Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nikdy bych si neporizovala dítě, nemít vlastní střechu nad hlavou (nebo našetřeno spoustu peněz na nájem dopředu). A taky bych nikdy neplatila cizí hypotéku. Edit. Ale asi není důvod platit nájem, když můžeš být u přítele a ty peníze šetřit. Nájem si vzdy seženeš snadno
leda by to byla nějaká super nabídka, co se nebude opakovat ![]()
Příspěvek upraven 05.04.25 v 17:20
Až bude přítel manžel a půlka domu bude tvoje, pak ano, pak bych pustla nájem.
Ale ten byt jestli dobře chápu stejně není tvůj, ne? Jen pronajatý. Takže zase na co ho držet, pokud by jste bydleli spolu. V případě nouze si pronajmeš jiný
Jiná situace by byla, kdyby jsi něco prodala a pak to dala do jeho bydlení.
@Yasmen píše: Více
Tak to doufám, žes hned při odchodu od rodičů dostala / koupila vlastní bydlení, protože jinak někomu tu hypotéku platíš / platila jsi.
@j.a.n.i1 píše: Více
Nebudu se tady opět a znova hádat na to samé téma. Jsou tu na to dva názory, co se nikdy neschodnou, není třeba tu opět rozjíždět nekonečné kolecko ![]()
@Yasmen píše: Více
Aha, takže to s tím nikdy nebude tak horký ![]()
@pikola píše: Více
Asi tak, k čemu držet pronajatý byt… Což nic nemění na tom, že je dobré si dělat nějakou rezervu pro případ, že se rozejdete.
@j.a.n.i1 píše: Více
V rodině, včetně partnera s kterým planuju rodinu, si nájem neplatime, přijde mi to hnus vydělávat na nejbližších lidech. Takže ne, nikdy. Když už se teda musíš dohadovat. ![]()
@ibis píše: Více
Manžel samozřejmě může manželce půlku (nebo jinou část) domu darovat (nebo rozšířit SJM), ale nemusí.
A uvědomuješ si, do čeho jdeš - přítel bude platit hypotéku na dům který bude jen jeho a ty všechno ostatní. Pak se rozejdete, tobě zůstane igelitka a jemu částečně splacená hypotéka, dům a možná i dítě/děti, pokud nebudeš schopná si najít pronájem. Většinu peněz pak budeš dávat za bydlení a živořit, zatímco on se bude válet ve vile. A alimenty od něj tě nespasí.
A proč když jste se rozhodli, že si koupíte dům tak je vše jen na něj?
Jako jo, je nesmysl držet pronájem, v případě rozchodu si najdeš jiný. Ale nedávala bych do toho domu žádné peníze.
@Yasmen no já mám právě finančně výhodný podnájem který bych těžko znovu sehnala.
@ibis na to už je pozdě když je dům koupený před manželstvím. Na to už nárok mít nebudu.
@mokkk Takže tvoje rada zní: platit si třeba i prázdný byt? Ano, v tom případě bude mít jistotu, že bude mít kam jít v případě rozchodu. Ale bude to drahá jistota.
Ahoj, všem s přítelem jsme se rozhodli pro koupi domu. Dům a hypotéka je psaná na přítele. Současně bydlíme na střídačku buďto u mě v pronajatém bytě nebo u něj v bytě který vlastní. Přítel chce abych svůj pronajatý byt pustila začal mi to říkat celkem brzo po našem seznámení. Je to sice logické, že bych byt měla po čase opravdu pustit, ale já mám trochu obavu co kdyby se něco mezi námi stalo a co potom. Uvědomuji si, že půjdu bydlet do baráku, kde mi nic nepatří a nemyslím to tak, že by mi šlo o peníze či majet ale přece jen ten pocit bezpečí a jistoty. Jaký na to máte názor či zkušenosti?