Půjčila jsem si od soukromého investora, asi je to podvodník

Anonymní
19.3.19 20:11

Soukromí investor

Ahoj holky, dneska ráno jsem asi udělala blbost… Potřebujeme nutně půjčit na rekonstrukci a HÚ nám komplikovala získání úvěru (manžel je kamoňák, v realitě bere 3× tolik, co dali na potvrzení) a využila jsem možnost p. Bartáka z Kobylis, až potom jsem si na netu přečetla, že se jedná o podvod, nicméně mi pořád opakovali, že to dneska, maximálně zítra ráno bude a já mám strach. Zaplatila jsem poplatek 6000 Kč a bojím se, co bude.

Máte někdo zkušenosti? Na internetu jsou negativní a občas i pozitivní, tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.3.19 20:14

Zase si říkám, kdyby to byl podvod, proč by tam pořád na stejné adrese byli a nikdo je „neupravil“…

• Citovat
  • Upravit
14751
19.3.19 20:18

Investor investuje a peníze má ze zisku. Tohle je nějaký lichvář. Takže by pro vás bylo snad i lepší, kdyby to byl podvodník a žádné peníze vám nepůjčil. Jinak hrozí vysoké úroky, vymahači, exekuce při neplacení…

A pohádka o omylné účetní je úsměvná - prostě ten tvůj bere peníze na černo (nezdaněné) a proto má papírově nízký příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
19.3.19 20:20
@Anonymní píše:
Zase si říkám, kdyby to byl podvod, proč by tam pořád na stejné adrese byli a nikdo je „neupravil“…

1. byl by to trestný čin za který by šel někdo sedět,
2. myslíš, že člověk, který se živí lichvou nemá pár ostrých hochů v záloze pro případ, že někdo neplatí nebo se mu nelíbí podmínky půjčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32186
19.3.19 20:23

Zkušenosti nemám, protože by mě nikdy nenapadlo si takhle půjčovat. Proč sis to nejdřív nepřečetla? Teď už je asi celkem pozdě,ne? Víš aspoň, kolik ve finále vrátíš? Abys to třeba 3 x nepřeplatila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 20:26

Právě že přeplatím jen o 10000 Kč víc… půjčeno 80000 Kč vrácení 90000 Kč

• Citovat
  • Upravit
32186
19.3.19 20:27
@Anonymní píše:
Právě že přeplatím jen o 10000 Kč víc… půjčeno 80000 Kč vrácení 90000 Kč

máš to černé na bílém nebo jen ústně? smlouvu máš? asi ještě ne,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 20:28

Úvěrová smlouva mi prý příjde do emailu, mám jen nějakou smlouvu o konzultaci…

• Citovat
  • Upravit
32186
19.3.19 20:30
@Anonymní píše: Úvěrová smlouva mi prý příjde do emailu, mám jen nějakou smlouvu o konzultaci…

no tak bych jí dala nejdřív přečíst někomu, kdo tomu rozumí, můžeš tam mít nekřesťanské penále, pokuty atd, někde malým písmem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.19 20:31

to nemám, četla jsem si asi 20×. Tohle jediné vím jistě… Jen mě děsí, že mi řekli, že mi během dne zavolají a budu čerpat a když jsem asi 3× volala a 2× psala email, tak to akorát posouvali a myslím, že jsem jim asi už lezla na nervy :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
14751
19.3.19 20:36
@Anonymní píše: Úvěrová smlouva mi prý příjde do emailu, mám jen nějakou smlouvu o konzultaci…

Takže jsi podepsala smlouvu, stejnopis nemáš a ani nedostaneš (protože to co ti přijde emailem bude pouze scan smluvy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
19.3.19 20:41
@Anonymní píše:
to nemám, četla jsem si asi 20×. Tohle jediné vím jistě… Jen mě děsí, že mi řekli, že mi během dne zavolají a budu čerpat a když jsem asi 3× volala a 2× psala email, tak to akorát posouvali a myslím, že jsem jim asi už lezla na nervy :D :D :D

Ty máš právnické VŠ vzdělání? Nebo alespoň praxi ve psaní úvěrových smluv? Já bych smlouvu s někým jiným než bankou bez právníka tedy nepodepsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.3.19 20:41

nečekám brilantní pochopení smlouvy za situace, kdy ji píše soukromÍ investor a čte partnerka kamoňáka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
19.3.19 20:48
@Burj Chalifa píše:
nečekám brilantní pochopení smlouvy za situace, kdy ji píše soukromÍ investor a čte partnerka kamoňáka :think:

alespoň to čte ona, protože on se musí věnovat řízení. Pravda, co píšeš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
19.3.19 20:51

Prosím tě, pokud to bude v textu, tak se to vytratí, ale hlavní nadpis, to už sakra bije do očí. :mrgreen:

Soukromí investor. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel