Jak ozdobit skříně v pokojíčku?

135
18.5.06 21:41

Jak ozdobit skříně v pokojíčku?

Ahojky,
chci poprosit o radu, jak mám ozdobit skříně v pokojíčku, když tam nemáme přímo žádný dětský nábytek kromě přebalováku, který je ze stejného materiálu jako skříně, takže k sobě ladí. Ale chtěla bych, aby to malá měla nějak nazdobené a veselé a neměla to tak strohé. Přemýšlela jsem o nějakých barevných nálepkách větších rozměrů, třeba nějaké motivy z pohádek nebo zvířátka, ale bojím se, že když to na tu skříň nalepím, tak to pak už nesundám a já chci, aby ty skříně sloužily i potom, co malá povyroste.
Dá se něco takového sehnat třeba v papírnictví nebo někde? Zatím jsem se ještě nikam nedívala.
Díky za tipy,
 Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
499
18.5.06 22:02

ahoj,

napadá mě, ty pěnové obrázky co jsou určeny na zeď, tak to by myslím šlo, lepí se to oboustrannou lepící páskou a tu můžeš sundat vždy. Prodávají to věčší papírnictví, Globus, Hornbach … máme je na zdech a vypadají moc pěkně :)

tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.06 22:31

Ahoj,
taky se dá koupit taková ta samolepící folie, která se používá např. na renovace dveří, kuchyňských linek. Existují v různých šířkách a s dětskými motivy, viděla jsem i takovou asi 10 cm širokou a byly na ní obrázky z Medvídka PÚ. Nedávno jsem koupila ve slevě kalendář na letošní rok a jsou tam obrázky medvídků, tak to chci pomocí oboustranné lepicí pásky nalepit do pokojíčku.
Ještě prý se dají dát i na skříně obrázky malované fixem (takové ty obrázky na sklo a jiné hladké povrchy), co se sloupnou z folie a nalepí. To ale nemám osobně vyzkoušené.

Uvítám další nápady.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
18.5.06 22:41

Ahoj. Myslím si, že pokud je povrch hladký, tak by ti tam měly držet obrázky namalované slupovacíma barvičkama na sklo, tak bych zkusila to, ty určitě pak sundáš. Je to vlastně obkreslování, takže ani nemusíš být extra talent, abys to zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
19.5.06 05:23

Tak na ty slupovací barvičky na skřín bych dala pozor,ale asi záleží na povrchu.Mne zanechali na dubové skříni otisk šaška z barviček už na skříni nemám,ale taký jako by malinko sloupnutý lak a obrys dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
19.5.06 07:15

Ahoj a co nieco taketo?
http://www.ikea.com/…58661_S4.jpg /> http://www.ikea.com/…oductDisplay?…1571016158
Je to z Ikei a pisu, ze priamo na nabytok, neviem ci to potom ide dole, ale myslim, ze Ikea to hadam bude mat vychytane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
19.5.06 08:24

Ahojky,
jen bych chtěla varovat, že světlé dřevo časem tmavne a pod místy, kam něco nalepíš, může zůstat po pár letech světlejší. Když potom nálepky sundáš, bude tam světlejší flek. Já jsem dceři polepila nábytek samolepícími tapetami a následně taky pár obrázky, ale jde o starý nábytek, kde už původní dřevo nebudeme nikdy ukazovat. Když jsem tapetu na jednom místě zkusmo odlepila, vzalo to s sebou i trochu laku, tak že bacha na to, když jde o nový nábytek.

Možná bych spíš vylepšila stěny-třeba těmi pěnovými obrázky, jak už tu někdo psal a k tomu pasující bordurou a hodně taky zmůžou i obrázky s dětskými motivy. Můžu doporučit www.mimibazar.cz-v sekci dekoraci toho najdeš mraky a za lepší ceny než v kamenných obchodech.

Jana+Kačenka 17m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.5.06 13:20

Ahoj.

Máme výbornou zkušenost s pěnovými nalepovacími obrázky. Podle velikosti stojí 30 - 50,– Kč. Dají se nalepit kamkoliv - my je máme na stěně a na skříni . Lepící část je oboustranná lepící páska, takže když po několikerém přemístění obrázků přestala lepit, koupili jsme novou a obrázky lepí dál. Jsou hodně veselé. Na stěny manža nakreslil několik obrázků. myslím, že Radimův pokojík je super.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
19.5.06 13:24

Beruško a kde jste je koupili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...