Otec si bere jen jedno dítě

Anonymní
20.8.21 23:56

otec si bere jen jedno dítě

Dobrý večer, Jdu si pro radu. Mám dva kluky 4 a 6. Mladší nebyl plánovaný. Otec po porodu odešel za milenkou. Alimenty plati na oba. Poslední dobou dělá problémy. Mladšího vrací dříve než staršího. Vymlouvá se na to že kašle či že má průjem a se starším jede třeba do bazénu. O prazdninách máme upravený styl soudně. Po týdnu mi chce mladšího přivest protože se v jeho přítomnosti pokakává a on na to prý nemá. Pokud má starší zdravotní problém tak s ním hned jede na pohotovost ale když je něco mladšímu tak to radši přiveze zpátky domů a je mu jedno jestli skončí v nemocnici nebo ne. Nechci aby byl mladší psychicky utlačován stejně jako to není dobrý přiklad pro staršího ktery je nestranný a chce se zavděčit jak mě tak otci. Další co se pravidělně děje tak je otec a jeho přítelkyně pravidelně bez mého souhlasu stříhají na krátko a při projevení mého nesouhlasu to ignorují. Je možné aby se otec vzdal jen jednoho ze dvou svých dětí. Co mám dělat, když mi přiveze jen jedno dítě a druhe bude chtit přivezd až po soudně daném termínu? Jsem na mě sama a jsem odkazaná na svůj příjem a tohle chováni mi dost komplikuje život i v práci protože si nemohu dovolit do práce nechodit. Mrzí mě že syna odstrkuje. Jak by jste to řešili vy? děkuji za váš názor

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.8.21 00:04

Řešila jste to s ním? Že to nejde aby si dělal co chce? Šla bych na OSPOD a poradila se tam, lépe řečeno vysvětlit situaci a dát konkrétní případy. Když nedodržuje co je napsáno v rozsudku, tak bude mít problémy.
Držím palce ať situaci vyřešíte

• Citovat
  • Upravit
504
21.8.21 01:11

Já bych to takhle nenechala. Tak jedno jo a druhý ne, to určitě. Chudák ten malej. Taky bych šla na ospod a tam to řekla.. Držím palce, nemáš to jednoduché. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
21.8.21 02:30

Sociálce to bude jedno. Jedině nebýt doma, aby ho neměl komu vrátit. Přivázat k plotu ho nemůže :mrgreen:. Nebo dělat „naschvály“ a nepůjčovat žádné, ale to ti s hlídáním nepomůže. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.8.21 04:28

To je dost na houby situace :-( Nejhorší mi ale přijde, že se k nim může jinak chovat i když jsou oba u něj a to ten malý a vlastně i ten větší pocítí snad ještě víc.
Napadá mě k tomu… Proč se malý v jeho přítomnosti pokakava? Je to u něj ještě běžné, nebo se u táty necítí dobře a je to od psychiky? Nebo zdravotní problém?
Což mě přivádí i k tomu, jestli mladší k tátovi vůbec chce jít. Vlastně oba, jaký na to mají názor.
Já bych to asi řešila tak, že bych si s klukama někdy sedla a zkusila bych si s nimi o tom promluvit, bud s oběma nebo s každým zvlášť, na úrovni které porozumí, vidět je nejen jako dítě, ale i jako člověka který nemůže mít určité zkušenosti. Malému třeba vysvětlit, že tatínek to s menšími dětmi tolik neumí, že to není o synovi, že on není v ničem horší. Mám z toho pocit, že by to lež nebyla (nebo ne úplná). Nebo taky mu říct když někdy přijede nemocný, že to je dobře, že se může postarat maminka a když je nemocný ten starší, tak už je dost velký aby to zvládl bez maminky… Prostě všechno má milion úhlů pohledu, tak zkusit vytáhnout ty lepší. A staršímu říct vlastně něco podobného a zkusit mu říct že se bráška může cítit smutný a že on, starší, má možnost mu v tom nějak pomoct a společně vymyslet co by on jako starší brácha mohl pro mladšího v tomhle udělat. Zapojit ho do toho, aby se cítil užitečný a důležitý pro bráchu, ale aby to na něj nebyl tlak, aby si to vybral sám. Tím se minimálně předejde tomu že by bráchu vnímal stejně jako táta (pokud to tedy klapne a spolupracovat bude což ale když se to s ním vykomunikuje šikovně tak snad i jo) a i kdyby to ani nepomohlo mladšímu, tak pro staršího by to přínos mělo. Ale může to taky bráchy tím víc spojit, protože na všem špatném může být něco dobrého. :hug:
A taky si říkám, jestli to fakt není dost i o tom že s mladšími dětmi je víc problémů a tátovi se nechce je řešit? 🤔 A první syn byl ještě zajímavý, kdežto druhý bude vždycky pozadu když je mladší.

