema jen někdo cítil n chodbě plyn, přijeli hasiči a plynaři a odpojili celý barák.
Pak na zapojení jsme si museli volat všichni nějakou nonstop službu, dělali každému i revizi, pán říkal, že jezdí i k havárkám plynu, mají nonstop službu, číslo najdeš na netu.
Určitě bych to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.19 17:17

@histep noo.. Tak teď se skutečně stydím, že mě to v těch nervech z toho nenapadlo :zed:
Vypla jsem to, děkuju moc. Jsem hroznej plašan a neumím v takových situacích přemýšlet :zed: :zed: :zed:
A hold asi počkáme, protože plynař nezveda už telefon..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.19 17:18

@free333 děkuju, zkusím nějaký to číslo najít

• Citovat
  • Upravit
851
19.6.19 17:19

Jiného plynaře neseženeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15872
19.6.19 17:21

Máte kotel ve větratelné místnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.19 17:22

Prej můžou přijet v 8 ráno.. No tak jsem na to zvědavá.. Snad bude všechno ok

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.19 17:23
@Zumpa píše:
Máte kotel ve větratelné místnosti?

Sice sama koupelna okno nemá, ale že záchoda nevede zeď úplně nahoru a tam je okno otevřené furt.. Myslím že je veterána dost :nevim:

• Citovat
  • Upravit
40428
19.6.19 17:24
@Anonymní píše:
@free333 děkuju, zkusím nějaký to číslo najít

Tak to zatím vyvětrej a plyn máš vypnutý, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
19.6.19 17:29

A zkusili jste vyměnit tu baterku? Tím bych začala a když přestanou poplachy je to v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
19.6.19 17:56

Plyn to nebude. Ten by byl cítit. Pravděpodobně to bude špatné odvětrání spalin. Je potřeba zkontrolovat přívod vzduchu do místnosti, funkci komínové klapky, jestli ji kotel má a komín. Je možné, že na něj svítilo slunce nebo dovnitř spadnul pták.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
19.6.19 18:39
@JTom píše:
Plyn to nebude. Ten by byl cítit. Pravděpodobně to bude špatné odvětrání spalin. Je potřeba zkontrolovat přívod vzduchu do místnosti, funkci komínové klapky, jestli ji kotel má a komín. Je možné, že na něj svítilo slunce nebo dovnitř spadnul pták.

Právě, plyn by byl přece cítit. A ten hlásič detekuje CO, takže to bude opravdu spíš problém s odvodem spalin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20903
19.6.19 18:54

Pokud vam hlasic CO vyleti pri spusteni, tak to urcite neni unik plynu, ale spatny odvod spalin. Kdy vam nekdo kontroloval komin nebo kotel? Oboje se ma delat pravudelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí