Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Nika145344
Jeee, tak to držím pěsti ![]()
Taky si říkám, že jsem ráda za jedno
ale nějak podvědomě mě láká to zkusit, jestli by to vyšlo znovu - na druhou stranu mám strach, že to nevyjde a budu zklamaná
je to prekérka..
každopádně do ivf nejdu, to jsem se už na sto pro rozhodla. Ono mi ani tak nějak nic jiného nezbylo, než to pořád zkoušet
nikdo nevěděl příčinu, všechno vždycky super a prd z toho..
@Pap949 děkuji, jsi hodna ![]()
Chápu, že tě to láká, tak to iui není tak náročné, akorát přesně jak říkáš, to zklamání.. No uvidíme, ja mám už šestý pokus, takže asi poslední
A do ivf se mi taky nechce jít, je to náročný, jak fyzicky, tak finančně a o psychice ani nemluvím 🙈
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Naše první IUI dopadlo biochemickým těhotenstvím. Nepočítala jsem, že by hned první pokus vyšel, co mě ale naštvalo a možná neprávem, když mi řekli, že další pokus může proběhnout až ob cyklus, protože nemůžeme zahájit stimulaci, dokud je v krvi HCG. Na jednu stranu to smysl dává a chápu to. Na stranu druhou jsou to další dva měsíce čekání po tom, co jsme měli nějakou naději a o to více je to pro mě hořké sousto. Nicméně moje otázka zní, zažila jste některá? Je to normální postup nechat proběhnout jedem cyklus a mít další pokus až v tom následujícím?
![]()
Ahoj, já teda měla 3 iui za sebou. Květen jsem si nedělala test, ale myslím, že bylo biochemko, protože jsem to dostala od 4 dny později. Jen jsme byli v Egyptě, tam jsem test neměla. V červnu bylo sto pro biochemko, to jsem měla pozitivní test, ale začal slábnout. V červenci to bylo úspěšně.
Takže nevím, jaké postupy mají ve tvém centru ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj, tez jsem pri jednom IUI mela biochemko a hned dalsi cyklus bylo dalsi IUI bez problemu ![]()
Kdyz se snazite doma, tak si taky nedate pauzu.
Děkuju za odpovědi holky. Vůbec jste mě teda nepotěšili.
Nám řekli, ať vysadím léky, měla by proběhnout menstruace a cca 14 dní od rozhodnutí, že se léky vysadí musím jít ještě na odběr HCG, že opravdu vymizelo a jelikož stimulace začíná třetí den cyklu logicky z toho vyplývá, že tento cyklus prostě nic, což mi i řekli. A ja to právě moc nechápu, protože to těhotenství přece nikde není detekovatelné kromě krve a moči a v krvi klesá znatelně již teď. Navíc já měla jen pak jednotek. Při prvním odběru 30 a při kontrolním po týdnu 20. Takže opravdu nechápu, co hrotí a proč zase musíme čekat.
Doporučili nám vyzkoušet 3 cykly IUI a pak teprve IVF, rozhodnutí je ale na nás. Každopádně pokud by každé IUI dopadlo biochemickým těhotenstvím, je to čekání jako blázen a vždy jeden cyklus “promarněný”
No jsem z toho nešťastná holky, co vám budu.
Čekáme už tři roky a nějak docházejí síly i trpělivost. ![]()
@Anonymní píše: Více
Nojo, ja te chapu, navic to IUI ma opravdu nizke sance na uspech, i kdyz jsou oba v paru zdravi jak repa. V podstate plytvas cas.
U nas nakonec dopadlo az IVF, taky po 3 letech, IUI jsem mela vsech 6
jedno dopadlo biochemkem a jedno spont. potratem v 7tt. 4× to proste nevyslo.
Pritom si clovek rika, mne nic neni, muzovi nic neni, spermie je primo u vajicka, tak kde je sakra problem ![]()
No ja pondeli 12mm folikul, pak injekce ctvrtek 1 rano, iui 11:30, a jeste sex v patek 21:00 ja nevim propadam panice ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.