Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A za co ji prosím tě chcete žalovat? Za to, že řekla, že dluh je 16 tis. A vy jste si spočítali, že pritel dluží třeba jen 14 tis.? Celé to nedává smysl. Soud to přece řešil a výsledkem bylo uznání dluhu.
A teda splácet dluh ve výši 16 tis nebo snad ještě míň dva roky, to se pritelicek moc nepretrhl teda.
@Anonymní píše:
Já opravdu nevím jak to funguje, na žádném soudu nebyl. Ona nejspíš dodala k udání i výpisy z účtu (pravděpodobně nějak upravené, netuším). Pak se přítel odvolal a začalo se to celé řešit. On dodal také výpisy z účtu, ve kterých bylo jasné, že částka, kterou dlužil je splacená a že částka, kterou udává ona, je prostě nesmysl.
To mě zaujalo - teď řešíme s expartnerem, že mě už půl roku nedošli na účet žádné peníze na alimenty, ale on na to odpověděl pomocí fotek výpisů z účtu, kde ty platby má teda jakože zaúčtované a odeslané. Takže teď nevíme co s tím… Ale asi stejně zajdeme na policii, jestli to nějak nemohl zfalšovat.
@Gorlami Ona předtím o žádném dluhu nemluvila a peníze, kterými se dluh splatil jí podle ní měl přítel posílat jen „navíc“ k alimentům. A tu poznámku jste si mohla nechat.
Ne, v tomto pripade se opravdu nejedna o krive obvineni.
Bez exekucniho titulu nemohl nikdo provadet srazky. Zrejme tvuj partner nemel cely dluh jeste uhrazeny. Tim, ze ho rychle doplatil a soucasne mu byly provadeny srazky ze mzdy, doslo k preplatku a ten mu byl vracen.
Obavam se, ze neznas celou pravdu. 🤷
@Anonymní píše:
@Gorlami Ona předtím o žádném dluhu nemluvila a peníze, kterými se dluh splatil jí podle ní měl přítel posílat jen „navíc“ k alimentům. A tu poznámku jste si mohla nechat.
Vzdyt ma pravdu. Splacet 16 tisic dva roky je fakt ostuda. ![]()
Ona ho mohla udat leda za neplacení alimentů. ne nějakého dluhu, to by mu exekutor jen tak nebral. Ty o tom evidentně moc nevíš, chlap ti říká spíš jen tak půlku
musí mít o té exekuci nějaké rozhodnutí za co to je.
Krive obvineni je, kdyz te nekdo krive obvini z trestneho cinu. Ne z toho, ze dluzis penize, to neni trestny cin. Takze tohle pruchozi neni.
Zbytek mas nejak popleteny, nikomu nemuzou strhavat penize na zaklade “udani”, to muze naridit jen exekutor na zaklade exekucniho tilulu, zde tedy rozhodnuti soudu.
@cecetka Ale na to jsem se neptala. Ptala jsem se jestli má někdo zkušenosti s podobným případem, jestli je možné podat na ní udání skrz křivé obvinění. Dluh splacen byl celý. Byl ani ne poloviční. A splacen byl díky tomu, že ex si řekla před 2 roky, že chce od přítele posílat 500 navíc, jinak jde na soud skrz zvýšení alimentů. Přítel s tím souhlasil. Teď přišla s tím, že jí dluží 16 tisíc. Vyšlo najevo, že je to ani ne polovina, takže přítel řekl, že ty peníze co posílal navíc byly jako splátky dluhu. Takhle to bral od začátku co ty peníze posílal.
Za rady jsem vděčná, i včetně té tvé v předchozí odpovědi. Ale uštěpačné poznámky si myslím nejsou třeba.
@veria Tak nevím, píšu jen to o čem vím. A to je, že i sám přítel mi volal z práce před pár měsíci vytočený, protože mu přišla menší výplata, následně byl na osobním se dopátrat proč a tam mu bylo sděleno, že se mu exekučně strhávají z výplaty peníze, že oni s tím nic společného nemají. Takže jestli ona podala nějaký návrh s upravenými výpisy z účtu a soud to automaticky uznal i když neznal vyjádření druhé strany. Fakt nevím. Každopádně děkuji za radu.
@pikola Jemu přišel papír s informacemi od soudu (že ho ex udala, že mu budou strhávat peníze atd), ale přišel až po tom, co mu první „splátku“ strhli. Pak se to celé řešilo a vyšlo z toho to co je tu několikrát psané. Ale nikde na soudě prostě nebyl a žádný papír mu předtím také nepřišel.
Je mozne, ze byl vydan rozsudek pro zmeskani. To by ale znamenalo, ze si pritel nevyzvedl postu (predvolani k soudu, pote rozsudek). Mohlo se to stat?
@Anonymní píše:
@cecetka Ale na to jsem se neptala. Ptala jsem se jestli má někdo zkušenosti s podobným případem, jestli je možné podat na ní udání skrz křivé obvinění. Dluh splacen byl celý. Byl ani ne poloviční. A splacen byl díky tomu, že ex si řekla před 2 roky, že chce od přítele posílat 500 navíc, jinak jde na soud skrz zvýšení alimentů. Přítel s tím souhlasil. Teď přišla s tím, že jí dluží 16 tisíc. Vyšlo najevo, že je to ani ne polovina, takže přítel řekl, že ty peníze co posílal navíc byly jako splátky dluhu. Takhle to bral od začátku co ty peníze posílal.
Za rady jsem vděčná, i včetně té tvé v předchozí odpovědi. Ale uštěpačné poznámky si myslím nejsou třeba.
Také se přidávám k tomu, že se obávám, že máš doma pěkného dárečka. Víš, oni ti muži hrozně rádi tvrdí svým novým objevům, jak ta poslední byla strašná čarodějnice. Soudit se o zvýšení alimentů o hloupou pěti stovku je vždycky ubohost.
A jestli můžeš podat? Svým způsobem můžeš. Bude to mít však takovou váhu jako, když tě soused obviní z toho, žes mu snědla všechnu čokoladu.
Naše soudy jsou už takhle přetížené, než aby se zabývaly klasickými žabomyšími válkami v trojúhelníku on-ex-stávající.
@Alexandria Nixia To on to dáreček je, to já vím už dlouho
Ale co se týče ex, tak neslýchám jen od něj jaká je. Říkalo mi o ní víc lidí a stačilo mi, co jsem slyšela. Jinak děkuju, my se taky přikláníme k tomu, že to necháme být, jen jsem chtěla znát i jiné názory.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@arinecka No začala se cukat od té doby, co se u nás jednou po💩 a mě přišlo logické to matce zmínit. Já bych o tom totiž chtěla vědět, že se dcera potento u přítele. My si s ní sedli a vysvětlili si to, řekli jsme to matce a ta jí za to vynadala. Od té doby se jí k nám moc nechtělo, ale pořád jezdila. Pak jsme dali veřejně, že čekáme druhé mimčo a přestala jezdit úplně, přičemž když se s ní vidíme (např. u přítele mamky), tak říká, že se na další sestřičku moc těší, ptá se na jméno, mazlí mi bříško atd.