Soukromé psaní čtené vedením

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.2.25 12:32

Soukromé psaní čtené vedením

Ahoj,
chtěla bych vás požádat o názor.
Pracuji v jedné větší firmě kde jsem měla pozici zástupce. Nelíbilo se mi jak se ke mě chová vedení a svěřila se kolegyni. Psala jsem jí to v soukromých zprávách mimo pracovní dobu.
Funkci jsem položila a kolegyní na toto místo doporučila a ona ho i získala.
Já jsem měla radost, že už budu mít klid v práci ale stal se pravý opak.
Manažer našeho oddělení začal říkat ostatním, že četl naší soukromou konverzaci co já o nich píšu právě této slečně. Takže ano slečna musela mu ji ukázat. Nechápu důvod když jsem ji tam sama pomohla se dostat a zaučovala ji na tuto pozici proč tohle udělala ale to teď nechci řešit.
Moje otázka, jestli vůbec může vedení číst moji konverzaci soukromou, chlubit se tím a chtít po mě vysvětlení proč tohle píšu a zároveň na základě toho mi přidělovat horší práci a trestat mě zato.
Logicky mi přijde, že ne ale jak se můžu vůbec bránit. Nevidím důvod jakkoliv se obhajovat zato co píšu v soukromých zprávách někomu (Nebylo tam ani nic sprostého) a věřím že většina lidí včetně vedení takové zprávy má v mobilu taky kdy si na někoho stěžuje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Silverine247
28.2.25 12:36

Nechapu, co resis, kdyz stejne odchazis? :think: A ano, pokud nekomu pises neco soukrome, musis pocitat i s tim, ze dotycna osoba to muze vynest na svetlo ostatnim, tohle si musis rozmyslet predem.

• Citovat
  • Upravit
35613
28.2.25 12:41

Vedení nemá právo číst ani tvoje pracovní emaily natož soukromé zprávy.
Ale jestli jim to slečna dobrovolně ukázala tak to je asi něco jinýho. Ale je to krajně neprofesionální něco takovýho vytahovat a ještě před ostatními.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35613
28.2.25 12:42
@Silverine247 píše: Více

Já jsme pochopila, že neodchází. Jen přechází z vedoucí funkce na řadovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
28.2.25 12:50
@JancaS84 píše: Více

Mas pravdu, precetla jsem si to znova a chyba byla na mem prijimaci. Tak to si skutecne nepomohla, snad se pro priste ponauci si davat pozor komu co a jak, v praci bych takto neverila nikomu, kor nekomu, kdo si na tu funkci brousi zuby a pravdepodobne se bude chtit zalibit vedeni. Je to smutne, ale lepsi byt opatrny, nez zaskoceny. No ted co uz? Asi bych se neobhajovala a stala si za svym, ze kdyby se vedeni chovalo profesionalne, nebylo by si na co stezovat. Kdyz to nebude zivit, ono je to za cas prejde. Vsak ono se to te kolegyni samo casem vymsti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.25 12:51

Děkuji za názor.
Nikam neodcházím jen jsem položila pozici. Samozřejmě vím, že lidé jsou různí a v touze poškodit může někdo zveřejnit soukromou konverzaci.
Ptám se na něco jiného.
A to jestli může vedení řešit moje soukromé zprávy které nejsou určeny pro ně a následně mě zato „trestat“.
Pokud to nejsou zprávy v pracovní době a přes firemní chat tak předpokládám, že nemám proč se ospravedlňovat.
Píšu zde proto, že mě zajímá názor na tohle téma ostatních.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.25 12:52

Děkuji ano tak jsem to myslela

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
28.2.25 12:55
@Anonymní píše: Více

Jak uz pise Janca nade mnou, je rozdil v tom, kdyby se ti napriklad nabourali do soukromych mailu a v tom, ze jim to ta kolegyne dobrovolne ukazala. S tim tak nejak nemuzes nic delat, maximalne opakovat do zblbnuti, ze mimo pracovni dobu si muzes soukrome psat co chces s kym chces a nehodlas to resit. Neboj, ono si to casem sedne, priste bud opatrnejsi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2992
28.2.25 12:57

No tak samozřejmě nemůže, kolegyně jim neměla nic ukazovat a když už to udělala, tak to ten manažer v momentě, kdy si uvědomil, že je to soukromá konverzace, měl odmítnout.
Nicméně to je asi teorie…praxe…no, ona to asi ukazovat v zásadě ani nemusela, mohla to prevypravet, I když je to asi jedno…ja nějak to beru tak, že jakmile v práci něco vypustim, už nad tím bohužel nemám kontrolu a když se to donese někam, kam jsem nechtěla, můžu si za to primárně sama.
Vysvětlovat bych to asi odmítla s tím, že to byla soukromá konverzace, a hledala bych si jinou práci, protože s takovými lidmi bych dal pracovat nechtěla.
Nebo můžeš zkusit řešení přes HR nebo nadřízeného tvého nadřízeného, ale musíš vědět, jak to máte, zda je tam sance, že to k něčemu povede. Za mě jak kolegyně, tak manažer překročili své pravomoci, ale…víš jak to někde je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3794
28.2.25 13:18

Poučení pro příště, v práci pracovat a ne kritizovat (a ještě písemně ) vedení kolegyni z práce. Nikdy nevíš, jak se situace vyvine, a kdy tě kolegyně klidně napráská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
28.2.25 13:25
@Da12 píše: Více
Čti pořádně, bylo to mimo práci. Ze neodhadla, že kolegyně je…no nebudu sprostá…to jako jo no.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
28.2.25 13:28

„…Moje otázka, jestli vůbec může vedení číst moji konverzaci soukromou, chlubit se tím a chtít po mě vysvětlení proč tohle píšu a zároveň na základě toho mi přidělovat horší práci a trestat mě zato…“

Tak vedení je v tom „nevinně“ v tom smyslu, že se ti nenabourali do pošty. Bylo jim to jen podstrčeno/vyprávěno. No zachovala bych se jako jediná dospěle a klidně bych jim to vysvětlila, čili stála bych si za svým. Nepíšeš kolik je ti let, mně je 50 a dneska už bych to v pohodě zvládla, dřív bych s tím asi měla problém-povaha. Dnešní generace je ale v tomto naprosto v pohodě, když to vidím u nás v práci, velká kulturní instituce, tak si říkám, že jim vlastně na jednu stranu i závidím, naférovku vše řeknou a nic se jim nestane. Přidělování horší práce a trestání, to by neměli, ale tak možná i proto by stálo za to si to s nima vyříkat… Ale pokud se k tobě, dle tvého pocitu, chovali nehezky už dřív, tak se obávám, že to moc úspěch mít nebude…ale možná bude stačit, že se jim postavíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.25 13:55

Děkuji všem za reakce.

Vím že hlavní hloupost je na mé straně že jsem věřila kolegyní. Bohužel pro mě byla více než kolegyně ale i kamarádka. Psaly jsme si že se máme rády, srdíčka, svěřovala jsem se jí s osobníma věcma v rodině a ona mě.

Pozici jsem chtěla položit protože jsem necítila podporu od vedení, pozitivní zpětnou vazbu a bylo toho více. Vydržela jsem rok a cítila že už nechci tohle dělat a předám štafetu dál.

Právě tato kolegyně a „kamarádka“ tu pozici chtěla okamžitě řekla ano a já byla ráda že ji dostane ona přála jsem jí to. Zaučila ji, dodávala odvahu a rady.

Odjela jsem na dovolenou a nyní všichni vi že manažer s vedoucím četli naší konverzaci kde si právě stěžují jak se ke mě chovali a proč jsem funkci položila. Konverzace byla určena jen ji kde popisují moji flustraci. Za vším co jsem si napsala si stojím jen jsem rozcarovana z chování kolegyně, proč to zveřejnila a zároveň že vůbec mám z toho problém a mam se obhajovat proč tohle říkám.

Cítím se nyní hodně nepříjemné na pracovišti a ano jak píšete musím se tomu postavit čelem.
Chtěla jsem se asi tedy nějak vyzpovídat a ulevit si protože asi dnešní dobu nechápu.

Je to pro mě každopádně obrovské poučení do života.
Příště už svoje pocity a myšlenky řeknu jen kočce a to se ještě ujistim jestli opravdu neumí mluvit🙂 :zed:

Děkuji dámy i tato konverzace mi pomohla, duševní hygiena

Přeji hezký den

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
28.2.25 14:05
@Anonymní píše: Více

Ja te chapu, ze te to mrzi. Ale obhajovat se pred nikym rozhodne nemusis. Na tu „kamaradku“ bych si dala bacha, ale ji se to stejne vymsti, neverim, ze by vedeni dokazalo zmenit sve manazerske (ne)schopnosti jen proto, ze si u nich splhla vrazenim kudly do zad blizke osobe. Ono to brzy vysumi, jako kazda aferka, kdyz to nebudes zivit. Normalne bych odpovidala na jakekoliv komentare, ze to byla soukroma konverzace s nekym, o kom sis myslela, ze se jim da verit. Nic vic rikat nemusis. :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat