Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím co dělat s nezvladatelnou dcerou od sousedů? Žije jen s otcem a ten ji nezvládá. Dceři je 14 let a napadá lidi v okolí, je vulgární atd.
Sociálka? Policie?.. a jak takové anonymní udání napsat?
Edit. s otcem jsem o tom mluvila a sám neví jak na ni.
@ALALAlbania píše:
Prosím co dělat s nezvladatelnou dcerou od sousedů? Žije jen s otcem a ten ji nezvládá. Dceři je 14 let a napadá lidi v okolí, je vulgární atd.
Pokud by mě napadlaa s otcem by nebyla domluva, šla bych na policii zcela neanonymně.
@ALALAlbania píše:
Ano, napadla i mě a syna
A proč jste nezavolali policajty?
@ALALAlbania i v našem domě žijí podivní lidé s podivnými dětmi. Takže se míjíme bez komentáře. Pokud by me někdo fyzicky napadl, nebo obtěžoval, volam policii. Na takové lidi to obvykle platí.
@ALALAlbania píše:
Ospod kurator, strediska vychovne pece..
@ALALAlbania Pokud dochází k přestupkům, včetně přestupků v občanském soužití, řešit je má městská policie.
Vzhledem k věku dotyčné by to hlásili nejen otci, ale také na sociální odbor.
Nevím ale, jestli pak lze případně považovat za úspěch, když by byla umístěna do nějakého zařízení, místo aby žila alespoň s otcem…
@ALALAlbania píše:
Ano, napadla i mě a syna
Pak řešit zcela normální cestou -) zavolat PČR a oni to budou řešit dál. Byli jste u lékaře? máte lékařskou zprávu? fotky? viděl to někdo další?
Nechtěla jsem dělat kamarádovi zle, ale mladá vyhrožuje, že nás pobodá a zabije atd.
A navíc jsem nevěděla co dělat pakliže ji je teprve 14. Vím, že jsou pro mladistvé nějaké nižší tresty, ale jinak o tom nevím nic.
@Anonymní píše:
@ALALAlbania
A jak? A proč?
ty jsi proč anonymní?
@ALALAlbania píše:
pokud jsi dospělá + máš dítě, tak snad víš jak a kam se obrátit v případě napadení
ty budeš asi ta 14 letá
Dobrý den,
odtajnila jsem Váš příspěvek. Anonymitu, prosím, používejte jen u citlivých příspěvků nebo v případě, že zmiňujete osobní informace. Děkuji za pochopení.
Krásný víkend
Terka ![]()