spacák vlastní výroby
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
spacák vlastní výroby
Ahoj,
neporadil byste mi někdo, jak ušít spacák? Potřebuju pro ani ne roční Klárku, ale nechce se mi draho kupovat. Mám nějaké peří, ale nemusí být nutně péřový. Nevím jak na to, např. kolik peří a tak. Bude v něm spát pravděpodobně v létě, možná ještě v září.
Díky za všechny rady
Jany
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jany,
můžu ti poslat střih na spací pytel bez rukávů, se spacákem bohužel neporadím.
Pa M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
jak ušít neporadím, ale vidím, že máš zhruba stejně staré dítko jako jsem měla loni na léto já. Jezdíme s manželem hodně do přírody, nejen pod stan, hlavně pod širák. Loni jsme to vyřešili tak, že buď spal malej ve svém zimním fusaku co měl do kočárku (kupovali jsme schválně nepromokavý a teplý) a nebo častěji ve velkém spacáku, který jsme zavázali podle jeho délky asi v půlce, tak aby do něho v noci nezajížděl. Osvědčilo se mi to nejvíc, Honzík tam měl dost prostoru na šířku, aby se v klidu mohl otočit na bok, na bříško, prostě podle potřeby. Naštěstí máme jeden spacák navíc, manža má totiž letní i zimní
a tak právě ten jeho zimní jsme využívali pro malýho. Letos to pořešíme určitě stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
já první spacák pro štěpána koupila v bazárku za 50 kč ![]()
ale nedoporučji ti na léto pořizovat péřový, spíš jen jedna vrstva.
střih nemám,ale určitě si jej můžeš udělat třeba podle spacáku kámošky, je to jednoduché.
Irias
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď využít zimní fusak, nebo, pokud nemáš, tak střih jako fusak, zvenku šusťák, pokud možno pogumovaný, uvniř fleece, jako třetí vrstvu můžeš dát dovnitř flanelovou vložku, materiál na tu velikost splašíš v sekáči, a možná bys tam sehnala i celý spacáček.
Peří bych nedávala, už proto, abys to nemusela prosívat - jinak se ti sesype na stranu a malá bude spát jen pod sypkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Jany,tuším,že minulý rok /nebo možná že je to déle/,byl uveřejněn v Praktické ženě střih na krásný ,ručně šitý spacák pro děti.Hodně se mi líbil.Jestli máš možnost se podívat na nějaká starší vydání PŽ,určitě ho najdeš v některém jarním nebo letním čísle.Zkus se zeptat třeba v knihovně.Také bych do něho peří nadávala.Budeš mít víc práce s údržbou.Tak ať se ti zadaří.
Zazu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
spacák
Ahoj Jany,
jak ušít spacák nevím ,ale pokud bych ho šila taky bych se přikláněla nedávat peří byla by i náročnější údržba.Kamarádka si šila fusak.A udělala to takhle nahoru nepromokavej šusťák plus ho naipregnovala,mezi to materiál co se dává do zimních bund a dovnitř fleese.
Jelikož u nás by to dopadlo takl že by žádnej fusak nebyl protože bych nezvládla.Nějak na to šití nejsem.Tak jsme koupili od Hannahu dětský fusak je tuším do 130 nebo 150 cm a malému ho převazuji tkaničkou aby do něj zazím nezajel,tak jak bylo napsáno i předchozím příspěvku.Byl cenově výhodnější a sloužit mu bude dlouho.
Přeju ať se povede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
díky za rady, asi nakonec ušiju ten klasický spací pytel do postýlky, jen ho zkusím udělat teplejší, střih na něj mám. Dám vědět, až bude vyzkoušený.
Jany
- načítám...
- Citovat
- Zmínit