Spadly ret

Anonymní
22.6.21 23:30

Spadly ret

Dobrý den
Mám dceru, která není plnoletá a strašně ji trápí (křivý úsměv, asymetrie rtů, spadly ret) když se usměje..
Když se fotí přes soc. sítě, tak ret je v pohodě a nejde nic poznat, ale když na normální fotoaparát, tak to jde vidět nebo taky v reálu to jde vidět. Nevíte někdo co s tím? Děkuji moc :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
22.6.21 23:33

Proc pises jakoze za dceru? My Te nesezerem, neboj. Chtelo by to poradu s lekarem, jestli je to nejak napravitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.6.21 06:21
@Anonymní píše:
Dobrý den
Mám dceru, která není plnoletá a strašně ji trápí (křivý úsměv, asymetrie rtů, spadly ret) když se usměje..
Když se fotí přes soc. sítě, tak ret je v pohodě a nejde nic poznat, ale když na normální fotoaparát, tak to jde vidět nebo taky v reálu to jde vidět. Nevíte někdo co s tím? Děkuji moc :?

Tak at nežije instáčem, nechá se prohlédnout doktorem a ten možná navrhne nějaké změny. Pokud nejsou jen v její (tvé) hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
23.6.21 07:53

A to je nějaký dlouhodobý problém nebo se jí to stalo ze dne na den? Nemá na té samé straně spadle oční víčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
23.6.21 08:44

Až bude plnoletá určitě může řešit výplní rtů. Aktuálně bych se jí snažila vysvětlit, že i asymetrie je krásná. Dcera je něčím zajímavá a to je dneska IN…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.6.21 19:04

Jak to má dlouho? Videl to neurolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.6.21 11:13

@solip dlouhodobý,až teď ji to začalo tak štvát, protože když se na sebe dívá do zrcadla, tak nic nevidí, ale když se vyfotí na ten fotoaparát a nebo si dá zrcadlo k zrcadlu, tak ten odraz vidí tak, že má křivý úsměv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.6.21 11:14

@Pudloslava neviděl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.6.21 11:14

@nikinnna děkuji vám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.6.21 11:15

@Russet děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.6.21 11:21

@Pudloslava uff, tak to nevím, možná už od školky já jsem to nikdy tak moc neřešila (dcera je v pubertě, takže se nedivte :DD), ale na fotkách ze školky jde vidět že už se jí ten úsměv dává jinak :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
26.6.21 07:58

@Terez002 proberte to alespoň s pediatrem, resp. pokud je dospělá, tak s obvodním lékařem. Může to být problém licniho nervu. Samozřejmě nemusí, ale bez vyšetření to asi nezjistite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.7.21 07:22
@Terez002 píše:
@Pudloslava uff, tak to nevím, možná už od školky já jsem to nikdy tak moc neřešila (dcera je v pubertě, takže se nedivte :DD), ale na fotkách ze školky jde vidět že už se jí ten úsměv dává jinak :))

lidi mívají asymetrii obličeje, jedna polovina je větší a na té straně se pak zdá koutek spadlý, ale není. na té straně bývá zase oko výš. Nebo někdy prodělala zánět lícního nervu a zůstal jí malý deficit. neurolog by to vidět formálně měl, ale sotva půjde o něco akutního a nepůjde to ani řešit. Možná maličko ovlivnit rehabilitací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová