Soud o jméno dítěte

Anonymní
17.1.19 22:36

Soud o jméno dítěte

Dobrý den maminky, mám dotaz ohledně soudu skrz jména dítěte. Co jsem otěhotněla, se ex začal chovat zkrátka nehezky - každý víkend opilý, nevracel se domů a když už tak na mě řval, psychicky mě deptal atd.. Byla jsem neustále ve stresu, došlo to až k tomu, že jsem od něj odešla. Nyní jsem v 5tém měsíci těhotenství, dodnes se o malého nezajímal (jestli je zdravý, jestli je vše v pořádku, výbavičku - zkrátka nic, zajímá ho jen kam půjde o víkendu s kamarády pít..). Nedávno jsem na sociální síti uvedla, že se syn bude jmenovat Sebastian. Od ex mi přišli smsky typu, že se tomu jeho rodina i jeho kamarádi smějí a ať to jméno změním. Napsala jsem, že už jsem rozhodnuta. Začal mi vyhrožovat soudem, že má taky právo rozhodnout o jeho jménu a že to půjde vše po zlém. Bojím se, aby mu soud nedal za pravdu a aby nedělal problémy skrz svěření mimča do jeho péče nebo střídavé (určitě se bude pokoušet později i o to). Má s tím některá z vás zkušenosti? Nikdy jsem u soudu nebyla, tak se chci připravit, co mě tam čeká. On už u soudu byl několikrát a je to taková ukecaná huba, vše dokáže okecat a ví, že já jsem taková klidnější a když jsem ve stresu, mám problém mluvit před lidmi.. :D :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
664
17.1.19 22:39

Já si teda myslím že tohle se vysoudit nedá. Ale je to jen můj názor, žádnou zkušenost s tím nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.1.19 22:40

No abych nelhala, ale co vím, jméno dítěti dává matka. Pochybuju, že otec bude i u porodu. V nemocnici nahlásíš, že se jmenuje Seba a konec. On ať se pak po… :D
Více ti ale neporadím, já u soudu taky nikdy nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14378
17.1.19 22:41

Nikdy jsem to neslyšela, ale nevěřím tomu, že to k soudu dojde, takovýhle týpci rádi vyhrožují, ale skutek utek. Jen tě chce vytáčet, nenech se a nesdílej vše na sociálních sítích. Pokud máš pro dítě zázemí, nikdy ho otec po porodu nevysoudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13850
17.1.19 22:42

Když s ním nezajdeš na matriku sepsat otcovství, tak ani nebude zapsaný jako otec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
17.1.19 22:43

@Lussinda u porodu chce prý být, zakazovat mu to nechci je to i jeho dítě, ale když jsem se zmínila, že bych tam chtěla spíš kamarádku, vyjel na mě, že si k tomu porodu taky pozve teda kamarády.. tak nevím jestli jsem blb já nebo on. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.1.19 22:43

Přesně tak, já bych ho jako otce vůbec neuváděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14378
17.1.19 22:44

@AnastazieB jenže o to může zažádat soudně a pak si dotyčná zaplatí veškeré výlohy včetně DNA testu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
17.1.19 22:44

@AnastazieB já problémy dělat nechci, nechci mu dítě zakazovat, přeci jen je i jeho a já jako matka samoživitelka budu potřebovat alimenty ačkoliv to zní nehezky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14378
17.1.19 22:45

@Nathaliii jste divní oba, on ti vyhrožuje, ty ho chceš k porodu :nevim: někdy fakt ty myšlenkové pochody nechápu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.1.19 22:45

Dítě ho nezajímá, je to očividně alkoholik a je tvoje volba, jestli u porodu ho chceš mít či ne. Když řekneš, že ho tam nechceš, tak tam prostě nebude. Udělat si dítě umí každý vůl, ale být mu tátou to ne. Jestli se o něj nikdy nestaral a nezajímal, vyhrožuje ti soudama atd. Tak prostě u porodu ne, jasně bych mu to řekla, stejně tak ať si na mě neotvírá furt hubu a nezapsala bych ho vůbec jako otce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
17.1.19 22:46

Boha, to je zase kousek… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
17.1.19 22:46

@Nathaliii určitě bych si vzala k porodu chlapa, co mě v těhotenství deptá a vydírá :palec: To je vynikající rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.1.19 22:47
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, mám dotaz ohledně soudu skrz jména dítěte. Co jsem otěhotněla, se ex začal chovat zkrátka nehezky - každý víkend opilý, nevracel se domů a když už tak na mě řval, psychicky mě deptal atd.. Byla jsem neustále ve stresu, došlo to až k tomu, že jsem od něj odešla. Nyní jsem v 5tém měsíci těhotenství, dodnes se o malého nezajímal (jestli je zdravý, jestli je vše v pořádku, výbavičku - zkrátka nic, zajímá ho jen kam půjde o víkendu s kamarády pít..). Nedávno jsem na sociální síti uvedla, že se syn bude jmenovat Sebastian. Od ex mi přišli smsky typu, že se tomu jeho rodina i jeho kamarádi smějí a ať to jméno změním. Napsala jsem, že už jsem rozhodnuta. Začal mi vyhrožovat soudem, že má taky právo rozhodnout o jeho jménu a že to půjde vše po zlém. Bojím se, aby mu soud nedal za pravdu a aby nedělal problémy skrz svěření mimča do jeho péče nebo střídavé (určitě se bude pokoušet později i o to). Má s tím některá z vás zkušenosti? Nikdy jsem u soudu nebyla, tak se chci připravit, co mě tam čeká. On už u soudu byl několikrát a je to taková ukecaná huba, vše dokáže okecat a ví, že já jsem taková klidnější a když jsem ve stresu, mám problém mluvit před lidmi.. :D :(

Na matrice jste nebyli? Tak není nikde veden jako otec. Pokud podá žalobu o otcovství, tak ať. Bude muset platit výživné tobě i dítěti. A střídavku po porodu na kojené dítě nikdo nedá. Holt jsi žila s de.bílkem a otěhotněla. Nevěřím, že do otěhotnění to byl anděl. Jméno mu dáš v porodnici a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
17.1.19 22:48

@Aduš8 nechci ho ani vidět, nechci ho ani u porodu, jen nevím jestli nebude u soudu dělat problémy i skrz tohle.. radši bych tam měla maminu nebo kamarádku, než jeho samozřejmě.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna