Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
@cecetka Ale na to jsem se neptala. Ptala jsem se jestli má někdo zkušenosti s podobným případem, jestli je možné podat na ní udání skrz křivé obvinění. Dluh splacen byl celý. Byl ani ne poloviční. A splacen byl díky tomu, že ex si řekla před 2 roky, že chce od přítele posílat 500 navíc, jinak jde na soud skrz zvýšení alimentů. Přítel s tím souhlasil. Teď přišla s tím, že jí dluží 16 tisíc. Vyšlo najevo, že je to ani ne polovina, takže přítel řekl, že ty peníze co posílal navíc byly jako splátky dluhu. Takhle to bral od začátku co ty peníze posílal.
Za rady jsem vděčná, i včetně té tvé v předchozí odpovědi. Ale uštěpačné poznámky si myslím nejsou třeba.
Napsala jsem, ze se o krive obvineni nejedna.
@veria To netuším, pošta mu chodí k rodičům, kam přišel papír, že si má vyzvednout něco od soudu na poště. Tam to vyzvedával určitě max do týdne. Nevím jaká je lhůta na vyzvednutí ![]()
@Anonymní píše:
@pikola Jemu přišel papír s informacemi od soudu (že ho ex udala, že mu budou strhávat peníze atd), ale přišel až po tom, co mu první „splátku“ strhli. Pak se to celé řešilo a vyšlo z toho to co je tu několikrát psané. Ale nikde na soudě prostě nebyl a žádný papír mu předtím také nepřišel.
O exekuci se dluznik samozrejme dozvi pozdeji nez osoba povinna, ktera ma exekucni srazky provadet. A to je v poradku.
Pokud posilal vice penez jako spolecnou platbu s alimenty, pak se to bere jako dobrovolne plneni. Nikdo rodicum nebrani posilat vyssi vyzivne. Pokud vyslovne uvedl, ze je to splatka dluhu, tak se tim umori dluh.
10 dnu. Muselo by mu prijit minimalne predvolani plus potom ten rozsudek. A co teda prislo?
@Anonymní píše:
@Alexandria Nixia To on to dáreček je, to já vím už dlouhoAle co se týče ex, tak neslýchám jen od něj jaká je. Říkalo mi o ní víc lidí a stačilo mi, co jsem slyšela. Jinak děkuju, my se taky přikláníme k tomu, že to necháme být, jen jsem chtěla znát i jiné názory.
Takže to nebyl nějaký dluh, ale alimenty
dlužil za alimenty? Ona by přece musela na něj podat trestní oznámení, kdyby jí pár měsíců neplatil nic
Kolik jí borec posílá, že se handrkuje o 500?
@pikola píše:
Takže to nebyl nějaký dluh, ale alimentydlužil za alimenty? Ona by přece musela na něj podat trestní oznámení, kdyby jí pár měsíců neplatil nic
Kolik jí borec posílá, že se handrkuje o 500?
Myslim, ze to podminka neni.
Pokud mas v ruce rozsudek o stanoveni vyse vyzivneho a rodic je v prodleni, tak muzes u soudu podat navrh na vykon rozhodnuti. A to uz je exekuce.
@cecetka píše:
Myslim, ze to podminka neni.
Pokud mas v ruce rozsudek o stanoveni vyse vyzivneho a rodic je v prodleni, tak muzes u soudu podat navrh na vykon rozhodnuti. A to uz je exekuce.
To jo.
Ale nebylo teda jasny, zda se jedna o dluh na vyzivnem podle rozsudku. Zrejme tedy ano a pak je to jasne.
@Anonymní píše:
@veria Tak nevím, píšu jen to o čem vím. A to je, že i sám přítel mi volal z práce před pár měsíci vytočený, protože mu přišla menší výplata, následně byl na osobním se dopátrat proč a tam mu bylo sděleno, že se mu exekučně strhávají z výplaty peníze, že oni s tím nic společného nemají. Takže jestli ona podala nějaký návrh s upravenými výpisy z účtu a soud to automaticky uznal i když neznal vyjádření druhé strany. Fakt nevím. Každopádně děkuji za radu.
hele, je to fakt blbost, navíc motáš několik věcí dohromady a neznáš detaily. Soud ho zcela jistě obesílal, takže buď si nevyzvedával poštu, nebo ti to zapřel. To že dlužil míň stále znamená že dlužil, takže opravdu žádné křivé obvinění. Jen neseděli v civilním sporu přesně částky, kdyby došel na soud a vysvětlil to, mohl si toto ušetřit.
Ona mu způsobila trestní stíhání? byl kvůli jejímu křivému obvinění na policii? asi ne, že? ![]()
@pikola Dluh (nebo alimenty, které nezaplatil)
byl ještě z doby, kdy my dva jsme spolu vůbec nebyli. Od té doby platí řádně. O 500 se opravdu nehandrkuje, napsala jsem jasně, že s 500 navíc souhlasil. Ale potom co ona si vymyslela částku 16k řekl, že to byly peníze na splacení dluhu, proto, že ona si vycucala někde částku, která nebyla absolutně pravdivá. A kolik „borec“ posílá si myslím není tvoje věc, ani to není podstatné k tomu, na co jsem se já ptala už v úvodním příspěvku.
Vzhledem k tomu, že, jak sama píšeš, tomu nerozumíš a navíc víš nejspíš jen kusé nebo záměrně chybné informace, které ti tvůj partner sdělil, bych od toho dala ruce pryč a nedělala ze sebe trubku nějakým soudním procesem, ze kterého stejně můžeš získat akorát „tytyty“ na ex. Mě osobně by víc zajímalo, proč chlap platí 16k dva roky a proč neposílá výživné tak, jak má stanoveno soudem. Udělej si pořádek doma, pak teprve se můžete vrhnout na ex.
@Anonymní píše:
byl ještě z doby, kdy my dva jsme spolu vůbec nebyli. Od té doby platí řádně. O 500 se opravdu nehandrkuje, napsala jsem jasně, že s 500 navíc souhlasil. Ale potom co ona si vymyslela částku 16k řekl, že to byly peníze na splacení dluhu, proto, že ona si vycucala někde částku, která nebyla absolutně pravdivá. A kolik „borec“ posílá si myslím není tvoje věc, ani to není podstatné k tomu, na co jsem se já ptala už v úvodním příspěvku.
takže ještě jednou: NEjedná se o křivé obvinění!
@Keyllah Snažím se odpovídat na to, co tady řeší několik lidí. Nepřijde mi, že bych motala několik věcí, jen se to snažím vysvětlit. Chtěla jsem pouze vědět, jestli jde podat nějaký návrh. Děkuji za odpověď, že nejde.
@Anonymní píše:
Stejne to za neho nevyresis.
Jedna dobra rada opravdu existuje. Neplet se do sporu mezi expartnery. Nakonec budes ta spatna ty, protoze jsi do toho strkala nos (i kdyz s dobrym umyslem).
@Anonymní píše:
@Keyllah Snažím se odpovídat na to, co tady řeší několik lidí. Nepřijde mi, že bych motala několik věcí, jen se to snažím vysvětlit. Chtěla jsem pouze vědět, jestli jde podat nějaký návrh. Děkuji za odpověď, že nejde.
hele, motáš. Nevíš, jestli byla exekuce jen přes exekutora, nebo i přes přes soud, pak zas že o tom dotyčný nevěděl, což fakt nee, pak že křivé obvinění, což je trestní právo, ale ty to motáš do civilu; pak že dluh nebyl, pak zas byl…nemyslím to zle, ale evidentně se v tom neorientuješ a máš jen kusé info od dotyčného a to ještě jen to, co ti CHCE říct…
@cecetka píše:
Stejne to za neho nevyresis.
Jedna dobra rada opravdu existuje. Neplet se do sporu mezi expartnery. Nakonec budes ta spatna ty, protoze jsi do toho strkala nos (i kdyz s dobrym umyslem).
Myslím, že by se do toho neměla plést už jen z toho důvodu, že nextky v zásadě nejsou nestranné. Táhnou za jeden provaz s tím chlapem. A víceméně vždycky si to někdo přibarví, poupraví.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat