Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
No zcela upřímně, každé řešení bude naprd.. My máme obývák o výměře 42m2 a stejně se nám s manželem nechce pouštět ložnice (dva dětské pokojíčky by se hodily). Pokud máte v obýváku alespoň okna na dvě strany, tak by to ještě mohlo jít a tu spací část nějak vyloženě oddělit. Taky záleží na vašich rodinných zvycích. Můj muž chodí spát o dost později, než já, kouká na telku nebo pracuje na PC, a to mě osobně by hodně vadilo u tohoto spát. I když ve startovacím bydlení jsme to tak měli. Jenže člověk pohodlní ![]()
Ahoj, bydleli jsme 4 lidi v 2+kk
Taky jsme prenesli loznici do obyvaku a detem prenechali nasi loznici. My to nijak neoddelovali. Meli jsme dost prostorny obyvak o 25m, do jednoho roku jsme soupli postel pod okno a hotovo.
Dulezite podle mne je, aby postel byla pekne ustlana pres den, aby to nepusobilo rusive.
My se na toto řešení chystáme příští rok. Máme sice velký dům, ale nechceme přidělávat místnosti v patře. Spací část oddělíme paravanem.
Příbuzní také nechali ložnici dětem a spávají v obýváku, nemají tam ale klasickou postel, ale koupili si takovou velkou rozkládací sedačku, která když se rozloží, tak je fakt velká jak manželská postel i je dost pohodlná. Dělají to ale tak, že peřiny každé ráno odnáší pryč, sedačku složí na sezení a večer to opět rozloží na spaní a přinesou peřiny, takže to vypadá dobře, jen tedy to musí furt rozkládat/skládat, ale nemají tak velký obývák, tak by tam postel i sedačku nedali. ![]()
A nemůžete pořešit větší bydlení? To jste v nájmu nebo je to Váš byt? Viděla jsem to u některých známých, ale nechtěla bych to, ti měli sklopnou postel na zdi a taky rychle vyprovodili dítě do nájmu…my máme do budoucna dům rozdělený na dvě křídla a uprostřed obývák o 50m…zatím spím u malé dcerky v budoucím pokoji a starší buď si ve svém pokoji, u mě nebo u taťky v ložnici ![]()
Rozkládací pohovka s úložným prostorem hodně pomůže, aby byl obývák přes den pohodlný. Na zútulnění doporučuju závěsy nebo paraván, který vytvoří trochu soukromí. Minimalistický nábytek a světlé barvy pomůžou, aby prostor nepůsobil stísněně.
Rozkládací sedačka to řeší. Klasika řešení. Kamoška má ale sklápěcí postel, kdo neví, tak přes den vůbec nepozná, že za tou sedačkou, na které právě sedí, je na zdi sklopená postel. Mají to tak už cca deset let, dnes bude nabídka asi ještě i rozšířenější…
@ruzzicka
Rozkládací na občasné přespání se dá přežít, ale na každodenní spaní? Ani náhodou. Žádná rozkládací sedačka nenahradí pořádnou matraci a dřív nebo později to člověk pocítí na kvalitě spánku i zádech.
Jako dočasné řešení ok. Ale radši bych se co nejdřív zamyslela nad větším bytem, než se dobrovolně uvěznit v každodenním diskomfortu
Souhlasím s @unuděná cokoliv vymyslíte, bude na každodenní život na nic. Já bych to řešila rozdělením místnosti na 2, třeba sádrokartonem. Ale to jde jen když máte víc oken a na vhodných místech a taky záleží na umístění dveří. A na velikosti celé místnosti. My jsme takto dělali z dvou pruchozich pokojů 2 neprůchozí plus chodbicku. Moji rodiče měli kdysi spaní v obýváku oddelene skříněmi, bylo to dost na nic, žádné soukromí, žádný klid… my jako děti jsme měli zase pro změnu pruchozi pokoj..No přežít se dá fakt všechno.
Ve 3+1 jsme spojili obyvak a kuchyn a pak jsme v tom ctverci udelali vyklenek pro postel a druhy pro kuchynsky kout. U postele je okno, mozna casem udelame i nějaké přepažení.
A prijde mi to jako reseni, co jsem s jim jeste ok. Skladaci postel bych nechtela. Leda tak takovou tu vyklopnou ze skrine, ty se mi celkem libi a asi se tam da nechat i perina
Ale je to velky pokoj a slo to.
@Midaku píše: Více
No přesně, když se musí, přežije se vše. My zatím držíme a dětem společný pokojík nevadí, ale mladší už vstoupila taky do puberty a jsou odlišného pohlaví, takže kdoví, jak to bude dál. Uvolnit ložnici máme až jako poslední řešení, pokud nepomůže vizuální rozdělení dětského pokoje. Ale u zakladatelky je možnost buď dopřát dítěti pokoj, nebo s ním spát navěky v ložnici, to je úplně naprd
Mít vysoké stropy, necháme si udělat nějaké kvalitní patro na spaní nad obývákem - to by zakladatelko náhodou u vás nešlo?
Zakladatelka:Máme menší obývák spojený s kuchyni. Bohužel větší byt momentálně není možný a tak máme jediné řešení.
Chtěli bychom nějakou kvalitnější sedačku.
Tak to je úplně naprd, kam to chcete nacpat? Nebudete se s chlapem budit? Ten, kdo vstává dřív si třeba bude chtít uvařit kafe, ten, kdo večer chce koukat na film, nebude moct, když druhý spí..? Já si tohle upřímně neumím představit, to už bych raději tu ložnici udělala nějak šikovněji, aby tam i dítě mělo svůj prostor. Pokud taky není miniaturní. A pokud je, popřemýšlela bych vážně o změně bydlení, i kdybych měla platit nájem.
jsou dneska už velice kvalitní gauče s normálním roštem a kvalitní matraci, stojí ale nin. 60 tisíc, pořád je to ale min než větší byt aspoň prozatím.
postele normální bych do obýváku nechtěla
Ahoj, máme 2kk byt. Naše dítě už potřebuje pokojíček a tak jsme se rozhodli udělat pokojíček z ložnice s tím ze my budeme spávat v obýváku. Mate nějaké tipy? Na z útulněni, rozvržení nábytku atd.