Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@anonym 57492826
a vy si pod pojmem „dohoda“ představujete to, že to matce oznamujete? ![]()
@anonym 57492838
tak to ale není problém těch dětí, že? bud je chce vidět, nebo nechce…při takové vzdálenosti se nedivím matce, že chce pravidelnost a ne čekání na nějakou dohodu, která je pokaždé jinak…
@Keyllah matka věděla vždy s předstihem kdy by si dítě bral, pokud tam už měla nějaký program, tak na styku netrval a dítě si vzal na kratší dobu. Nedělal žádné naschvály. Pokaždé to bylo formou budu doma tehdy a tehdy, půjčíš mi dítě? Do programu jí to nezasahovalo.
@anonym 57492838
A kdo je daleko? Kdo ma s čím problém? Nemůžeš donutit otce si dítě brát. Kdyz nechce, nemusí. Ale taky pak nemůže chtit vyhody po matce, když se to hodi jen jemu
@anonym 57492822
No tak to matku trochu chápu. Já toto řeším s manželem, který má velmi nepravidelnou pracovní dobu a je to fakt úplně na… nebala bych se, že soud nařídí změnu povolání, ale snažila bych se to zařídit nějak sama, ke vseobecne spokojenosti. Aspoň jeden den v týdnu si zařídit pravidelně, aspoň jeden víkend v měsíci…prostě ukázat snahu a nějakou pravidelnost nastavit. Pak se nebude matka muset ohánět soudama. Zkuste se vzít do její situace. Konala bych kolem sebe úplně stejně, je to velmi nevyhovující nastavení. Čekat až pan zapiska, že zrovna teď se mu hodí mít děti. Je fajn to vědět měsíc dopředu, ale často i to je málo. Navíc by se mi nelíbil ani fakt, že já jsem ta, která se neustále podřizuje. Co kdyby se někdy podridil i otec…
@Midaku ono to vypadá že se vždy podřizovala matka, ale ono to tak nebylo. Nikdy to nebylo tak, že by striktně oznámil že si dítě vezme tehdy a tehdy a ty se podrid. Vždy šlo o prosbu, že by si rád vzal dítě, jestli mu ho půjčí. Ano doslova se prosil o půjčení vlastního dítěte. Pokud matka řekla ne, tak měl prostě smůlu, podřídil a ustoupil on.
@Keyllah 57492842
No oni si někteří otcové představují tu dohodu přesně takhle. Mám děti už 3 roky ve střídavé péči s tím, že o prázdninách se " máme " dohodnout. Každý rok v březnu mi pošle rozpis kdy budu mít děti v létě a změna není možná. Takže to mám také rozkázané.
@Helis88 tak ale aspoň ti ho pošle. Mě můj ex má dovolenou v létě oznamovat do konce února a vloni mi jí řekl 3 dny předem. Letos to zdá se nebude jinak. A představ si, že jsem s tím neměla problém, protože dcera je s ním ráda a čas si tam užívá. Takže proč bych jí bránila jen proto, že to neoznámil včas. Jen jsem mu já poslala termín mé dovolené a zbytek neřeším. A o to by mělo jít hlavně, ne že dítě chce k otci a matka řekne že nepůjde, protože prostě má dítě v péči a ona bude rozhodovat jestli k otci půjde nebo ne. To pak to dítě poznamená daleko víc než nepravidelný styk.
@Midaku a když matka dítěti zakáže pobyt u otce, přestože ví, že se k němu těší a ví že si ho vzít chce, to je v pořádku? Já mám taky děti ve výhradní péči a vždycky jsem otci vycházela vstříc, vždycky pro mě bylo nejdůležitější, že jsou u něj rádi, takže prostě zkousnu i to, že mění termíny ze dne na den nebo si je s dětmi domlouvá sám.
@anonym 57492974
Tak ja bych s tim treba problém měla, protože uz ted ma dite volny jeden necely tyden z prazdnin a rozhodne nebude pulku prazdnin doma, co kdyby se ozval tatinek ![]()
@anonym 57492974
Já neříkám že mu je nechci dát ale že se mi nelíbí že mi určuje kdy je budu mít já a nedomlouvá se se mnou jestli se mi to takhle hodí
@Helis88 57492956
V breznu uz mam objednanou a zaplacenou dovolenou a jeden az dva tábory
takže by dohoda neklapla. ![]()
@Keyllah 1200 km daleko se dost blbě zařizuje…