Spánek a UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66
3.6.13 10:42

Teď se to nějak upravilo. Usíná kolem deváté, krmíme po půlnoci a před pátou…jak si sama řekne. Mezitím se vzbudí max, kvůli plíně, ale hned to zaspí. Tak kéž by to tak vydrželo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
3.6.13 15:39

Ahoj všem, chtěla bych se jen informovat… Mému 6 měsíčnímu chlapečkovi dávám necelý měsíc na noc UM. Dávala jsem mu ho i přes den, ale pak jsem měla plná prsa. Takže kolem 17h dávám 150 ml UM a v půl 7 ho ještě dokojím. První noc spal od 19 h do 3 h do rána, což se mi dloouho nestalo, další noc spal do 2 h a dnešní noc jen do půlnoci, to ho asi vzbudilo bříško. Problém nám nastává po jeho probuzení. Pak do rána kojím, ale po 2h!! Je to z hladu, nebo ze zvyku? Vždycky sice pije, ale to pije i přes den, jelikož jinak neusne. Mám do něj zkusit dostat UM po jeho probuzení v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
3.6.13 16:23

Dala bych UM hlavně v noci, at máte klid a kojení, pokud ti to ještě jde, nech na den. To máš víc energie na pokusy :). Každopádně mi to připomíná nás, malá chtěla pořád a pak jsem došla k tomu, že mléko je slabé. teď to dělám tak, že nečekám až mě prsa nalijou. Mám strach, že by to totiž nebylo ono a zkazila bych zaběhnutý systém. takže ji kojím před flaškou asi 5minut, vypije na žízeň to co tam je, většinou jen tak 20-30ml a zbytek dodám z lahve. Je spokojená, já taky a krmíme pravidelně po 4hodinách. Samozřejmě občas se vyskytnou vyjímky, ale to záleží na náladičce bobánka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
3.6.13 16:29

To já mám mlíka hodně, ale kaše nás ucpávají, tak dávám UM na noc. Moje mlíko ho už bohužel nezasytí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
29.11.15 15:10

Dobrý den, synovi je 6,5m a přes den je na příkrmu. Kojím pouze ráno po probuzení, večer před spaním a v noci 1krát. Takto to máme již asi 2 týdny. Dříve jsem ještě po příkrmu dokojovala, ale nyní odmítá. Posledních pár dní se ale začal v noci více budit. Večer ještě dobrý, ale při nočním kojení už mi přijde nespokojený a ráno už ani moc nepije a odtahuje se. Za chvíli je hladový. Nevím, jak poznám že už mléko chybí, ale necítím, že by se prsa nalívala při kojení, což jsem ještě donedávna cítila. Ještě bych se chtěla zeptat, jak Vaše děti spaly po přechodu na UM? Zlepšil se spánek nebo byl pořád takový lehký a často se budily? Přes den už moc kojit nechci, takže spíše uvažuji o přechodu na UM, kdyby mu mje mlíčko nestačilo. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
29.11.15 15:26

@Pavca13 Dobrý den, já přestala kojit po třech týdnech, takže nemůžu úplně odpovědět na první část otázky, ale - syn, který spal do 6.měsíce s jedním vzbuzením, se začal v 7. měsíci budit snad dvacetkrát, spánek se hodně zhoršil. Zlepšilo se to až teď, kdy mu je 11 měsíců a rychle leze a pokouší se chodit. Nevím, jestli to nějak souvisí. Slyšela jsem ale od vícero maminek, že kolem toho 6.-7. měsíce se spánek hodně zhoršil. U nás to tak rozhodně bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
29.11.15 16:37

@Pavca13
je logické, že jak snížíš odběr, sníží se i produkce mléka… Nicméně si myslím, že to děláš obráceně, nejdřív nakoj a pak případně dokrm. Pokud jsi dala UM z flašky, tak není překvapením, že se ti malej od prsa odtahuje, to bývá klasický jev.
Jak jsi začla dokrmovat, kojení půjde pomale ale jistě do háje.
Co se spaní týká, nemyslím, že by lépe spal díky UM. Některé děti spí a některé prostě méně, bez ohledu na to zda jsou kojený nebo na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
29.11.15 16:42

A jak mu to tece? prsa se po nejake dobe nenalevaji, ale pokud mleko ubyva, je lepsi zamakat na zvyseni laktace, nez tuto situaci resit podanim um. @Pavca13

• Citovat
  • Upravit
brko
29.11.15 16:53

Jo a jinak bys mela prvne kojit a pak dat prikrm-od toho se ostatne prikrm tak jmenuje-od prikrmovat. A pokud das lahev, tak muze jit kojeni pomalu dn haje.

• Citovat
  • Upravit
brko
29.11.15 16:55
@Lejaa píše:
@Pavca13
je logické, že jak snížíš odběr, sníží se i produkce mléka… Nicméně si myslím, že to děláš obráceně, nejdřív nakoj a pak případně dokrm. Pokud jsi dala UM z flašky, tak není překvapením, že se ti malej od prsa odtahuje, to bývá klasický jev.
Jak jsi začla dokrmovat, kojení půjde pomale ale jistě do háje.
Co se spaní týká, nemyslím, že by lépe spal díky UM. Některé děti spí a některé prostě méně, bez ohledu na to zda jsou kojený nebo na UM.

pravdu mas

• Citovat
  • Upravit
77
29.11.15 17:20

UM jsem nikdy nedávala. Mluvím o příkrmech ovoce a zelenina. Tudíž na lžičku. Lahev dávám s čajem přes den. Dříve jsem nedávala a kojení stejně nešlo a odtahoval se. Co jsem začala dávat lahev s čajem, tak je kojení lepší, protože je jen 2krát denně v době, kdy prcek chce nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
29.11.15 18:13

@Pavca13 jo vsak ja pochopila, ze myslis prikrm na lzicku. a stale plati, ze v tomto veku je kojeni, prip um hlavni strava ditete.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová