Puberťácká lenost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.11.22 19:05

Puberťácká lenost

Dobrý den, zajímalo by mě jestli to má doma někdo stejně, ale moje dcera hrozně zlenivěla. Když nemá školu, tak jenom leží v posteli u mobilu a dokáže tam být až do noci. Ona říká, že se v něm učí, ale podle mě kouká na seriály. Taky mi přišlo že přibrala, ale nechci jí nic říkat. Dá se to ještě nějak napravit? Povzbudit puberťačku k pohybu a nebo k nějakým koníčkům? Nebo už je pozdě jí do něčeho nutit. Musí si to v hlavě především srovnat sama, ale bojím se aby to nebyly i deprese.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10952
6.11.22 19:10
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímalo by mě jestli to má doma někdo stejně, ale moje dcera hrozně zlenivěla. Když nemá školu, tak jenom leží v posteli u mobilu a dokáže tam být až do noci. Ona říká, že se v něm učí, ale podle mě kouká na seriály. Taky mi přišlo že přibrala, ale nechci jí nic říkat. Dá se to ještě nějak napravit? Povzbudit puberťačku k pohybu a nebo k nějakým koníčkům? Nebo už je pozdě jí do něčeho nutit. Musí si to v hlavě především srovnat sama, ale bojím se aby to nebyly i deprese.

Normalni puberta…
Tak ji zvednu ne?
Pomoct s vařením, úklidem…
Jo, budeš muset přežít otočený oči, kecy, nechuť to dělat…
Ale tomu se říká výchova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
6.11.22 19:17
@Anonymní píše:

Tak pokud sportujete celá rodina, není problém aby se přidala. Pokud vidí, že vy nesportujete, bude to těžké, v pubertě se přístup dětí mění. Ona nemá/neměla žádný koníček dřív? S kamarády nikam nechodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42228
6.11.22 19:19

A to ji necháš proválet několik let? Tak zavrčím a děcko funguje, ne?
Ještě se dá vypnout WiFi 8)
Musím přiznat, že i na to došlo a jak rychle se najednou hnuly ledy. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9665
6.11.22 19:33

No jasně, taky by nejraději zevlili u mobilu/PC. Ale jednak mají kroužky, druhak když má matka pocit, že zevlení bylo dost, tak zavelí a jde se něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
6.11.22 19:46

Pokud nemá zájem sama tak můžeš něco vymyslet ty nebo rodina jako tak - výlet, aktivitu (společné procházky, pilates, aerobic apod.). Jinak určitě domácí povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí