Sousedka nadává dceři

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.4.25 06:00

Sousedka nadává dceři

Ahoj,
Již nějakou dobu pronajímám byt páru, se kterými kdyz jsem v nějakém kontaktu a něco řešíme, tak se mi vždy zmíní o tom, ze vedle nich bydlí sousedka, která má cca 8 letou dceru a téměř denne ji nadává ty p…o ty k..o a probíhá tam velký řev. Zanedlouho mam jít na schůzi bytového družstva a vůbec nevim, co dělat. Řekli mi, ze už ji s tímto konfrontovali, ale řve dal (oni jsou takoví mírní). Myslite, ze bych mela zakročit ja a zenskou s tímto regulérně konfrontovat? Nebo zmínit na schůzi? Socialka? Jeste nevim, zda jde o majitele bytu nebo nájemníka.

Dekuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11113
16.4.25 06:37

Ne, myslím že by to měli řešit tví nájemníci, ty to máš jen zprostředkovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
16.4.25 06:40

Měli by to řešit oni. Jrčitě bych to párkrát nahrála, pak klidně zavolala během tiho řevu polucii, kontaktovala ospod. Ty s tím stejně nic nezmůžeš, když nejsi přímým svědkem.

• Citovat
  • Upravit
16186
16.4.25 06:48

A co ty s tím máš společného? Ať to řeší ti, kterým to vadí :think: Ať si třeba udělají video, nebo audiozáznam, ať obejdou sousedy, sespisou nějaký elaborat, co se tam děje a pak to můžete řešit přes policii nebo OSPOD :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.25 06:50

@Dahlia0409 je mi líto té holky, o to mi jde. Uplne mi to vaří krev v žilách. Nejraději bych ji přizvala na schůzi a řekla to tam veřejně, aby ji to v podstate ponížilo přede všema a k male si už nedovolovala

• Citovat
  • Upravit
6381
16.4.25 06:56

Jestli je vulgární a agresivní, tak ji tvoje konfrontace nevyléčí.
To musí řešit s odborníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24620
16.4.25 06:56
@Anonymní píše: Více

Já tě chápu, přesto myslím, že tohle na schůzi SVJ nepatří. Takoví lidé se nezastydí a řvát bude dál, pokud to má v povaze. Můžeš dát podnět na OSPOD, ale pokud tu malou nějak nebije, netýrá, tak se stejně nic neudělá, neb nedělá nic, co by se nesmělo. :nevim:

Příspěvek upraven 16.04.25 v 06:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.4.25 06:57

Jelikož ty nejsi a nikdy jsi nebyla svědkem, neřeš to. Ať to řeší ti, kteří jsou u toho. Nahrají, zavolají PČR nebo OSPOD a podobně. V reálu ale bohužel s tímto nikdo nic dělat nebude. Pokud tam neprobíhá prokazatelné fyzické násilí, může dítě posílat třeba do horoucích pekel a nic tím neporušuje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
16.4.25 07:39

Pokud se jedná o obtěžování nad obvyklou míru, tak to určitě řeš na schůzi družstva. Řešení přísluší tobě, jako majiteli bytu, ne nájemníkům. Rozhodně bych navíc kontaktovala ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
16.4.25 07:40
@Dahlia0409 píše: Více

Vždyť je majitelka bytu. Kdo jiný by to měl řešit. Nájemníci na schůze nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.25 07:49

Holky asi máte pravdu, ale to je proste strasne co se deje a trhá mi to srdce :(

• Citovat
  • Upravit
1972
16.4.25 09:37

Já bych sociálku klidně kontaktovala. Raději byt za slepici, co se motá do cizích věcí, než nezabránit potenciálnímu ubližování dítěti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3222
16.4.25 10:26

Nic v zlom ale toto je velmi naivna predstava a naozaj to takto fungovat nebude. Ostatny ako @jita22 @Asta135 @Dahlia0409 … ti tu napisali dobre rady, radsej postupuj podla nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
16.4.25 11:24

To není matka, ale hyena. Každému někdy rupnout nervy, dítě dokáže občas solidně vytočit. Ale takto vulgární výrazy…to je fakt hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
16.4.25 11:46

Tak jedině podat podnět na sociálku. Nějaká schůze SVJ je o ničem. Ideálně víc sousedů, ať to dosvědčí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný