Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím holky! Přešly jsme teď (třetí den)plynule od kojení na Nutrilon HA 1 (holčičce jsou 4týdny a já ztrácím mléko). Vše v pořádku, jen od včera vynechala stoličku a už od rána od tří hodin spí a nevyžaduje krmení. To je pro mě šok
Je to normální? Může tak malá být déle bez mléka? Vypije jinak vždy kolem 80ml. A doteď to bylo po třech hodinách. Ta stolička asi může být tou změnou… poradtě ze zkušeností. Děkuji ![]()
Jako že spí od tří hodin do ted, nebo vydrží spát tři hodiny? nějak jsem to nepochopila… ![]()
Mám klučinu 3 měsíce a týden a kojím, ale 2× denně máme dokrm UM. S UM jsem začala v jeho 6ti týdnech, kdy měl asi ten sprut a chtěl večer pořád jíst, z toho měl bolení bříška a pořád tak dokola..takže plakal bud kvůli bříšku nebo hlady ![]()
Nevydržela jsem, nasadila 2× denně UM a kluka to více zasytí..má to na oběd a to vydrží pak nejíst 4 hodiny..
Pak mu to dám na večeři a to vydrží pak v noci nejíst 6 -7 hodin.. pokud kojím, vyžaduje jídlo častěji.
Takže u nás to tak je, po UM vydrží opravdu déle a myslím si, že až přestoupíme na UM plně, bude spát opravdu celou noc..
@Jitusska píše:
Zdravím holky! Přešly jsme teď (třetí den)plynule od kojení na Nutrilon HA 1 (holčičce jsou 4týdny a já ztrácím mléko). Vše v pořádku, jen od včera vynechala stoličku a už od rána od tří hodin spí a nevyžaduje krmení. To je pro mě šokJe to normální? Může tak malá být déle bez mléka? Vypije jinak vždy kolem 80ml. A doteď to bylo po třech hodinách. Ta stolička asi může být tou změnou… poradtě ze zkušeností. Děkuji
urcite to je normalni… me obe deti od nejakych 3 mesicu spali (spi) skoro celou noc… ![]()
To jsem si vzpomněla ještě, že jak můj malej se budí v noci po těch 6-7 mi hodinách, tak je to opravdu už hlady, dnes jsem se musela úplně smát, ten se k té bradavce přisál tak rychle a pevně, že jsem myslela, že mě sní celou
Hned pak usníná po tom nočním kojení, prostě najíst a spát..proto vím, že se budí hlady, není to nic jinýho..ale jsem přesvědčena o tom, že kdybych jen kojila, budil by se tak po 3-4 hodinách i v noci..
Pije 150 ml UM, myslím, že z prsa tolik nevytáhne.. a taky UM je sytější..
Já chci v jeho půl roce přestoupit na UM úplně…
Moje sunarče od narození spí od narození celou noc, teda kecám první dva týdny se budila na jedno krmení a pak už vůbec nikdy!! spala od 6 večer do 8 ráno bez jídla! nikdy jsem v noci nekrmila, snad jen když rostly zuby
@martulkasloník Tomu úplně věřím ![]()
Když má po UM, budí se po těch 6-7 mi hodinách, nakojím a pak už vydrží jen 3 hodiny.. ![]()
Těším se na odstavení ![]()
@Lo já z toho důvodu jsem ráda za to že jsem nekojila a z toho důvodu neplánuji nikdy kojit ani následné dítě:-)) ráda se vyspím, nevyspaná začínám být nepoužitelná, deprese, migrény atd. vím o spoustě dětí kterým umělko k lepšímu spánku pomohlo, sice se probudili jednou dvakrát za noc ale oproti buzení třea 6 x za noc to byl luxus
@martulkasloník 6× za noc? To jsem nevstávala nikdy, můj se budí max. 2×…ale klidně taky řeknu, že kojit chci max. do jeho půl roka, myslím, že v roce jde už o zlozvyk a mimčo vstává jen kvůli tomu, že si chce podudlat..nechci dopadnout jako kamarádka, které se kluk téměř ve dvou letech budí 3-4 x za noc a ona mu dá vždy cucnout a není achopna ho odstavit..to nechápu, pardon ![]()
@Lo kamarádce se tak malý budil někdy i víckrát, ale kojit nechtěla přestat, je dobrá že to zvládla, mě by to zabilo:-)a jinak souhlasím ač sama jsem to nezažila vycházím jen ze zkušeností kamarádek, opravdu ty větší děcka se budí ze zvyku a chtějí jen dudlat o hladu to není
@gabi.design u mojí malé se to nezměnilo, změnilo se věkem je večerní usínání, jako mimi usínala v 6, pak v 7 a teď po 9 někdy i později ![]()
Ano myslela jsem od 3:00 do teď. ted jsem ji nakrmila, vzbudila se, vykadila se-trochu hustší, a vypila něco z prsa a 65ml z lahve. Takže jste mne uklidnili, je to nezvyk. Vždy se hlásila každé 2až3hodiny a teď taková změna
nestačím koukat. Kéž by to vydrželo takto vždy přes noc. Ale i tak krmení 2×za noc je v pohodě. Kojila jsem třeba 5× když mi sláblo mléko a než jsme přišli na tento problém.