Domácí výroba svíček, máte zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domácí výroba svíček
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte některá zkušenosti s domácí výrobou svíček. Koupila jsem si už odbornou literaturu, ale zajímaly by mě i Vaše zkušenosti. Díky za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
aHOJ sARI,
co přesně by tě zajímalo, výrobou svíček se tak trochu zabývám tak nějaké rady klidně hodím na papír, ale nerada bych opakovala něco co už třeba víš.
Tkanička
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, ahoj Tkaničko. Ani jsem už nedoufala, že se mi někdo ozve, tak jsem se už ani nedívala na odpovědi. Řeknu to jednoduše, nevím nic. Koupila jsem si knížku s pěknými obrázky i s podrobnými popisy, ale je lepší, když mi někdo řekne, jak to vůbec jde a jestli je to moc složité. Chci si taky objednat nějaké pomůcky, nevím jestli firma, kterou jsem si na internetu našla je dobrá a tak. Budu ráda, když mi napíšeš svoje zkušenosti, radši asi SZ. V obchodech je spousta nádherných kousků, až z toho přechází zrak, co všechno se dá vymyslet. Zatím Ti děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla bych vyrábět a prodávat svíčky na živnostenský list. Potřebuji k tomu speciální místnost vyhrazenou jen pro tento účel nebo mohu svíčky vyrábět doma? Děkuji za případné odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna Nová Myslím, že pokud nebudete mít provozovnu, ve které byste vyráběla a prodávala, tak je jedno jestli budete vyrábět doma nebo v garáži
ale to je můj odhad..zkuste si zavolat přímo na hygienu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě je možné je vyrábět doma, ale nakonec zjistíte, že ta „speciální místnost“ bude nakonec nepostradatelná kvůli materiálu a jeho uskladnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, nejde tak úplně o výrobu svíček, na to si netroufnu
, spíš o zkrášlení svíčky. Chtěla bych jednomu dotyčnému člověku poděkovat a napadlo mě koupit bílou svíčku a na ni napsat děkovný text. Existují nějaké voskové fixy, či něco takového? Nemáte někdo zkušenosti s tím? Nevím jestli to není moc těžké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šárka91 V lidlu jsem koupila perfektní perleťové fixy na sklo. Popisuji s nimi darované slivovice a zavařeniny. Kup svíčku ve skle a popiš. Na voskové svíčce by tvé poděkování zhořelo a na skle se aspoň zachová.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vosk nepřilne ke sklenici
Ahoj ![]()
Začala jsem si doma vyrábět svíčky s vidinou toho, že bych je jednoho dne začala třeba i prodávat.
Ale mám dva problémy. Když vyrobím svíčku, tak po zatuhnutí ve sklenici mi vosk nepřilne.
Zvenku sklenice dou vidět mapky, kde přilnul a kde ne. Sklenici mám vymytou, nahřátou…nevím, kde dělám chybu
.
A stane se mi, že je ve svíčce moc bublinek. Když svíčku zapálím a postupně se. rozpouští vosk, tak je uvnitř milion bublinek a někdy i po zatuhnutí na povrchu.
Máte prosím někdo nějakou radu?
Tvoření mě baví, ale tohle mě dost odrazuje
.
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Malenka Jaký vosk používáš? On je totiž rozdíl mezi voskem do forem, které jsou pak volné, že je vyndáš a pak do nádob – tedy svíčky například ve skleničce. Myslím, že to přilnutí je právě způsobené tím, že máš nejspíš vosk do silikonových forem – tam je to nepřilnutí žádoucí.
Pak je důležité si nastudovat i jakou velikost knotu, jaký materiál knotu je vhodný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivabozi vosk používám správný. To jsem si kontrolovala hned na začátku
.
Vše jsem si nastudovala, vše bych měla eělat správně, ale i tak prostě to nepřilne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit