Rodný list a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
26.8.21 17:29
@Jahru píše:
Ach jo, proč máte potřebu do zakladatelky kopat?
Mmch, na sirotčí důchod nemá dítě nárok automaticky, ale zesnulý rodič buď pobíral starobní/invalidní důchod nebo zemřel následkem pracovního úrazu anebo měl splněné podmínky pro pojistné plnění,. tznn. u člověka 24-26 let odpracováno alespoň 3 roky. Takže ty kecy jak zakladatelka okrádá vlastní dítě si můžete strčit za klobouk :jazyk:

https://www.kupnisila.cz/sirotci-duchod/

Zakladatelko - zavolala bych na matriku, tak budou vědět.

Stačilo se před početím vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
26.8.21 17:45

Nejsem teda odborník, ale na DNA se nemusí exhumovat tělo, když jeho matka žije - čistě teoreticky by šlo porovnat DNA s ní - a tím se zjistí, jestli to je její vnouče a nebo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
26.8.21 17:59

Ahoj,

především je mi líto tvé ztráty. Zažila jsem to stejné, jen v tom nebylo dítě a trvalo mi dlouho než jsem to nějakým způsobem „vstřebala“. Byla to pro mě nejhorší životní rána. Mrzí mě to.

Určitě bude potřeba soud, tuším, že do šesti let dítěte ti ještě lze. Asi se zkus zeptat na matrice, kde vydávají RL. Už tady jednou byla podobná diskuze, možná ji najdu, kdyžtak vložím odkaz.

• Citovat
  • Upravit
42120
26.8.21 18:15

Babička dítěte se k vnukovi zná? Pak by určitě nebyla proti. Zkus matriku, ČSSZ nebo se obrať na právníka (jsou i bezplatní v rámci nadací atd.), ať ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
26.8.21 19:24
@LilyJane píše:
Nejsem teda odborník, ale na DNA se nemusí exhumovat tělo, když jeho matka žije - čistě teoreticky by šlo porovnat DNA s ní - a tím se zjistí, jestli to je její vnouče a nebo není.

To by mohlo být ale jakéhokoli syna. Já myslím, že budou potřebovat opravdu DNA otce.

• Citovat
  • Upravit
53518
26.8.21 20:23

Nejspíš bude potřeba DNA více členů pozůstalých. Ale právník a soud ji nemine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9038
26.8.21 20:46

A babička se s vnukem normálně vídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie