Soud o vídání otce s dcerou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Soud o vídání otce s dcerou
Ahoj, potřebuji čerstvý pohled třetích osob na svou situaci.
S otcem své dcery nejsem již od března. Covid mu sedl na mozek a po prodělání mu začala silná hypochondie, kdy ve strachu o svůj život zapomněl na mě a na očekávanou dceru a trávil 5 dní týdně v nemocnicích, během 4 měsíců podstoupil 3× CT, 3× magnetickou rezonanci, kolonoskopii, gastroskopii, asi 50 krevních testů a vše vyšlo negativně. Dělal mi hysterické scény, že tentokrát už se z nemocnice možná nevrátí, protože na “rakovinu slinivky” zemře a kdo ví, kolik týdnů života mu zbývá. V těchhle výlevech jsem obvykle v úzkostnech a panických záchvatech ležela zamknutá na zemi v koupelně. Vídali jsme se průměrně jednou za měsíc, nenapadlo ho se podílet ani se zeptat na cokoliv ohledně výbavy nebo přípravy bytu pro miminko. Maximálně se mě zeptal “co břicho”. Všechno jsem zařídila i financovala já - přispěl až po tom, co jsem ho zjebala za jeho nezájem a i tak to bylo se slovy “jak mi tohle můžeš vyčítat, vždyť se narodí až za dva měsíce a ty víš, jak jsem trpěl.”
Momentálně po 6ti měsících opravdu zprávu, kde mu našli něco ve střevech má a ohání se tím, že od počátku, (kdy byl zdravý) mu nikdo nevěřil.
Dcera je dva měsíce na světě, bydlím u mamky a viděl ji zatím 4×. Byla jsem ochotna se s ním domluvit na vídání jednou týdně, s čímž není spokojen a bude soudně vyžadovat vídat ji častěji, protože jak si představuji ho tímhle způsobem odřiznout od dítěte.
Co může vymoci od soudu, když se bude ohánět svým zdravotním stavem? Prý trpí stále stejně, ale proč teď z jeho strany snaha je možná a předtím nebyla? Chci, aby dcera měla otce, ale jelikož on v těhotenství nic nepřizpůsobil nám, já nemám důvod přizpůsobovat mu více než jeden den v týdnu.
Děkuji vám za ohlasy. 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No a co chceš?
já to moc nechápu. On ji už teď chce vidět 3× týdně a ty mu v tom bráníš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malý miminko dostane max na chvíli do kocaru, nebo pod tvým dohledem. Zvlášť jestli kojis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antilope1 píše:
@pikola Já jsem ochotna se s ním vídat jednou týdně
Ochotná jsi byla s ním souložit a zplodili jste dítě. On je jeho táta a chce ho vídat. Holt se budeš muset přemoct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lojzísek Dítě existovalo už před porodem a to zájem neměl. V tom je ten problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antilope1 píše:
@Lojzísek Dítě existovalo už před porodem a to zájem neměl. V tom je ten problém
Před porodem je to plod závislý na těle matky a z právního hlediska taky v podstatě neexistuje. Je to otec má stejná práva jako ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt bych chtěla vidět doktora, kterej ti 6× za čtvrt roku nechá udělat CT a magnetickou rezonanci ale to je fuk. Víš co, vy jste jeden horší než lepší, vlastně nevím, kdo je kdo. Nechte to určitě soudně a je to. Takhle malé dítě asi často neuvidí, ale být tebou, tak se psychicky připravím na to, že až bude starší, s přehledem vymůže střídavku. Takže bych se možná snažila vyjít mu víc vstříc a byla ráda, že má o dítě zájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud otec splní podmínky, stará se a má zájem o dítě, ve styku jim bránit nemůžeš. Leda se s nim muzes domluvit sama, udělat nějaký kompromis, než se začnete tahat po soudech.
A dítě není předmět pomsty:)
Příspěvek upraven 30.08.21 v 12:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antilope1 píše:
právně neexistovalo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antilope1 píše:
Ahoj, potřebuji čerstvý pohled třetích osob na svou situaci.
S otcem své dcery nejsem již od března. Covid mu sedl na mozek a po prodělání mu začala silná hypochondie, kdy ve strachu o svůj život zapomněl na mě a na očekávanou dceru a trávil 5 dní týdně v nemocnicích, během 4 měsíců podstoupil 3× CT, 3× magnetickou rezonanci, kolonoskopii, gastroskopii, asi 50 krevních testů a vše vyšlo negativně. Dělal mi hysterické scény, že tentokrát už se z nemocnice možná nevrátí, protože na “rakovinu slinivky” zemře a kdo ví, kolik týdnů života mu zbývá. V těchhle výlevech jsem obvykle v úzkostnech a panických záchvatech ležela zamknutá na zemi v koupelně. Vídali jsme se průměrně jednou za měsíc, nenapadlo ho se podílet ani se zeptat na cokoliv ohledně výbavy nebo přípravy bytu pro miminko. Maximálně se mě zeptal “co břicho”. Všechno jsem zařídila i financovala já - přispěl až po tom, co jsem ho zjebala za jeho nezájem a i tak to bylo se slovy “jak mi tohle můžeš vyčítat, vždyť se narodí až za dva měsíce a ty víš, jak jsem trpěl.”
Momentálně po 6ti měsících opravdu zprávu, kde mu našli něco ve střevech má a ohání se tím, že od počátku, (kdy byl zdravý) mu nikdo nevěřil.
Dcera je dva měsíce na světě, bydlím u mamky a viděl ji zatím 4×. Byla jsem ochotna se s ním domluvit na vídání jednou týdně, s čímž není spokojen a bude soudně vyžadovat vídat ji častěji, protože jak si představuji ho tímhle způsobem odřiznout od dítěte.
Co může vymoci od soudu, když se bude ohánět svým zdravotním stavem? Prý trpí stále stejně, ale proč teď z jeho strany snaha je možná a předtím nebyla? Chci, aby dcera měla otce, ale jelikož on v těhotenství nic nepřizpůsobil nám, já nemám důvod přizpůsobovat mu více než jeden den v týdnu.
Děkuji vám za ohlasy. 😊
Neuč se mít dceru jako štít a nástroj pomsty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antilope1 píše:
Jako že ti co, nehladil břicho a nekupoval pleny? Můžeš po něm chtít zpětně peníze za výbavu, ale to dítě bylo v břiše
on je pořád jeho otec, budete se muset nějak domluvit spolu nebo přes soud.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antilope1 píše:
Ze ty jsi ochotna to a to, nikoho zajimat nebude. Stejne jako to, ze nemel zajem v tebotenstvi. Soud bude jednat v zajmu ditete, nikoli podle toho, co ty jsi ochotna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Antilope1 píše:
@pikola Já jsem ochotna se s ním vídat jednou týdně
A že jsi s ním několikrát ochotně so. uložila? Vyrobili jste si SPOLEČNÉ dítě. Asi myslel víc na sebe, ale otcem bude do konce svého života. Jestli bídně zhyne za rok, je ve hvězdách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou tydne to bude pro miminko cizi clovek.
Potrebuje ji videt klidne 3× tydne, staci na hodinku.
Tak abys ve finale neublizovala dceri.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit