Rodný list a dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mám dotaz… Než se mě a mému příteli narodil syn tak bohužel přítel zemřel (25). Už je to pomalu 5 let. V rodném listě není otec veden. Je ještě nějaká šance, možnost aby tam byl? Jeho maminka stále žije, mohla by dát čestné prohlášení nebo tak něco? Děkuji za odpovědi
Proč jsi to neřešila hned? Možná by šlo DNA, které potvrdí, že syn je její vnouče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mám dotaz… Než se mě a mému příteli narodil syn tak bohužel přítel zemřel (25). Už je to pomalu 5 let. V rodném listě není otec veden. Je ještě nějaká šance, možnost aby tam byl? Jeho maminka stále žije, mohla by dát čestné prohlášení nebo tak něco? Děkuji za odpovědi
To jako vazne jsi 5 let nic neresila?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka ne že neřešila, bylo toho dost na starosti např. se postarat o svého synka i když jsem v srdci měla obrovský zármutek a žal. Neumíš a ani nechceš si představit tu bolest… Už jsem na tom o dost líp takže se ptám, víš o tom něco?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@cecetka ne že neřešila, bylo toho dost na starosti např. se postarat o svého synka i když jsem v srdci měla obrovský zármutek a žal. Neumíš a ani nechceš si představit tu bolest… Už jsem na tom o dost líp takže se ptám, víš o tom něco?
promin, ale čekat pět let mi přijde trochu mimo. Už jen proto, že to dítě má právo na sirotčí důchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
promin, ale čekat pět let mi přijde trochu mimo. Už jen proto, že to dítě má právo na sirotčí důchod.
Já jí moc nevěřím. I přes smutek rodič dítěti zařídí sirotčí důchod a nečeká pět let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio píše:
Já jí moc nevěřím. I přes smutek rodič dítěti zařídí sirotčí důchod a nečeká pět let.
Tady je otázka, jak to potvrdit, když to byl přítel. Dojít na matriku předpokládám to ještě před jeho smrtí nestihli a nesepsali prohlášení, že je otec. Tady jedině si vzít právníka. Případné zapsání do rodného listu půjde přes soud.
Příspěvek upraven 26.08.21 v 17:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jako matka bych se postarala, aby me dite melo v rodnem liste zapsaneho sveho otce ![]()
A urcite by mi s tim pomohli prarodice z obou stran ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminka jí těžko dá nějaké prohlášení. Maminka bude koukat, že má najednou vnuka. Teda možná.
Pokud je dítě opravdu jeho, tak testy DNA. Úřady je budou chtít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka zlatá, víš, o kolik peněz jsi to dítě připravila? Navíc i nenarozené děti dědí, kdybyste byli v manželství. No já nevím, ale po pěti letech mě napadá jedině exhumace, pokud není zpopelněn. S tímhle se obráť na právníka, ale řešila bych to, do 26 let může ještě na důchodu dostat hodně.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jako že ho exhumují a udělají test? Jak ti matka dokáže, že vy dva jste spolu zplodili dítě? Jestli neumřel náhle někdy před polovinou téhotenství, měli jste to mít už dávno vyřízeno nebo být manželé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez soudu to nepujde. A sirotci duchod lze vyplatit tusim max. 3 roky zpetne. Na dedictvi ma oak dite taky narok.
https://p-test.cz/…-proc-a-jak/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach jo, proč máte potřebu do zakladatelky kopat?
Mmch, na sirotčí důchod nemá dítě nárok automaticky, ale zesnulý rodič buď pobíral starobní/invalidní důchod nebo zemřel následkem pracovního úrazu anebo měl splněné podmínky pro pojistné plnění,. tznn. u člověka 24-26 let odpracováno alespoň 3 roky. Takže ty kecy jak zakladatelka okrádá vlastní dítě si můžete strčit za klobouk ![]()
https://www.kupnisila.cz/sirotci-duchod/
Zakladatelko - zavolala bych na matriku, tak budou vědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit