Čtyřletý křičí strachy, že vidí bubáka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1633
28.7.14 13:09

Křičí strachy že vidí bubáka

Maminky moje já potřebuji radu. Nevím proč a opravdu doma Pétíka nestrašíme ale 4 leté dítě aby mi křičelo jako by mu šlo o život, plakalo že vidí bubáka. Nejde sám ani na záchod natož aby spal ve své posteli. Prožila jsem si jako dítě to samé bohužel. Křik, pláč, viděla jsem děsivé věci. U mne to nikdo neřešil a s věkem to ustalo samo. Nechci ale u syna něco zanedbat a tak se ptám : Nemám ho nechat vyšetřit u psychologa? Zažila jste toto některá? Nechci aby byl vystresovaný. Bohužel se to děje i za bílého dne. :nevim: Děkuji za jakoukoliv radu. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3168
28.7.14 13:15

Psychologa bych do toho netahala, spíš nějakou kineziologii. Jestli jste ho tím nestrašili, tak skutečně může něco vidět, děti jsou na to citlivé. Psycholog by mu akorát vysvětlit, že si to jen představuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
28.7.14 13:20

Nechci tvrdit zda vidí či nevidí.. jak jsem psala sama jsem si tím prošla jako dítě a má matka taky. Nechci tu tvrdit že bubáci existují ale rozhodně nechci nic zanedbat. Kineziologie.. to slyším poprvé..juknu na to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
28.7.14 13:22

Kinezka je vyborná sama na ní ted chodím. U tvého syna se ale o blok jednat nebude, prostě je vidí. Nauč ho přivolávat si AA Michaela nebo AA Gabriela na pomoc. A vysvetli mu, že mu nic neudělají. Sama muzes zkusit to, že je slusně požádáš aby odešli. Další možnost je nechat odvést do světla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.7.14 13:27

Ahoj. Dcera to taky měla. Neříkali jsme jí, že se jí to zdá ani že bubàci nejsou, akorát by si myslela že ji nechápeme. Vždyckyjsem se snažila se s ní domluvit, co by jí pomohlo. Někdy stačilo s ní o tom jen mluvit, někdy jsem ji jen doprovodila nebo rozsvitila, podala oblíbeného plyšáka, řekla že jsem vedle a že ji nedáme. Chvíli to trvalo ale postupne se to lepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
28.7.14 13:28

Teda.. to není nějaké logické vysvětlení? Tady z toho mám akorát husí kůži.-.. nemůže mít třeba tak bujnou fantazii že vidí to co si představuje? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.7.14 13:29

Pokud bych tochtěla s někým řešit, začala bych u pediatra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
28.7.14 13:35
@Michaela99 píše:
Teda.. to není nějaké logické vysvětlení? Tady z toho mám akorát husí kůži.-.. nemůže mít třeba tak bujnou fantazii že vidí to co si představuje? :nevim:

no já nevím a ty jsi jako mala měla bujnou fantazii, když si je viděla? Já je jako malá taky vidělǎ, ted už je jen cítím když jsou v místnosti, nebo na mě sáhnou. S věkem se to zlepší, až se jí to uzavře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
28.7.14 13:36
@Michaela99 píše:
Teda.. to není nějaké logické vysvětlení? Tady z toho mám akorát husí kůži.-.. nemůže mít třeba tak bujnou fantazii že vidí to co si představuje? :nevim:

Může mít tak bujnou fantazii a může je i vidět, k čemuž bych se přikláněla víc. Našemu malému jsou dva, usíná s lampičkou, ještě nemluví, takže mi nic moc neřekne, ale občas večer vidím, že je nesvůj, když se ho zeptám, jestli se bojí, kýve, že jo, když se zeptám čeho, tak řekne pán. Z vlastní zkušenosti vím, že v tomto domě „duch“ byl. Zažila jsem si to na vlastní kůži a to i jako starší, už na základce. Takže mu vždy řeknu, že se nemusí bát, že mu nic neudělá a že kdyby se přeci jen bál, tak si má zavolat svýho andělíčka a ten ho ochrání, to mi odkýve a pokojně usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
28.7.14 13:38

A neviděl něco v televizi? Já viděla jako malá horor a pak jsem se dlouho bála dát nohy dolů z postele :mrgreen: :|

• Citovat
  • Upravit
1633
28.7.14 13:42

Asi bude lepší začít u toho pediatra.. chudáček je z toho tak vyděšenej ani mluvit o tom nechce.. rychle mění téma aby na mé otázky nemusel reagovat a zapomněl na to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
28.7.14 13:43
@Michaela99 píše:

jo je, urcite nezijete izolovane a bubakem ji mohl postrasit nekdo ve skolce, dite tvoji kamaradky apod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
28.7.14 13:43

Dcera měla teď také období-vlastně ještě tak úplně nevymizelo… Nešla sama na záchod, do chodby a do ložnice. Ač se s ní dá mluvit, nikdy to neuměla vysvětlit, jen že se tam bojí, že tam někdo je.
Sama mám trochu zkušeností, takže jsem jí byla při ruce, nic jsem nezlehčovala. Občas jsem otevřela vchodové dveře, že toho někoho pouštím ven. Vždy podle potřeby.
Nezlehčujte to, ale ani vyloženě neřešte. Berte to tak, že je citlivější a to, že tomu někdo nevěří neznamená, že to není možné.
Zatím bych žádnou „odbornou“ pomoc nehledala. Určitě ne pediatra a psychologa. Ty by ho mohli špatně zaškatulkovat. A třeba zbytečně. Kineziologie je fajn, tu můžete vyzkoušet. To je jemná metoda, která z vašeho syna neudělá „mimoně“. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
28.7.14 13:53

Tak já nevím.. zas nechci aby mi ze syna udělali blázna. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
28.7.14 13:59

V tomhle věku normální..počkala bych ještě, u mě to přešlo samo, pamatuju si na to živě dodnes. Ale fakt to k tomu patří…stejně jako sny 10-12 o konci světa (a to tehdy ještě nebyly ani ty katastrofické filmy jako dnes..)
jinak zkoušela bych různé alternativy pro lepší spaní…nějakou bylinku, heřmánek..teplé mléko s medem..ale asi zbytečné řešit s psychologem - pokud nepozoruješ nějaké náledky (koktání, záškuby, omdlěvání, počůrávání..)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML