Soukromá VŠ - problémy s obhajobou/státnicemi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, ano, stalo se mi to. Já jsem vystudovala Mgr. na veřejné VŠ a potom jsem si dodělávala ještě jiný obor na soukromce. Na té soukromé to bylo přesně, jak popisuješ. Najednou se ke konci studia začaly dít podivné okolnosti, změny podmínek a další a další klacky, které nám házeli pod nohy. A vidím důvod v tom samém - dostat z nás ještě nějaký ten peníz. On by člověk řekl, že to je z toho důvodu, že se lidé na soukromce flákají, nic je neučí a potom přijdou státnice a je problém, který je ve studentech. Tedy nikdo moc nevěří tomu, že by to bylo od škol cíleně. Ale já to také zažila a jak říkám, měla jsem za sebou už 2 obhajoby a 2 státnice z UK, takže mám s čím porovnat. Na soukromce to bylo opravdu horší právě v tom, že nám dělali naschváli, abchom nedokončili na první pokus, nebo abychom museli prodloužit studium. Jinak sto bylo docela v pohodě na té soukromé, oproti UK dá se říct brnkačka (ale ono také záleží na oboru). Každopádně ten závěr studia byl na soukromce hrozný. Bylo nás více naštvaných, ale žel nedalo se nic dělat. Člověk to muse zaplatit a jít znovu, nebo prodloužit studium a tedy také samozřejmě zaplatit. Přeji hodně sil a pokud můžu poradit, je to boj s větrnými mlýny. Raději to přijmout a snažit se co nejrychleji školu dokončit. Případně zkusit žádost o snížení, ale u nás ve 100% případů to bylo zamítnuto. Jinak mluvím tu o MUP, raději však anonymně.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu opravdu ty z vás, které mají za sebou nějakou podobnou z zkušenost, nebo se s tím setkal někdo z jejich blízkých. Nechci tu rozebírat důvody studia na soukromé VŠ. Každopádně stalo se to více lidem, ne pouze mně.Celou dobu bylo studium poměrně zvládnutelné. Úplná dávačka ne, ale zase ani žádné velké stresy a horory. Jenomže teď, před koncem studia, se nám začaly dít naschvály. Najednou došlo ke změně podmínek, nebo k dalším podivnostem, a někdo nebyl připušten ke státnicím, nebo za podivných okolností nesplnil podmínky pro absolvování předmětu Diplomová práce atp… a z těch, co jsme prošli, byla více jak polovina vyhozená od státnic či obhajoby. Ale bylo to u spousty z nás opravdu za zvláštních okolností. No a jde právě o to, že škola po nás vyžaduje zaplacení celého dalšího semestru, i když budeme opakovat třeba jenom obhajobu nebo jenom jeden předmět ze státnic. A po těch, které ani nepustili ke státnicím, chtějí zaplatit ještě více. Myslíme si, že právě to je důvod takové neúspěšnosti. Škola z nás ještě chce vysát co nejvíce financí. Setkal se někdo s podobnou zkušeností? Jak jste to řešili? má cenu se snažit nějak odvolávat, žádat o snížení té částky, nebo zkusit nějakou petici? Nemluvím tady opravdu o lidech, kteří neprošli prostě proto, že se to nenaučili. Ale opravdu se jedná o velký počet studentů a ty okolnosti jsou kolem toho celého takové podivné.
to je bohuzel riziko soukromych skol, je to verrjne tajemstvi…studovala jsem na karlove univerzite dva obory a fakt to bylo tezke. k tomu jsem delala ekonomku, taky statni.jen treba bezna jazykova zkouska behem studia(ne statnice) na karlovce trvala, a to byla ta nejsnazsi, pet hodin a prosli jsme jen tri…proste lehci studium znamena nutnost platit
- Citovat
- Upravit
Já teda na soukromou vysokou chodila, na Ing. hodlám pokračovat, a tohle se tam teda neděje
ke státnicím jsem se dostala v pohodě, prostě jako každý jiný, učila jsem se na zkoušky, prošla jsem, a opravdu mi nikdy nikdo neměnil známku abych platila. Samozřejmě jsou tam takoví, co státnicují až teď, ale je to čistě z jejich rozhodnutí, případně že nestihli dodělat zkoušky nebo bakalářku v termínu. Navíc jsem ani nikdy neměla pocit, že bych něco dostala zadarmo, vím kolik jsem tomu dala a jsem ráda, že se to projevilo jak mělo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím o radu opravdu ty z vás, které mají za sebou nějakou podobnou z zkušenost, nebo se s tím setkal někdo z jejich blízkých. Nechci tu rozebírat důvody studia na soukromé VŠ. Každopádně stalo se to více lidem, ne pouze mně.
Celou dobu bylo studium poměrně zvládnutelné. Úplná dávačka ne, ale zase ani žádné velké stresy a horory. Jenomže teď, před koncem studia, se nám začaly dít naschvály. Najednou došlo ke změně podmínek, nebo k dalším podivnostem, a někdo nebyl připušten ke státnicím, nebo za podivných okolností nesplnil podmínky pro absolvování předmětu Diplomová práce atp… a z těch, co jsme prošli, byla více jak polovina vyhozená od státnic či obhajoby. Ale bylo to u spousty z nás opravdu za zvláštních okolností. No a jde právě o to, že škola po nás vyžaduje zaplacení celého dalšího semestru, i když budeme opakovat třeba jenom obhajobu nebo jenom jeden předmět ze státnic. A po těch, které ani nepustili ke státnicím, chtějí zaplatit ještě více. Myslíme si, že právě to je důvod takové neúspěšnosti. Škola z nás ještě chce vysát co nejvíce financí. Setkal se někdo s podobnou zkušeností? Jak jste to řešili? má cenu se snažit nějak odvolávat, žádat o snížení té částky, nebo zkusit nějakou petici? Nemluvím tady opravdu o lidech, kteří neprošli prostě proto, že se to nenaučili. Ale opravdu se jedná o velký počet studentů a ty okolnosti jsou kolem toho celého takové podivné.