Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@chaela spála má inkubační dobu 2-5 dní. Bohužel ty děti můžou být v různé fázi, mohou to chytit kdekoliv a hlavně jsou i bezpříznakovi přenašeči. Naše malá takhle v „druhé vlně“ chytla neštovice (myslela jsem, že nás to mine). Pro dobrý pocit je nech do konce týdne doma, to ta první vlna odpadne. A pak děj se vůle boží
.
To nevymysliš. Nechat je doma týden nic neřeší, protože to děti budou chytat postupně ve vlnách…kdyz nebude spala, bude něco jiného…
To bys je musela úplně izolovat, nejít do obchodu, MHD, nikam. a co spala, ale Koronavir ![]()
Tak samozřejmě, že je možnost, že to chytnou v MHD nebo obchodě, ale to člověk nikdy neví, to by musel sedět zavřené doma celý život. Ale když vím, že někde ta nemoc je, tak tam naschvál nepolezu… tohle jsem to myslela. Třeba nestovice jsme ve školce potkali už dvakrát a ani jednou je nechytli. Mně jde hlavně o ty ATB, doma být klidně můžu, mám ještě mimino. No ale máte asi pravdu, že to stejně nejde vymyslet nějak inteligentně.
@chaela jj, tohle počasí je na houby. Kdyby aspoň pořádně mrzlo… Probiotika klukům dáváš?
@Sue2008 začala jsem teď ten minulý týden, takže i pokud by to nějaký efekt mělo, tak asi až za nějakou dobu. No uvidím, co vymyslim.