Bydlení v garsonce s dítětem

32
17.8.21 09:45

Bydlení v garsonce s dítětem

Ahoj maminky, ráda bych se vás zeptala na zkušenosti s bydlením v garsonce s malým dítětem. Jsem po rozchodu a hledám bydlení pro sebe a 4 leté dítě. Mám práci v krajském městě, kde se ceny bytů pohybují za 1+1 okolo 12 tisíc a výš, je těžké najít něco levnějšího a to ani v okolních městech, nemám tak vysoký plat, abych zvládla drahý byt a všechny ostatní náklady. Nyní jsem nalezla poměrně pěknou garsonku o 35 m2 a nevím jestli do toho jít. Je to jedna velká místnost. Hledám na internetu, jak se dá pěkně zařídit garsonka a pořád přemýšlím, jestli se tam s dítětem poskládáme a jak se dá zvládnout žít v malinkém bytě. Díky všem za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
17.8.21 09:49
@s.s.s.ky píše:
Ahoj maminky, ráda bych se vás zeptala na zkušenosti s bydlením v garsonce s malým dítětem. Jsem po rozchodu a hledám bydlení pro sebe a 4 leté dítě. Mám práci v krajském městě, kde se ceny bytů pohybují za 1+1 okolo 12 tisíc a výš, je těžké najít něco levnějšího a to ani v okolních městech, nemám tak vysoký plat, abych zvládla drahý byt a všechny ostatní náklady. Nyní jsem nalezla poměrně pěknou garsonku o 35 m2 a nevím jestli do toho jít. Je to jedna velká místnost. Hledám na internetu, jak se dá pěkně zařídit garsonka a pořád přemýšlím, jestli se tam s dítětem poskládáme a jak se dá zvládnout žít v malinkém bytě. Díky všem za zkušenosti.

Jde to. Jen by mělo mít dítě svůj koutek. Pokud je byt rozdělený na pokoj a pokoj s kuchyňským koutem, šla bych do toho. Rozkládací gauč na spaní pro sebe. Druhx pokoj dítěti. Není to hitparáda, ale jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8751
17.8.21 09:51

Kamarádka tak bydlí se dva dětmi. Mají spací patro, to je obrovská výhoda. Zařídila bych alespoň postel, co je ve výšce a pod ní se stůl skrin atp, takový pokojíček vše v jednom, ideální do malých prostor. Ty spát na rozkládacím gauči nebo výklopná postel nebo taky postel na patře a pod ní gauc třeba. Prostě využít prostor do posledního milimetru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.8.21 09:52

No za me nic nic moc. Já taky vzala garsonku, když jsem odešla od ex, byla jsem tehdy sama s 2 letym synem. Jako dalo se to přežít, ale prostě nevýhoda jedné místnosti, že jak syn usnul, musela sem utlumit všechnu činnost. Zhasnout velké světlo, ztišit televizi, nevařit, prostě už nic nedělat. Taky mi na garsonce vadilo, že jak člověk třeba vařil, tak tim pak bylo načichlé úplně vše, když se nedalo zavřít třeba dveře do ložnice, aby nesrmdely peřiny apod. Stejně tak nebyl prostor třeba na nějaký hrací kout, v hračkách sem se prakticky brodila, ať sem dělala cokoliv. Zas ale výhoda, že bylo rychle uklizeno :D jako já nemam ráda obrovské prostory, ale jedna místnost je pro mě málo, chce to aspoň 1+1, aby se dalo dát večer dítě spát a v druhé místnosti mohl člověk něco dělat. Já to vydržela pár měsíců a pak sem šla raději napůl se ségrou do 3+1, sice sme sdíleli kuchyň, koupelnu, obývák, takže min soukromí, ale jinak k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
17.8.21 09:53

35m2 je super prostor, to mají klidně i 1+1, ta místnost bude velká s KK, šla bych do toho! rozkládací sedačka to jistí a část přepažíš nějakým Kalaxem a za to uděláš dětský koutek s postelí (Ikea třeba dělá postele cca 170cm, každý cm dobrej..), jídelí stůl budeš mít holt menší, u zdi, 3 židle ti stačí a konferáky se dají koupit i 50×60cm, když to chytře zařídíš, tak určo dva tři roky v pohodě (než půjde dítě do školy a potřebovalo by prostor a klid na učení..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
17.8.21 09:55

Já jsem bydlela s dítětem 2 roky ve 23 m :lol: a dalo se, mela jsem to tam pěkný a nájem nizkej naštěstí, což pro mě bylo hlavní.

