Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ne, myslím že by to měli řešit tví nájemníci, ty to máš jen zprostředkovaně.
Měli by to řešit oni. Jrčitě bych to párkrát nahrála, pak klidně zavolala během tiho řevu polucii, kontaktovala ospod. Ty s tím stejně nic nezmůžeš, když nejsi přímým svědkem.
A co ty s tím máš společného? Ať to řeší ti, kterým to vadí
Ať si třeba udělají video, nebo audiozáznam, ať obejdou sousedy, sespisou nějaký elaborat, co se tam děje a pak to můžete řešit přes policii nebo OSPOD ![]()
@Dahlia0409 je mi líto té holky, o to mi jde. Uplne mi to vaří krev v žilách. Nejraději bych ji přizvala na schůzi a řekla to tam veřejně, aby ji to v podstate ponížilo přede všema a k male si už nedovolovala
Jestli je vulgární a agresivní, tak ji tvoje konfrontace nevyléčí.
To musí řešit s odborníkem.
@Anonymní píše: Více
Já tě chápu, přesto myslím, že tohle na schůzi SVJ nepatří. Takoví lidé se nezastydí a řvát bude dál, pokud to má v povaze. Můžeš dát podnět na OSPOD, ale pokud tu malou nějak nebije, netýrá, tak se stejně nic neudělá, neb nedělá nic, co by se nesmělo. ![]()
Příspěvek upraven 16.04.25 v 06:58
Jelikož ty nejsi a nikdy jsi nebyla svědkem, neřeš to. Ať to řeší ti, kteří jsou u toho. Nahrají, zavolají PČR nebo OSPOD a podobně. V reálu ale bohužel s tímto nikdo nic dělat nebude. Pokud tam neprobíhá prokazatelné fyzické násilí, může dítě posílat třeba do horoucích pekel a nic tím neporušuje ![]()
Pokud se jedná o obtěžování nad obvyklou míru, tak to určitě řeš na schůzi družstva. Řešení přísluší tobě, jako majiteli bytu, ne nájemníkům. Rozhodně bych navíc kontaktovala ospod.
@Dahlia0409 píše: Více
Vždyť je majitelka bytu. Kdo jiný by to měl řešit. Nájemníci na schůze nechodí.
Holky asi máte pravdu, ale to je proste strasne co se deje a trhá mi to srdce ![]()
Já bych sociálku klidně kontaktovala. Raději byt za slepici, co se motá do cizích věcí, než nezabránit potenciálnímu ubližování dítěti ![]()
Nic v zlom ale toto je velmi naivna predstava a naozaj to takto fungovat nebude. Ostatny ako @jita22 @Asta135 @Dahlia0409 … ti tu napisali dobre rady, radsej postupuj podla nich.
To není matka, ale hyena. Každému někdy rupnout nervy, dítě dokáže občas solidně vytočit. Ale takto vulgární výrazy…to je fakt hnus.
Tak jedině podat podnět na sociálku. Nějaká schůze SVJ je o ničem. Ideálně víc sousedů, ať to dosvědčí.
Ahoj,
Již nějakou dobu pronajímám byt páru, se kterými kdyz jsem v nějakém kontaktu a něco řešíme, tak se mi vždy zmíní o tom, ze vedle nich bydlí sousedka, která má cca 8 letou dceru a téměř denne ji nadává ty p…o ty k..o a probíhá tam velký řev. Zanedlouho mam jít na schůzi bytového družstva a vůbec nevim, co dělat. Řekli mi, ze už ji s tímto konfrontovali, ale řve dal (oni jsou takoví mírní). Myslite, ze bych mela zakročit ja a zenskou s tímto regulérně konfrontovat? Nebo zmínit na schůzi? Socialka? Jeste nevim, zda jde o majitele bytu nebo nájemníka.
Dekuji za rady