Jinak s tím ostrihanim bych to neřešila, jsou to jen vlasy, ty dorostou. Princip velký špatný, to chápu, ale mě jednou jako sedmiletou holku (!) nechala babička ostříhat na krátko když jsem byla u ní na prázdninách. Měla jsem dlouhé vlasy které jsem obrecela, ale babičce se pletly. Pak jsem odmítala vzít kalhoty dokud to nedorostlo, ale byla to pro mě užitečná lekce: jsou to jen vlasy, z toho se nestřílí. Možná to teda tehdy babička udělala právě proto, že ze mě začínala růst paradnice :nevim: Každopádně rodiče to zas tak neřešili(nebo ne přede mnou), jen řekli, že zas tak špatně jak si myslím to nevypadá. A já se s tím srovnala. Takže když jde o kluky, asi bych to neřešila už vůbec, pokud to neřeší oni. Ale o jejich tátovi to moc hezkou vizitku nedává, to je jisté.
Aneb vlasy dorostou, city dorůst nemusí, tam je to horší problém.
:kytka: držím palce ať je to nakonec v pohodě a kluci tyhle problémy jejich tatínka moc nepocítí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.8.21 04:37

Jo a s tou prací nevím, proto jsem to nechala bez komentáře. U nás sice spolehlivost tatínka není dokonalá, ale práci o víkendu nemám (krom výjimek) a když něco tak to vykryjí babičky, tak jsem to nikdy neřešila… Ale asi chápu, to je to jediné co k tomu můžu napsat :nevim: :kytka: :hug: to si ani člověk nemůže sehnat hlídání když se mu dítě zcistajasna vrátí, co? Hmm… Uvažuju, ale asi bych musela vědět víc abych dokázala poradit. Třeba jaká práce, jaké město, jak fungují babičky… Já se třeba preventivně domlouvam s mojí mamkou že kdyby si tatínek dceru nevzal i když jsme domluveni a já fakt potřebuju něco zařídit nebo jsem třeba nemocná nebo něco, tak by kdyžtak hlídala, jinak že má jakožto babička „padla“. Nic lepšího asi neumím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
21.8.21 05:40

Ten úvod diskuze je trochu zvláštní - nebyl plánovaný, ale platí na oba. Nemá otec pocit, že syn není biologicky jeho? Nebo nechtěla si zachránit vztah, tak si vysadila antikoncepci bez vědomí partnera? To mě jen napadlo. Pokud to tak není, tak se omlouvám.
Každopádně takové rozdíly mezi dětmi nejsou dobré. Ten mladší to jistě vnímá a časem bude vnímat ještě víc. Otec ho vlastně moc nezná. Narodil se, on odcházel. Možná je to i tím, že k sobě nemají žádné pouto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15157
21.8.21 07:15

Počítám, že druhého syna si na něj ušila schválně, abys chlapa udržela doma. On ho nechtěl, tak smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
21.8.21 07:20
@Anonymní píše: Řešila jste to s ním? Že to nejde aby si dělal co chce? Šla bych na OSPOD a poradila se tam, lépe řečeno vysvětlit situaci a dát konkrétní případy. Když nedodržuje co je napsáno v rozsudku, tak bude mít problémy.
Držím palce ať situaci vyřešíte

Ale on ma styk, tedy tim, ze chce jedno dite vratit drive, nic neporusuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
21.8.21 08:11
@karkarka píše:
Počítám, že druhého syna si na něj ušila schválně, abys chlapa udržela doma. On ho nechtěl, tak smůla.

Ty jsi pěkně drzá a sprostá. Nevíš vůbec nic o tom jak to bylo, tak jakým právem si dovoluješ vypouštět tady takové soudy, navíc ještě tak arogantním způsobem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15157
21.8.21 09:51
@prokr píše:
Ty jsi pěkně drzá a sprostá. Nevíš vůbec nic o tom jak to bylo, tak jakým právem si dovoluješ vypouštět tady takové soudy, navíc ještě tak arogantním způsobem???

Protože se mi chce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
21.8.21 10:23
@karkarka píše:
Protože se mi chce :jazyk:

Inteligentko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15157
21.8.21 10:55
@prokr píše:
Inteligentko…

Nápodobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
21.8.21 11:01
@karkarka píše:
Nápodobně.

Slabota…ale tak chápu, že na víc než se opičit tady potenciál prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
21.8.21 11:01
@prokr píše:

Karkarka je drsna, ale popravde, vas to nenapadlo?
Ja taky myslim, ze je tam nejaky duvod, ktery zakladatelka nerekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí