Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proc pises jakoze za dceru? My Te nesezerem, neboj. Chtelo by to poradu s lekarem, jestli je to nejak napravitelny.
@Anonymní píše:
Dobrý den
Mám dceru, která není plnoletá a strašně ji trápí (křivý úsměv, asymetrie rtů, spadly ret) když se usměje..
Když se fotí přes soc. sítě, tak ret je v pohodě a nejde nic poznat, ale když na normální fotoaparát, tak to jde vidět nebo taky v reálu to jde vidět. Nevíte někdo co s tím? Děkuji moc
Tak at nežije instáčem, nechá se prohlédnout doktorem a ten možná navrhne nějaké změny. Pokud nejsou jen v její (tvé) hlavě.
A to je nějaký dlouhodobý problém nebo se jí to stalo ze dne na den? Nemá na té samé straně spadle oční víčko?
Až bude plnoletá určitě může řešit výplní rtů. Aktuálně bych se jí snažila vysvětlit, že i asymetrie je krásná. Dcera je něčím zajímavá a to je dneska IN…
@solip dlouhodobý,až teď ji to začalo tak štvát, protože když se na sebe dívá do zrcadla, tak nic nevidí, ale když se vyfotí na ten fotoaparát a nebo si dá zrcadlo k zrcadlu, tak ten odraz vidí tak, že má křivý úsměv
@Pudloslava uff, tak to nevím, možná už od školky já jsem to nikdy tak moc neřešila (dcera je v pubertě, takže se nedivte
), ale na fotkách ze školky jde vidět že už se jí ten úsměv dává jinak ![]()
@Terez002 proberte to alespoň s pediatrem, resp. pokud je dospělá, tak s obvodním lékařem. Může to být problém licniho nervu. Samozřejmě nemusí, ale bez vyšetření to asi nezjistite.
@Terez002 píše:
@Pudloslava uff, tak to nevím, možná už od školky já jsem to nikdy tak moc neřešila (dcera je v pubertě, takže se nedivte), ale na fotkách ze školky jde vidět že už se jí ten úsměv dává jinak
lidi mívají asymetrii obličeje, jedna polovina je větší a na té straně se pak zdá koutek spadlý, ale není. na té straně bývá zase oko výš. Nebo někdy prodělala zánět lícního nervu a zůstal jí malý deficit. neurolog by to vidět formálně měl, ale sotva půjde o něco akutního a nepůjde to ani řešit. Možná maličko ovlivnit rehabilitací.
Dobrý den
Mám dceru, která není plnoletá a strašně ji trápí (křivý úsměv, asymetrie rtů, spadly ret) když se usměje..
Když se fotí přes soc. sítě, tak ret je v pohodě a nejde nic poznat, ale když na normální fotoaparát, tak to jde vidět nebo taky v reálu to jde vidět. Nevíte někdo co s tím? Děkuji moc