Našla jsem cigarety u nezletilé dcery

Anonymní
10.11.22 17:34

Nasla jsem cigarety u nezletile dcery

Ahoj prosim anonym nebo smazat
No uf nevim jak zacit, vcera odpoledne po skole dcera (skoro 15) zacala hrozne zvracet, prujem, prej spatny obed v jidelne, ze i spoluzakum nebylo dobre. No nechala jsem ji dnes doma, pri uklidu jsem vsak v jeji skolni kabelce nasla skoro vyhulenou krabicku cigaret! (Normalne ji do tasky nelezu, ale nechala ji hozenou v predsini jak vcera hned letela na wc). Jsem z toho tak smutna, ze zacala blbnout takhle brzy, ale porad treba doufam, ze fakt ten obed nebyl ok. u nas kouri jen nas deda, muj manzel k tomu ma vylozeny odpor, tak cekam, az odejde na nocni a s dcerou si snad v klidu sama promluvim, chlap by to hrozne vyhrotil. 8o Prosim o nejake rady. Ja teda zacala blbnout v pozdejsim veku a rodice to nijak neresili. Nechci ji nejak hodne peskovat, ale ta puberta s ni teda hodne hazi.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
10.11.22 17:46

Já poprvý kouřila ve 12 protože sestřenice z vesnice :mrgreen: pak na střední protože tam byla parta :nevim: jako promluvila bych o tom, co to stojí a že to není ok, ale zase bych z toho nedělala třetí světovou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
10.11.22 17:47

Ovlivnit to asi moc nemůžeš - může (i po rozhovoru) kouřit dál a nepoznáš to. Možná se zkusit zeptat, jak dlouho už kouří nebo jak často. Třeba ji to časem omrzí a přestane ji to chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.11.22 17:49
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym nebo smazat
No uf nevim jak zacit, vcera odpoledne po skole dcera (skoro 15) zacala hrozne zvracet, prujem, prej spatny obed v jidelne, ze i spoluzakum nebylo dobre. No nechala jsem ji dnes doma, pri uklidu jsem vsak v jeji skolni kabelce nasla skoro vyhulenou krabicku cigaret! (Normalne ji do tasky nelezu, ale nechala ji hozenou v predsini jak vcera hned letela na wc). Jsem z toho tak smutna, ze zacala blbnout takhle brzy, ale porad treba doufam, ze fakt ten obed nebyl ok. u nas kouri jen nas deda, muj manzel k tomu ma vylozeny odpor, tak cekam, az odejde na nocni a s dcerou si snad v klidu sama promluvim, chlap by to hrozne vyhrotil. 8o Prosim o nejake rady. Ja teda zacala blbnout v pozdejsim veku a rodice to nijak neresili. Nechci ji nejak hodne peskovat, ale ta puberta s ni teda hodne hazi.. :roll:

Pokud ji po tom bylo takhle zle, tak by si to prostě příště rozmyslela :think: jako moc možnosti nemáš. Ne nadarmo se říká, že zakázané ovoce nejvíc chutná :think: hlavně klidek.. já zkoušela kouřit v 8 :mrgreen: vycpali jsme trávou dutinku od česneku.. pak jsem si zapálila jednou asi v 15.. a blee..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.22 17:49

@pikola jo ja taky blbla na ss protoze kamosky kourily, a myslim si ze u dcery to bylo asi i poprve, pac bych to citila z obleceni, co vsude trousi po byte. Ja prave cekam az odejde chlap do prace, protoze to je horka hlava, ten delal i treti svetovou kdyz jsem ji dovolila ve 13cti rasenku a lesk na rty :roll: ale urcite nechci aby v tomto veku postavala u skoly nebo zastavce s cigarem v puse :zed:

• Citovat
  • Upravit
3792
10.11.22 17:55
@Anonymní píše:
@pikola jo ja taky blbla na ss protoze kamosky kourily, a myslim si ze u dcery to bylo asi i poprve, pac bych to citila z obleceni, co vsude trousi po byte. Ja prave cekam az odejde chlap do prace, protoze to je horka hlava, ten delal i treti svetovou kdyz jsem ji dovolila ve 13cti rasenku a lesk na rty :roll: ale urcite nechci aby v tomto veku postavala u skoly nebo zastavce s cigarem v puse :zed:

Co ty chceš nebo nechceš je celkem fuk :nevim: bude to dělat s tvým vědomým nebo bez něj. Zákazem ji akorát budeš učit lhát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
10.11.22 18:02

Bych řekla, že si to chtěla zkusit (já si to taky zkusila už na základce), vyhulila půlku krabičky, bylo jí blbě (prej špatný oběd v jídelně, spíš se spolužáky kouřili no :lol: ) a bude poučená a nechá to být. Ono s tím stejně nic nenaděláš, když kouřit bude chtít, tak bude, jen si příště najde lepší schovku a čím víc kolem toho člověk dělá scény, tím víc je to láká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
10.11.22 18:19

Možná jen promysli jestli ji přiznas zes ji projela kabelku. Mne by to v tomto věku hrozně vadilo. Spis třeba ze to z ni citis a chces se na rovinu zeptat? Nevím… promysli to jak ji to reknes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
10.11.22 19:15

Když si představím, že je mi 15 a mati mi řekne, že mi prohledala kabelku, tak by mi bylo nějaký vyčítání cigaret úplně jedno a udělala bych scénu já. :D
Nevím jaká je tvoje dcera, ale se mnou puberta cloumala hodně a za tohle bych na ní byla hodně naštvaná, že mi leze do soukromí.
Takže, když to na ní chceš vytáhnout, tak bych radši řekla, že to z ní cítím jak psal někdo výše. Že jsem jí lezla do věcí bych jí neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8280
10.11.22 19:20

Nezmůžeš s tím nic.Bude to dělat tak jako tak. Nečekej, že když ji to zakážeš, že s tím přestane. Vim to z vlastní zkušenosti. Jsou děti co to dělají jen jako frajeřinku, aby zapadly do party. Třeba až nastoupí na střední, tak ji to přejde..a nebo bohužel taky ne a přijde na to třeba časem, že to škodí zdraví a leze do peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
10.11.22 19:58
@Adull píše:
Nezmůžeš s tím nic.Bude to dělat tak jako tak. Nečekej, že když ji to zakážeš, že s tím přestane. Vim to z vlastní zkušenosti. Jsou děti co to dělají jen jako frajeřinku, aby zapadly do party. Třeba až nastoupí na střední, tak ji to přejde..a nebo bohužel taky ne a přijde na to třeba časem, že to škodí zdraví a leze do peněz.

Přesně tak, nemůžeš s tím dělat nic, čím víc s ní budeš „promlouvat“ tím víc ti to bude tajit. Taky jsem v pubertě kouřila a dneska už dávno nekouřím. Dělat s tím nic nejde, musíš doufat, že jí to jednou přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
10.11.22 20:09

Já jsem ze striktně nekuřácké rodiny a kouřila jsem přes 20 let..
V nacti zákazy od rodičů, odebírání kapesneho..promluvy do duše..marně..
Takže represe nic neřeší. Spíš asi v klidu vysvětlit ty následky..
Měla jsem teda pocit, že dneska už děti spíš vapuji nebo frčí nikotinové sáčky.. cigára jsou old school..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi