Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Meli jsme urcity problem se sousedkou - pomohla nam fotopaststacilo za ni dojit a rict, jestli vi, co fotopast je a ze ji mame natocenou
predem jsem se byla zeptat na mestske policii, kameru si dat do svych veci muzes (u nas do kocarku), nemuzes jen sdilet treba na netu.
rikali, ze pokud budem mit natoceno, muzou i oni na zaklade toho podnikat kroky.
u nas to nebylo potreba. došla ksem, rekla, za par dni se sousedka omluvila, musim rict, ze je ji to opravdu lito a uznala, ze se nechala strhnout ke kravine
fotopast stoji par stovek
Udelala bych to same ![]()
@Loopy píše:
Nevidím důvod se nad sebou v tomto směru zamýšlet. Je docela logické, že se nenechám špinit.
Nenechat se špinit je jedna věc, nechat si líbit věc, která mi vadí, ale než abych to řešila asertivně, tak radši nic, věc druhá.
@Loopy píše:
Zdravím. Rozhodla jsem se poradit a zeptat se, jak by jste to řešily popřípadě řešíte protože já už nějak přestávám mít trpělivost a náladu to snášet. V lednu totoho roku jsme dostali na hlídání na 3 týdny Amerického buldoka protože páníček musel odjet za prací. Kdo toto plemeno měl, ví jací to jsou dobráci jen jsou velicí. Tomu našemu je navíc 9 let, takže ještě neskutečný lenoch. Jen, že paní 65 leté sousedce se nezamlouval. Přesto, že skoro pořád jezdil všude s námi a paní byla pořád ve své hospodě se málokdy setkali a když ani si ji nevšiml natož, aby k ní šel.. Mysleli jsme si, že je vše v pořádku protože nám nikdo nic neřekl a najednou si mě zde v obchůdku odchytila stará paní a začala na mě řvát, že jsme prasata, že máme doma psa a děti žijou ve výkalech a pes je agresivní a že to nahlásí na Sociálku. Já samozřejmě v šoku jsem se jí zeptala odkud to má
a ona, že od manžela, z hospody. Že to paní sousedka naše říká. Přišla jsem za sousedkou co to má znamenat a ona mi řekla, co si to dovoluji mít psa v bytě, že tam doma jenom štěká, což nebyla pravda a hlavně, že mi to nedovolila!!
![]()
. Bruno je už několikátý měsíc pryč a problémy jsou stále. Písek v botech, plivaní do kočárku, pozdní příchody z hospody tak, že nám vzbudí děti. Zamykání když jdu s košem nebo pověsit ven prádlo. Zavírání před nosem a honem zamknuto.. Nějak už mě to nebaví se držet a hlavně krotit už chlapa, co už by ji nejraději kop do zadele.
![]()
Mi připomíná důchodce, co ženě za svobodna bušil denně do topení, že má nahlas puštěnou televizi. Trochu vtipné bylo, že ona TV vůbec neměla.
Jednou jsem to nevydržel a šel to pánovi vysvětlit. Napřed neotvíral a dělal mrtvýho, což v jeho věku nebylo vůbec vtipný. Pak otevřel a hned po mě šel holí, tak sem mu jí musel odebrat, aby nedošlo ke zranění. Začal na mě řvát, že na mě zavolá policajty. Tak jsem na něj zavolal policajty. Ty s ním hodili řeč a dědek dal na chvíli pokoj.
V domě mě pak pomlouval, chudák pomatená, že jsem prý pytlák
. Když na chodbě praskla žárovka, hned to bylo : „to určitě udělal ten pytlák vodvedle“. ![]()
Dědek si tou dobou k sobě nastěhoval nějakou bábu a permanentně se hádali. Třeba 3 dny v kuse na sebe řvali, že se zabijou. Vůbec jsme netušili, proč teda spolu jsou. Nic horšího než si ten člověk udělal sám sobě jsem mu provést nedokázal.
Naštěstí jsme se během chvilky odstěhovali, protože jinak to řešení nemělo.
Dnes zpětně mi je ho neuvěřitelně líto. Člověk, co si sám sobě způsobí peklo a flustrace a deprese si vylévá všude a v podstatě jen čeká na smrt.
Postupem času jsme se mnohokrát stěhovali a skoro vždy narazili na někoho „speciálního“ a poznali, že není nic horšího než sousedké války. I normální válka jednou skončí, ale ta sousedská nikdy.
Nakonec jsme se upnuli k vlastnímu bydlení, což se zadařilo a sousedy musíme zaklepat. Ale bohužel naše životní zkušenost je taková, že souseda nijak vyřešit nejde.
@AlphaOmega
Pod to se podepisuji. Nejdůležitější na hledání bydlení je opravdu, koho budeš mít za souseda.
@Anonymní píše:
Meli jsme urcity problem se sousedkou - pomohla nam fotopaststacilo za ni dojit a rict, jestli vi, co fotopast je a ze ji mame natocenou
predem jsem se byla zeptat na mestske policii, kameru si dat do svych veci muzes (u nas do kocarku), nemuzes jen sdilet treba na netu.
rikali, ze pokud budem mit natoceno, muzou i oni na zaklade toho podnikat kroky.
u nas to nebylo potreba. došla ksem, rekla, za par dni se sousedka omluvila, musim rict, ze je ji to opravdu lito a uznala, ze se nechala strhnout ke kravine
Děkuji moc za radu
. Myslím, že tohle by mohlo zabrat, aby se tím hnulo bez opětovných hádek které nikam nevedou. Možná, že když se uvidí na kameře jak plive do kočárku, tak ji dojde, že má asi trochu v hlavě vyhoukáno. ![]()
@AlphaOmega ano to máš pravdu s těmi sousedy. Tady paní si myslí, že když má malou hospodu může vše a my se jí budeme ptát.
Všude je něco, ale někdy ta pomyslná čára se hodně překročí a stává se z toho pak šikana ![]()
Žijeme také v sousedské šikaně, několikátým rokem, vždy se to na chvíli jakoby uklidní a zase začíná nanovo… tak holt prodáme barák, nelze jinak… a to kolem nas nejsou duchodci, ale rodiny s dětma, ktaré se na základě pomluv tak spikli, že nám dělají ze soužití peklo a můžete dělat, co chcete, a už se neočistíte… není šance, je to opravdu velmi vyčerpávající psychicky… během tří let jsem toho s nimi zažila tolik, že bez manžela už nechci chodit ani do jednoty…
@Pettcherry píše: Žijeme také v sousedské šikaně, několikátým rokem, vždy se to na chvíli jakoby uklidní a zase začíná nanovo… tak holt prodáme barák, nelze jinak… a to kolem nas nejsou duchodci, ale rodiny s dětma, ktaré se na základě pomluv tak spikli, že nám dělají ze soužití peklo a můžete dělat, co chcete, a už se neočistíte… není šance, je to opravdu velmi vyčerpávající psychicky… během tří let jsem toho s nimi zažila tolik, že bez manžela už nechci chodit ani do jednoty…
Jako bych to psala já. A to zezacatku byli strasni kamarádi. Snažím se je ignorovat a chodim ven s nechutí.
Ty pomluvy, s tím nepomůže nic.
Meli jsme urcity problem se sousedkou - pomohla nam fotopast
stacilo za ni dojit a rict, jestli vi, co fotopast je a ze ji mame natocenou