Souběh dvou zaměstnání

Anonymní
19.7.23 18:08

Souběh dvou zaměstnání

Dobrý den, nevíte jak je to s krytím dvou HPP u dvou různých zaměstnavatelů? Jestli se to vůbec dá, jak je to s daněma (vím, že ten růžový papír může být podepsaný jen u jednoho z nich), jestli je legálně možné čerpat u jednoho dovolenou v rámci výpovědní lhůty a zároveň již pracovat pro druhého…? Jak je to s informovaností starého a jestli se nový dozví, že můj původní poměr stále trvá? Je do nové práce přinést ze staré nějaké potvrzení o ukončení? Jak s pojištěním? Stávající plat kolem 70 tisíc, v novém 110, bude problém s daňovým přiznáním (dělám si sama)?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
19.7.23 18:19

Pokud jsi schopna plnit zavazky u pbou zamestanavatelu a neporusujes nejakou konkurencni dolozku nebo tam není střet zajmu…, tak není problem.
Dozvedet se to nemusi. Pojisteni budes odvadet podle vyse platu., minimalni odvod splnis u obou. U danoveho priznani jen secte prijmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.23 18:28
@Lama Lama píše:
Pokud jsi schopna plnit zavazky u pbou zamestanavatelu a neporusujes nejakou konkurencni dolozku nebo tam není střet zajmu…, tak není problem.
Dozvedet se to nemusi. Pojisteni budes odvadet podle vyse platu., minimalni odvod splnis u obou. U danoveho priznani jen secte prijmy.

Díky! U původního bych čerpala dovolenou, takže tam není moc co plnit. A zápočtový list se neodevzdává u nového při nástupu?

• Citovat
  • Upravit
20893
19.7.23 18:36
@Anonymní píše:
Dobrý den, nevíte jak je to s krytím dvou HPP u dvou různých zaměstnavatelů? Jestli se to vůbec dá, jak je to s daněma (vím, že ten růžový papír může být podepsaný jen u jednoho z nich), jestli je legálně možné čerpat u jednoho dovolenou v rámci výpovědní lhůty a zároveň již pracovat pro druhého…? Jak je to s informovaností starého a jestli se nový dozví, že můj původní poměr stále trvá? Je do nové práce přinést ze staré nějaké potvrzení o ukončení? Jak s pojištěním? Stávající plat kolem 70 tisíc, v novém 110, bude problém s daňovým přiznáním (dělám si sama)?

Můžeš mít klidně 10 HPP. Dovolenou můžeš čerpat z každého HPP. Klině můžeš mít dovolenou v jedno a dělat v druhém. A když si danově přiznání děláš sama, tak neřešíš nic. Prostě si jej uděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
19.7.23 19:18

Zápočtový list po ukončení HPP dostaneš samozřejmě vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
19.7.23 19:27
@Zeoli píše:
Zápočtový list po ukončení HPP dostaneš samozřejmě vždycky.

Ano, ale ji ještě neskončilo, takže ho pri nastupu mit nebude. Ja ho taky nemela, prosze jsem nahlasila, ze nemam a proslo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.23 19:39
@j.a.n.i1 píše:
Ano, ale ji ještě neskončilo, takže ho pri nastupu mit nebude. Ja ho taky nemela, prosze jsem nahlasila, ze nemam a proslo to.

A musela jsi ho dodat zpětně? Jde mi o to jestli to řešit a čerpat dovolenou v rámci výpovědi a zároveň pracovat v novém zaměstnání, nebo se na to vykašlat a holt nastoupit až po ukončení. Říkat jim o tom nechci, mám pro to nějaké důvody.

• Citovat
  • Upravit
81479
19.7.23 19:47
@Anonymní píše:
A musela jsi ho dodat zpětně? Jde mi o to jestli to řešit a čerpat dovolenou v rámci výpovědi a zároveň pracovat v novém zaměstnání, nebo se na to vykašlat a holt nastoupit až po ukončení. Říkat jim o tom nechci, mám pro to nějaké důvody.

To se musis zeptat. Po me nikdo nikdy nic nechtel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
19.7.23 19:52
@Anonymní píše:

Uz ho nikdy nikdo nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat