Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jako může, ale co si myslíte, že s ní ten soud udělá? A jak mu soud začal strhávat? Soud nic nestrhává.
Obecně je dobré vzít si na právní problémy právníka, ale ten chce zpravidla peníze. Doporučoval bych nechat to plavat, vzhledem k tomu, o jaké peníze tady jde.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám na vás dotaz. Přítel má s bývalou dceru. Bývalá ho udala k soudu, s tím že jí dluží 16 tisíc. Nikdo, dokonce ani soud (který to v posledním rozhodnutí i napsal) neví, kde tu částku vzala.
Tedy takhle, dluh u ní měl, ale rozhodně ne v takové částce a navíc poslední 2 roky posílal více peněz, aby se dluh splatil, dle soudu je tam dokonce přeplatek.
No každopádně, soud mu začal strhávat peníze, které mu následně vraceli právě proto, že vyšlo najevo, že žádný dluh už u ní dávno nemá. A teď k dotazu, je možné jí dát k soudu za křivé obvinění?
Dělá neustále jenom naschvály, chce vytřískat z partnera co nejvíce peněz, přičemž malá k nám nechce ani jezdit (nedokáže říct proč, má tu sestřičku a když je u nás, tak se oběma věnujeme jak jen to jde), myslíme si, že tam bude nějaké navádění ze strany jejího partnera.
Na jednu stranu si říkáme, že už bysme od ní chtěli mít klid, na stranu druhou, když ona neustále musí dělat zle, tak proč my bysme měli být ticho?
Máte s tímto někdo zkušenosti, popř. jak postupovat?
Děkuji všem za odpovědi.
Je to celý nějak divný. Ona ho dala k soudu, protože dluh. Ten ale neměla ničím podložený, ani u soudu se nic neprokázalo, ale soud mu začal strhávat peníze? Od kdy strhává peníze soud? ![]()
@lucad77 Nevím jestli přímo soud, ale jakmile podala bývalá udání, tak mu přímo od zaměstnavatele začali strhávat peníze…ne z účtu, ale rovnou z výplaty, já tomu moc nerozumím ![]()
A co s ní soud udělá, tak buď nás napadlo, jestli by jí dali nějaké napomenutí nebo něco podobného (když se o něco takového pokusí znovu, tak aby se o ní vědělo), nebo z ní naopak vytáhnout peníze třeba jako uhrazení nákladů za cesty na soud.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám na vás dotaz. Přítel má s bývalou dceru. Bývalá ho udala k soudu, s tím že jí dluží 16 tisíc. Nikdo, dokonce ani soud (který to v posledním rozhodnutí i napsal) neví, kde tu částku vzala.
Tedy takhle, dluh u ní měl, ale rozhodně ne v takové částce a navíc poslední 2 roky posílal více peněz, aby se dluh splatil, dle soudu je tam dokonce přeplatek.
No každopádně, soud mu začal strhávat peníze, které mu následně vraceli právě proto, že vyšlo najevo, že žádný dluh už u ní dávno nemá. A teď k dotazu, je možné jí dát k soudu za křivé obvinění?
Dělá neustále jenom naschvály, chce vytřískat z partnera co nejvíce peněz, přičemž malá k nám nechce ani jezdit (nedokáže říct proč, má tu sestřičku a když je u nás, tak se oběma věnujeme jak jen to jde), myslíme si, že tam bude nějaké navádění ze strany jejího partnera.
Na jednu stranu si říkáme, že už bysme od ní chtěli mít klid, na stranu druhou, když ona neustále musí dělat zle, tak proč my bysme měli být ticho?
Děkuji všem za odpovědi.
A co tom vyřešíte když se snížíte na její úroveň.
Kolik je te dceři?
@Anonymní píše:
@arinecka Strhávali to exekučně z platu hned po prvním udání od bývalé.
No jo, ale na základě čeho? Když se ani u soudu neprokázalo, že něco dluží? Kolik je té jeho dceři? Ona k vám chodila, a teď už nechce? Ex dělá naschvály, protože chlap od ní odešel k tobě? Nebo se pletu?
@JancaS84 Dceři je 7 let. A možná bysme tím docílili aspoň toho, že by přestala dělat neustále zle. Máme spolu dítě a další je na cestě, takže máme dost co řešit i bez toho, aby jsme museli řešit ještě problémy vzniklé skrz ní.
@arinecka No asi na základě toho jejího udání, jinak sami jsme se divili, že aniž by byl přítel o něčem informován, tak mu to začali strhávat. Strhávali to vlastně ještě před tím, než příteli přišel jakýkoliv papír od soudu. Dceři je 7 let. Nechce k nám už asi 3 měsíce, ale přítel se stále snaží udržovat s ní kontakt a pokaždé se ptá, kdy k nám přijede.
Ne. Byli už cca rok od sebe, pak jsme se dali s přítelem dohromady.
@Anonymní píše:
@arinecka Strhávali to exekučně z platu hned po prvním udání od bývalé.
tak ale pokud exekučně, tak to musel napřed řešit soud a ten rozhodl o tom, že tam ten dluh je. A u toho soudu musel být i on a vyjádřit se k tomu. Navíc sama píšeš, že tam nějaký dluh byl ![]()
@Anonymní píše:
@arinecka No asi na základě toho jejího udání, jinak sami jsme se divili, že aniž by byl přítel o něčem informován, tak mu to začali strhávat. Strhávali to vlastně ještě před tím, než příteli přišel jakýkoliv papír od soudu. Dceři je 7 let. Nechce k nám už asi 3 měsíce, ale přítel se stále snaží udržovat s ní kontakt a pokaždé se ptá, kdy k nám přijede.
Asi u soukromého exekutora by to bylo možné. Ale sama jsem nějaký ten rok zpět podávala na svého bývalého exekuci. A musela jsem nejdříve oběhat a vyřídit papíry. Muselo se počkat na exekuční titul, najehož základě se pak mohlo cokoliv vymáhat. Ex byl kontaktován, aby dluh uhradil. Teprve pak mu mohli něco strhávat.
Nemohla jsem jenom tak přijít a říct, že mi/dítěti dluží peníze. Musela jsem to prokázat.
Já opravdu nevím jak to funguje, na žádném soudu nebyl. Ona nejspíš dodala k udání i výpisy z účtu (pravděpodobně nějak upravené, netuším). Pak se přítel odvolal a začalo se to celé řešit. On dodal také výpisy z účtu, ve kterých bylo jasné, že částka, kterou dlužil je splacená a že částka, kterou udává ona, je prostě nesmysl.
@Anonymní píše:
Aha, tak potom nechápu, o co jí jde? Asi jí štve, že máte dítě, a další čekáte. Je divný, že ta malá k vám nechce poslední tři měsíce, před tím bylo vše v pořádku? S tím soudem, nechala bych to zatím být, ale jestli nedá ex pokoj, tak už se to bude muset řešit. Asi by si s ní měl partner promluvit, a vyřešit hlavně dceru.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Děkuji všem za odpovědi.