Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jestli chcete bydlet spolu, ale zatím jen jako přítel/kyně, a on jde do hypotéky sám, pozor na to, abys neinvestovala peníze někam, kde je už nikdy neuvidíš. Neplať většinu nákladů na živobytí, nevybavuj dům, který možná budeš muset po případném rozchodu opustit. Kdo rozhodl, že si koupíte dům a kdo rozhodl, že bude vše psané jen na něj? Jak on to vidí dál - bude po tobě chtít nájem? Co budeš platit během společného života?
@Anonymní píše: Více
Vykašli se na citlivé téma! Je to smrtelně důležité téma! Opravdu si predstav, a vím že je to třeba nepředstavitelné, ALE! představa si situaci, kdy mu přeskočí a v šestinedělí ti dá pár facek. Budeš mít kam jít? Budeš mít peníze? Budeš mít kde bydlet? O penize a majetek ti právě jít musí a rozhodne se neni za co stydet. Naopak!!! Tohle fakt není sranda.
Jo ták, on už jedno dítě má. Tak s tím bych do společného majetku nešla. A ani do toho dítěte.
A tak o co ti teda jde, kdyz ne o penize ani majetek? ![]()
Zeptej se pritele, kdyz budete mit dite spolu, jestli jeho syn a to vase ditko budou mit ten jeho rd napul.
Nevim kde vidis problem - fin. se budes v dome podilet na energiich, pokud neco takiveho bude po tobe chlap chtit a jinak budes zit jako bys zila vsude jinde, jenze tohle bude tvuj opravdovejsi domov, nez nejaky cizacky pronajem, kde trebas si nemuzes vymyslet ani svoji novou kuchyn.
Investovat do domu nic nebudes a misto toho budes mit super prilezitost si vytvaret svuj fin. polstar a invest. portfolio.
Opravdu nevidim nejmensi duvod z jeho strany a byl by blbej, kdyby mel prepsat pulku na tebe - proc? Jedine ze bys mu nabidla 50% ceny domu a to nehrozi.
Holt pokud clovek chce bydlet ve vlastnim a nenarofil se se zlatou lzickou v puse, musi mbohem vuc hazet ploutvi a makat a dekat tak, at je z tebe bohaty a zajisteny clovek.
Jenze to je makacka a taj ludu tveho typu by nejradsi rovnou slizli smetanu, ale tak to fakt nefunguje.
Kde je problem, abys vydelavala vic? Mlada, singl, zdrava zenska musi mit jiny tah na branku, jestli nechce cely zivot zkejsnout v pronajmu. Byla by to jen tvoje vyhra, kdyby te vzal pod sva kridla do sveho domu tvuj partner, ktery evidentne penize vydelat umi a neni to neschopne netahlo!
@Ahep ne jeho syn a naše dítě nebudou mít dům na půl. A opravdu nikdy nic jsem nedostala zadarmo, ale chápu je lepší hned člověka odsoudit. ![]()
@Ahep píše: Více
Vidím to hodně podobně…
Ona nedosáhne na hypo ani na malý byt. Proto si on nemůže koupit dům? No, o tom si je potřeba fakt promluvit, než se ten nájem pustí. Naférovku, upřímně, konkrétně - co kdo bude a nebude platit aj. Jestli chceš jít do toho s ním, dej půlku do placu, to je prostě fér. Když na to nemáš, podílej se na energií, jeho nech investovat do svého majetku a makej, abys měla něco svého. Tohle je k tomu náhodou super příležitost. V případě sňatku oddělíte SJM, dohodnete se. Jestli Ti nevyhovuje ani to, navrhni jiné řešení.
Ale fakt nečekej, že někdo bude přítelkyni přepisovat půl baráku, proč, Ty bys to tak udělala? O tom silně pochybuju a ani by Ti to nikdo nedoporučil. V případě, že bys už měla dítě.. total nesmysl. Zkus si to představit opačně.
@teroonka píše: Více
Kdo rozhodl? Preci prosta situace kdy zakladatelka ma jednu kapsu prazdnou a druhou vysypanou a plat tak maly, ze nedosahne sama na hypo ani jako singl zenska. To je taky pro toho chlapa teda partie snu, nasadit si do domu takovou kouli u nohy, ktera jeste mrci, ze ji tam nic nepatri ![]()
Ja nepisu nic o tom, ze jsi dostala neco zadarmo; pisu o tom, ze se musis hodne snazit a makat, at se nekam v zivote posunes, konstatovat, ze mam maly plat a byt s tim smirena, bych se stydela.
ale ne, jen tady všechny varujeme zakladatelku, aby si dala pozor, když on po ní bude chtít zatáhnout tu obklady do koupelny, tu dveře, támhle vymalovat, vypínače atd.. Ať jedou náklady půl napůl, ať mu přispívá na energie, ale nedělá nic, čeho by mohla litovat po rozchodu.
Přesně.. Jako chápu, že je lepší začínat od nuly, spolu, nebo do toho dát každý polovinu.. Ale tenhle chlap už má evidentně odžito trochu víc, má dítě, má peníze. Nejsou na tom stejně. Tam je pak na místě nějaká férová dohoda, tj. že ona bude makat na svém..
@mokkk píše: VíceÚčelové
@j.a.n.i1 my třeba ano, šli jsme do vlastního, nikdy jsme v nájmu nebyli a ani naše předchozí generace z mojí strany 😊u nás jsem měla více já a máme to dobře ošetřené, zakladatelka ať se klidně nastěhuje, ale tak jako tak bude v nevýhodné pozici…
@JancaS84 píše: Více
Asi tak nějak. Divím se, že jsi jako bezdětná do vztahu s ním vůbec šla. Se současně nastavenou situací riskuješ hrozně moc a je to pro tebe krajně nevýhodné. ![]()
Myslím si, že v dnešní době mají problém dosáhnout na hypotéku i dva průměrně vydělávající lidi + musí mít našetřeno několik stovek tisíc aby tu hypotéku vůbec dostali. To bych opravdu musela mít hodně velký plat abych nešetřila. A ráda si od tebe nechám doporučit takové pracovní místa, kde se mi to povede.
Mimo jiné já už jsem podobnou situaci zažila s expartnerem, který měl byt a já jsem tam investovala peníze na vybavení bytu a jestli myslíš, že mi za to byl někdo vděčný nebo, že by se mi dokonce ta investovaná částka vrátila tak to se opravdu nestalo. A opravdu nejsem žádná chudinka.