Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
**Ahoj ![]()
Chtěla bych se zeptat na radu. Mám 13 měsíční holčičku, už nekojím ale bohužel jinak než uspávání na rukou u nás nejde. Nevíte zda by šlo docílit toho aby malá usínala sama, nebo aspoň aby neusínala na rukou. Ještě provozujeme uspavani metodu polštářem ![]()
Tam jí taky uhoupu. Ale jak dlouho to ještě budeme dělat
… Už přece jenom se pronese. Nemá některá z vás podobnou zkušenost, a případně jak jste uspěli?
(Pohádky jsme zkoušeli) bohužel to jí ještě moc nezajímá ![]()
Děkuji za případné rady ![]()
Lehni si s ni do postele a delej, ze spis.
To jsi mela udelat davno i s kojenim.
Co nositko? to u nas byla sazka na jistotu a rychlovka, po cca 10-12 min po usnuti jsem prelozila a bylo hotovo
@Lucie_Sx
Mm, dík za radu. Ale to sem vyzkoušela a to u nás nefunguje.
Ahoj dceru jsem taky dlouho uspavala houpáním na rukách. Později jsem ji začala pokládat do postýlky a u toho hladit a povídat pohádku. Trvalo to třeba hodinu nebo i dvě než jsem mohla odejít, aby se nevzbudila. Už si přesně nepamatuju kolik ji bylo, ale kolem 18 měsíců už usinala úplně sama (položila jsem ji do postýlky, ona si tam sama povídala a usnula). To trvalo rok a od té doby zase chce, abych s ní ležela před spaním v posteli. Paradoxně mi to teď, když je starší vyhovuje a ležím tam s ní ráda (povídáme si, tulime se).
Teď mám jeste syna 10 měsíců a taky uspavam na rukách a těch 11kg je na moje záda dost.. každopádně mi zatím v postýlce s hlazením lezet nechce (je celkově takovej pomalejší), takže to budu jednou za čas zkoušet. Už aby byl taky velkej ![]()
Můžeš to taky zkusit ![]()
@Nany12 píše:
@Lucie_Sx
Mm, dík za radu. Ale to sem vyzkoušela a to u nás nefunguje.
No a co dela? Jak to probiha?
@Lucie_Sx
Začne po mě lézt, a slézá dolu z postele. To už sem zkoušela několikrát. Bohužel to je bez výsledku 😏
Nebo se mě prostě “snaží vzbudit”
@Nany12 píše:
@Lucie_Sx
Začne po mě lézt, a slézá dolu z postele. To už sem zkoušela několikrát. Bohužel to je bez výsledku 😏
Nebo se mě prostě “snaží vzbudit”
Tak vydrz, prtka. Spi.
@Lucie_Sx
No snažím se ![]()
Teď zase, teď usnula a to se vzbudila ve 2hodiny🤦♀️ ![]()
Já na rukách uspavala do 15mesicu, pak už se začala propinat a na rukách byt nechtěla (většinou). Takže k tomu doufala sama. Ale to je teprve měsíc zpátky. Usina u lahvicky a já u ni sedím. Ale v žádným případě neprospi ještě celou noc, ačkoliv se snaží sama usnout po probuzení, ale nejde ji to ještě.
Každopádně tahle změna nastala, když jsme rozložili postylku a soupli ji do postele.
Pocitam, ze se to ještě parkrat změní.