Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny,
chtěla bych se jen tak ze zvědavosti (statisticky) zeptat. Je tu některá, které se povedla inseminace a šla do další inseminace, která taky vyšla?
Prošli jsme si 3 cykly ivf, pak se nakonec povedla zázrakem třetí inseminace. Synovi budou 2 roky a tak nějak přemýšlíme nad sourozencem. Dumám, jestli využít posledního cyklu na pojišťovnu (což se mi už popravdě nechce), nebo zkusit ještě ty inseminace. Tak jestli je tu některá, které se povedly dvě a více iui
Děkuji za zkušenosti ![]()
Mám z IUI jedno dítě a pak dvojcata. Prý už radši nemám chodit
.
Ono záleží na důvodu vaší neplodnosti. Pokud je u žen problém v hormonech a ovulaci, tak se to prvním těhotenstvím často srovná a další jde i přirozeně. Pokud vyloženě nechybí vejcovody nebo není úplně tristní spermiogram, tak není důvod IUI nezkusit.
@Pap949 píše: Více
První hned, pak dva neúspěšně pokusy, ale ty byly špatně načasovane, první navic bez stimulace. Třetí pokus teto série kopíroval prubehem ten první úspěšný a výsledkem jej prekonal
.
@Pap949 první dcera iui, druhé těhotenství samo a necekane, bohužel skončilo ZP, třetí těhotenství nevyšlo iui, dali jsme pauzu a povedlo se samovolně ![]()
@Pap949
Ahoj, mně vysla prvni iui v roce 2022 a teď už jsem byla na čtyřech a zatím nic. Takže mám pred sebou poslední pokus.
Co ty, byla jsi nakonec na iui?
Ahoj holky, dnes na kontrole folikul 12mm, je pondeli, iui naplanovana ve ctvrtek s tim ze pichnu ovitrelle ve ctvrtek rano…v patek svatek a vikend ze
mam strach co myslite, nazory? Dekuji moc
@knajfka píše: Více
Z čeho máš strach? Že se píchá O.az ten den ráno? Já naposled pichala až po IUI. Jsou z toho ta dvojcata
.
Mam strach, ze by mela byt injekce ve ctvrtek a iui v patek :/ ze je brzo ale je proste svatek. A vikend ![]()
@Anonymní píše: Více
Mohla bys mi prosim rict jak si poznala ze to bylo spatne nacasovane 🙏🏻
Já mám většinou injekci ten samy den jako iui, takže za mě v pohodě ![]()
Z tohoto postupu mam první dítě.
@knajfka píše: VíceŠpatně nacasovane bylo, že to bylo pozdě, ovulaci mam driv jak v polovine cyklu. Naposledy už jsme to eliminovali právě tim, ze se skoro až akutně udělala IUI a až pak jsem pichala O. Dr.mi říkal, že to není „tradicni“ postup, ale opírá se to o to, že spermie počkají na vajíčko, vajíčko nečeká na spermie. Logiku mi to vlastně dává větší než píchat před. Takže bych byla v klidu, čtvrtek je úplně dobry
@knajfka
Byla bych v klidu, ve čtvrtek bude mít folikul plus minus 18mm, takže už je považován za zralý, Ovitrelle tomu pomůže. A jak tu už zaznělo - spermie počkají, čekají 3-5 dní. Tak držím pěsti ![]()
Mně praská 23-25mm. Když jsem byla na té úspěšné inseminaci, tak jsem měla v pátek folikul 17mm, ovirelle jsem si píchla v neděli a v pondělí v 11,00 jsem šla.
@Nika145344
Ahoj, nebyla. Pořád tak nějak váhám
někdy druhé chci, jindy ne
vracím se do práce a navíc jsem po konizaci, takže určitě do konce roku nebudu nic řešit. Uvidíme, jak na tom budu po Novém roce
kdy jdeš na poslední pokus? A kam chodíš? ![]()
@Pap949 já byla dnes na ultrazvuku a rovnou mi udelali i iui, takže teď zase 14ti denní čekání
a když to nevyjde, tak na to asi prdime, po lete se také vracím do prace
Jsem rada, ze mam aspoň jedno ![]()
Chodím do IVFcube v Praze. Do IVF se mi taky nechce, celkove procházet celým tím procesem… jsi dobrá, žes to prosla 3×.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.