Od vaření mi nikdy noc nenačichlo, ale já nevařím páchnoucí jídla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.8.21 10:00
@Semtex píše:
Já jsem bydlela s dítětem 2 roky ve 23 m :lol: a dalo se, mela jsem to tam pěkný a nájem nizkej naštěstí, což pro mě bylo hlavní.Od vaření mi nikdy noc nenačichlo, ale já nevařím páchnoucí jídla :lol:

23 metrů? To je vostrý. :cert: Jak staré bylo to dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
17.8.21 10:03
@Bábrdl píše:
23 metrů? To je vostrý. :cert: Jak staré bylo to dítě?

4-6 let. Po mně se tam pak stěhovala slečna s batoletem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.8.21 10:05
@s.s.s.ky píše:

A v jak velkém prostoru jsi žila do teď?

Jak tu píšou holky, garsonka a 1+1 je velký rozdíl. I když je to na metry třeba stejné.

Moje kamarádka takhle bydlela v takovém tom klasickém panelákovém bytě, kde je pokoj a pak šetimetrová kuchyně s oknem. Linku si dala do pokoje a v tom šestimetrovém „prostoru“ mělo dítě „pokojíček“. A bydlela v tom s ním relativně dlouho a člo to. Jak se mohlo dítě zavřít, když šlo spát a mamka ho nerušila, stačil jim i minaturní prostor.

Byl to tenhle typ bytu, pro představu. Ale tu linku neměla v chodbičce, ale v pokoji.
https://www. sreality. cz/detail/prodej/byt/1+1/praha-troja-hnezdenska/3944827484#img=0&fullscreen=false

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.8.21 10:12

My bydleli 4 ve 1kk (já, manžel, jedno dítě do 5 let a druhé do 2,5) - 42m2. No problem. Starším dětem bych tam zajistila nějaké jejich místečko, třeba oddělené nábytkem i závěsem. Vůbec bych se toho nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
17.8.21 10:16

35m2 pro jednoho dospělého a dítě mi přijde ok. Existují různé zástěny na přepažení. Stejně to není na furt přece.

• Citovat
  • Upravit
14617
17.8.21 10:21
@Bábrdl píše:
A v jak velkém prostoru jsi žila do teď?

Jak tu píšou holky, garsonka a 1+1 je velký rozdíl. I když je to na metry třeba stejné.

Moje kamarádka takhle bydlela v takovém tom klasickém panelákovém bytě, kde je pokoj a pak šetimetrová kuchyně s oknem. Linku si dala do pokoje a v tom šestimetrovém „prostoru“ mělo dítě „pokojíček“. A bydlela v tom s ním relativně dlouho a člo to. Jak se mohlo dítě zavřít, když šlo spát a mamka ho nerušila, stačil jim i minaturní prostor.

Byl to tenhle typ bytu, pro představu. Ale tu linku neměla v chodbičce, ale v pokoji.
https://www. sreality. cz/detail/prodej/byt/1+1/praha-troja-hnezdenska/3944827484#img=0&fullscreen=false

A to tam byla kamarádka v nájmu? To asi ne každý majitel dovolí, takový typ úprav a možná to ani asi všude nepůjde, kvůli stoupačkám atd. Ale nápad zajímavý. (mimochodem ten byt je teda strašnej, z toho „mramoru“ mi přecházejí oči :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14617
17.8.21 10:26

Známí tak žili, v garsonce oni dva, batole a třicetikilový pes. Měli patro na spaní, každý kousek místa zaskládaný věcmi, ale dalo se to. To ty na tom budeš líp, o pár metrů víc a o jednu dospělou osobu a psa míň :D To patro mi přijde šikovné, udělala bych dítěti zázemí buď nahoře, nebo pod ním, taky už se dneska dá vybrat různý multifunkční nábytek - vyklápěcí postel ve skříni, rozkládací sedačka s možností pohodlného trvalého spaní… Nebála bych se toho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.8.21 10:54
@Michelle_M píše:
A to tam byla kamarádka v nájmu? To asi ne každý majitel dovolí, takový typ úprav a možná to ani asi všude nepůjde, kvůli stoupačkám atd. Ale nápad zajímavý. (mimochodem ten byt je teda strašnej, z toho „mramoru“ mi přecházejí oči :lol: )

Tam už to tak bylo z doby, kdy tam žil majitel bytu s přítelkyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
17.8.21 10:57

Dosud jsme žili v domě, kde mělo dítě vlastní pokoj a já ložnici, obývák. Takže změna by to byla veliká. Zakl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí