Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo to se nám taky povedlo
,běžela jsem na pohotovost,udělali ren. mrkli a řekli,že jí mám sledovat.Myslím si,že je to šok a bude vše ok.Ale víš jak jistota je jistota. ![]()
pockej az si zacne stoupat..bude se ti mlatit do hlavy denodenne a tech bouli a modrin
…bys travila zivot ve spitalu…jesli mu nic neni tak neres…kdyz bys zavolala na pohotovost tak ti stejne jen reknou at ho sledujes ![]()
V životě spadne ještě mockrát. No vážně, z této výšky a na chlupatý koberec bych to neřešila, hlavně když jsi ho zkontrolovala, jak popisuješ a je v pohodě.
Až se ti to stane potřetí, tak už budeš skoro v klidu
Nám tak Samík spadl víckrát - pokaždé v jiné situaci a újmu neměl. Poprvé jsem byla totálně na vývrat, pak se to hodně zlepšilo
Teď už jenom pochovám a jedem dál ![]()
A to padal na plovoučku a máme vyšší postel (asi 60 cm). Bude to dobré, nestresuj se. Má se 24 hodin pozorovat ty zorničky, jestli je normální (tj. ne spavý nebo přehnaně aktivní) a jestli nezvrací. Když pojedeš do nemocnice, tak si vás tam nechají (vlastní zkušenost z jiného pádu
) - už bych nejela, když se jeví v pořádku.
Jak píšeš, jestli je vše ok, kdyby byl spavý, tak bych radši jela. Ale taky mi spadl a nejela jsem, když byl v pohodě a když prý spadnou a hned začnou brečet, tak je to ok.
Bude to ok, neboj.Myslím, že většině dítě někdy spadne odněkud.
Anonymní, pro Tvůj klid bych k doktorovi určitě zajela. Nám se to samé stalo když bylo malé 10 měsíců. Spadla z postele na plavoucí podlahu. Manžel, který jí hlídal usnul… Taky byla na první pohled v pořádku, ale nikdy nevíš, jestli přece jen nevzniklo nějaké vnitřní poranění. Amálce udělali rentgen hlavičky, prohlédli jí a já měla klid, že je v pořádku.
Za mě tedy určitě jeď k doktorovi!!!!!
Příspěvek upraven 14.12.10 v 14:25
Poprvý se skutálel z postele v půl roce, trochu jsem panikařila, ale pak jsem se uklidnila, sledovala ho a v pořádku, pak si začal stoupat a byl to jeden pád za druhým…No a v sobotu spadl na hranu stolu a má modřinu na horním víčku a včera spadl opět na hranu stolu tentokráte se praštil v zadu do hlavičky.
Neboj pádů ještě bude. Bavila jsem se o tom s dětskou doktorkou a ta říkala, že když se mi ta rána zdá veliká, tak sledovat, jinak ať se tím moc nestresuju, protože až budu mít dětí víc, tak bych nedělala nic jinýho, než že bych jezila na pohotovost ![]()
Taky se nám to povedlo ......
… naštěstí jsem tenkrát měla doma auto, což nebývá, jezdí s ním manžel do práce. Takže jsem mohla „nepozorovaně“ zajet k doktorovi. Styděla jsem se až na zadek. Protože jinak kluk taky dobrý. A vyšetření taky nic neukázalo. Myslím tím, styděla jsem se, že jsem ho neuhlídala. Ale stalo se. A doktor řekl, to se prostě stane, a radši dvakrát přijet s ničím než jednou nepřijet s vážným úrazem …
Starší synek spadl v září ze židle. To bylo zajímavější. Teď se mi to směje … zvracel, řval jak tur, spavej … prostě otřes mozku. Naštěstí bez krve, bezvědomí. Byl v nemocnici na pozorování, taky sním nic nedělali, jen ho nechali odpočinout, vyspat se z toho. A ráno sjme jeli domů. Ale co kdyby … doktor nejsem. Už jen to zvracení. Kdyby nedejbůh upadl do šoku a vdechnul něco …
![]()
A ještě pro tvoji útěchu, děti jsou hodně gumový, většinou se jim nic nestane. Za minutu neví, že se něco stalo. Ale přeci jen, nejsme doktoři, rentgen doma nemáme, nestojí to za to …
holky díky, kamarádka mi taky říká, že pozorovat, zkusím raději zavolat doktorce ať mám klid, ale i tak je to noční můra.
Anonymní, tímhle si snad prošla každá maminka
Dle info od dr, pokud prcek hned po pádu pláče, nezvrací, nechce se mu najednou spinkat, prostě se chová úplně stejně jako před pádem a nedělá něco, co před pádem nedělal, tak je OK. Prý se má pak hlídat dalších 24 h, tzn. kontrolovat jeho chování a v noci budit cca co 3 h a koukat, jestli jsou jeho reakce úměrné probuzení zdravého dítěte. Osobně mám vždycky z toho buzení prcka hrozný pocit, no ale zichr je zichr, takže radši budím. A neboj se, určitě je ten tvůj mrňousek v pořádku
Takových pádů ještě bude… bohužel ![]()
Marečkovi se to taky stalo někdy kolem 9.měs, volala jsem do dětské nemocnice, stejně Ti vždycky řeknou, ať přijedeš, protože si nelajznou říct, nic se neděje, kdyby se náhodou potom něco stalo. Pro Tvůj klid a bezpečnost malého bych taky jela. Marečkovi dělali rentgen hlavy. Sice jsme tam strávili asi 2h, ale já bych na to pořád myslela a říkala si, jestli jsem tam neměla jet…
Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím vás poraďte, máme 8m kluka, před chvílí mi spadl z postele (cca 45 cm) na záda a samozřejmě se určitě bouchl do hlavy. Spadl na koberec s vysokým chlupem. Brečel asi jenom minutu ani ne a potom se už jenom smál. Nezvrací, zorničky má ok, žádná boule, hraje si, hlavička ho zřejmě nebolí.. mám jet do nemocnice nebo počkat? Prosím poraďte. Jsem z toho na prášky, bože tohle jsem si říkala, že se mi nestane a teď tady řvu a on se na mě směje…
fuj, jsem se lekla ze spadl z postele 8 metrů !!!!
nic, to neni nic
v tomhle veku se muj kluk postavoval a hazel „zada“ z cele sve vysky - tehdy 75cm? na hlavu asi tak 5× denne - to byly rachy a to bylo breku
a retardovanej se mi nezda ![]()
sledovat nejaky to bliti, divny chovani, v pochybu sleduj symetrii - kdyby nejakou ruku zanedbaval nebo zornice by byly nestejne, nebo mimika, je to spatne - ale nebude
to neni zadna vejska, fakt
Taky myslím,že bude vpořádku.Děti jsou fakt gumídci
Moje starší,když začala v roce chodit,tak měla takových pádů na hlavu,že bych si musela v nemocnici rezervovat lůžko
Vždycky jsem ji pro jistotu hlídala (jak tady mamky píšou).Nikdy nic nebylo.Neboj! ![]()
Ahoj holky, prosím vás poraďte, máme 8m kluka, před chvílí mi spadl z postele (cca 45 cm) na záda a samozřejmě se určitě bouchl do hlavy. Spadl na koberec s vysokým chlupem. Brečel asi jenom minutu ani ne a potom se už jenom smál. Nezvrací, zorničky má ok, žádná boule, hraje si, hlavička ho zřejmě nebolí.. mám jet do nemocnice nebo počkat? Prosím poraďte. Jsem z toho na prášky, bože tohle jsem si říkala, že se mi nestane a teď tady řvu a on se na mě směje…