Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o rady a zkušenosti - syn 3 roky se nedostal do státní školky. Máme na malém městě jednu soukromou, připadá mi to tam trochu „na koleni spíchnuté“, majitelka tam měla předtím hospodu. Také mne zaráží, že se neuzavírá žádná smlouva. Co by všechno měla školka mít, abych tam mohla dítě bez obav umístit? Jinak paní, co se stará o děti je milá, děti vypadaly spokojeně. Děkuji.
No tak hlavně by měla umět odpovědět na otázky a měla by tě tam nechat vše okouknout. U nás jsou taky takové, kde jim pouští televizi, některé matky to při návštěvě šokovalo, ale znám i takovou, které to příjde jako super školka a dítě je tam naprosto spokojené.
Tak urcite by neco melo byt - ja jsem i v soukrome skolce papiry podepisovala…
O cetnosti dochazky, o prebrani zodpovednosti, papiry kdo muze dite vyzvednout, prohlaseni o zdravotnim stavu ditete… ![]()
@zajicovic předem bych s na všechno informovala. Jaký mají program, jidlo, spaní, je tam zahrada jak vybavená, vybavení třídy, kolik učitelek, zjistila bych si reference.Pak bych teprve přemýšlela, jestli tam dítě dát.
Ještě doplňující dotaz - odpovědnost za dítě vzniká školce předpokládám předáním dítěte. Jak bych v případě neexistence smlouvy toto doložila? V této školce se podepisuje pouze přihláška, evidenční list a potvrzení lékaře, vše ale podepisuji já pro školku a nevím, co budu mít v ruce já. Samozřejmě si mohu něco se sepsat a vyžadovat jejich podpis. Nevím, jestli s tím „prudit“, nebo zda to přeháním.
Kromě přihlášky jsme nepodepisovala nic. V přihlášce bylo uvedené vše důležité. A to je naše školka opravdu hodně dobrá a neměla bych ani za zlaté prase.
V té přihlášce jsem i podepsala souhlas se školním řádem. Tam je uvedeno vyzvedávání, odpovědnost a pod.
A ještě jsme odevzdávali zdravotní dotazník podepsaný lékařem. Školka má akreditaci, to bych si určitě zjistila!
@jessikka nene, akreditaci nema, je to na živnostenské právnění k mimoškolní činnosti, v přihlášce je jen, že přihlašuji dítě, jméno, bydliště atd.
@zajicovic píše:
@jessikka nene, akreditaci nema, je to na živnostenské právnění k mimoškolní činnosti, v přihlášce je jen, že přihlašuji dítě, jméno, bydliště atd.
to bych tam dítě určitě nedala
@mojmira To máš těžké, je to jediná možnost, jak ho někam umístit, proto o tom uvažuji. beru to spíše jako hlídání mezi dětmi, zdá se mi to lepší než chůva. HOdně těchto zařízení funguje bez akreditace, jak jsem se dočetla na netu, ale moc to ve mě důvěru nebudí. Asi to není lehké splnit. Smlouvu můžu požadovat, ale pokud to nemají automaticky, tak je to takový divný přístup…Ach jo.