Při usínání mám pocit, že nedýchám a rozbuší se mi srdce

Anonymní
2.2.24 00:16

Spánek a usínání

Ahoj. Chci se tu poradit..Samozřejme si zajdu k doktorce i kdyz si pripadam uz jako hypochondr a normalne se stydim.
Je mi 27 let, merim asi 160 cm a vazim asi 72 kg.
Po porodu mi diagnostikovali reflux a anémii… je to uz 4 roky od a ceka me vysetreni na kolonoskopii pro podezreni na drazdivy tracnik a k tomu se pridalo jeste tohle. :zed:

Normalne pri usinani se mi stava, ze citim jak usinam, padam do spánku a ten prechod je divnej, rychlej, neprijemnej jak kdyz ulehne clovek po chlastačce…
A najednou me vzbudi šok, že nedýchám a musim se nadechnout. Srdce se mi rozbusi jak o závod, protoze to nejdriv nejde a pak se nadechnu a znovu usnu. Ale nedokazu ted rict zdali za noc jednou nebo vicekrat. Nikdo si nestezoval ze chrápu, napr. jako u apnoe. Nemám caste bolesti hlavy a neprijdu si ani extremne unavena pres den.
A hlavne se to deje jen kdyz usnu v loznici, nikoliv kdyz vytuhnu na gauči pres den… zdali to ovlivnuje i poloha :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2773
2.2.24 00:21

Nemohla by to být spánková paralyza? Mrkněte na Google

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
2.2.24 01:01

Další tip - hypnagogický zaškub?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15841
2.2.24 01:17

Zdá se, že by to mohlo opravdu vypadat na apnoe, kde poloha při spánku může ovlivnit její průběh i závažnost.
Ale, ta absence chrápání, je trochu zvláštní. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.24 09:56

Tak jsem si zkusila aplikaci na spaní a nic. Jen se občas přetočím. Nepovídám, nechrápu. Natáčelo to i zvuky psů když chodili po mísnosti :D
Jen než jsem usnula tak jsem měla šoky kdy přecházím do hlubokého spánku a vzbudím se a z toho, začne mi bušit to srdce a mám chvíli pocit polití paniky a musím se nadechnout. Všechno trvá pár vteřin a výrazne me to neprobudi a usinam znovu, ale pamatuji si to. Nemám pocit že bych byla přikovaná a záškuby taky nemám.
Jakmile usnu doopravdy tak je to zřejmě dobré a děje se to jen než usnu. :roll:

• Citovat
  • Upravit
4
9.5.24 09:48

Zdravim, uz jste analyzovala proč se vám to děje? Mam prakticky to samé již několik měsíců a nemuzu se toho zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.7.24 07:47

Ahoj holky
Tohle mam 3 roky..zacalo to po porodu..kazdy den 3 mesice v kuse ja uz byla tak zoufala ze me malem jeblo..a ted..interna, nerologie, plicni vse ok, byla jsem i ve spankove laboratori apnoe to neni, skoncila jsem na fyzioterapii tam me rekl ze by to mohlo byt od zad blokady zeber to muzou delat, dale jsem sla i k psycholozce ta me rekla ze to muzou byt nocni uzkosti z nahromadeneho stresu..docela dlouho jsem pak mela klid a bralo me to sem tam ale bylo to uz ok kdyz jsem vedela ze do rana neumru..aktualne 4 noc probdela jelikoz se mi to vratilo dost silne je to hnusnejsi nez pred tim..jinak mi byl zjisten taky reflux takze me napada jestli to nemuze byt tim 3 dny me reflux bere..je zajimave ze pres den se to nestane jen presne jak vy..prechod do spanku..pak kdyz uz tak spim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.12.24 21:36

Dobrý večer přátelé. A jinakkrasné vánoce. Ja už 13 let trpím panickou poruchou a asi rok pri odpolednim spanku se mi tohle stane prostě vylítnu že se dusím. Prostě hrůza. Nikdy jsem tohle neměla až ted. Už mam na to asi tělo naučené. říkala jsem to psychiatričce a ta mi řekla že je to panika.No tak pěkně děkuju. Potřebuju si odpočinout. Ale je fakt že to doma nemám jednoduchý, Někajé cvičení prosím o radu. Děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
26.12.24 17:37
@Monika579 píše: Více

Co si pustit nějakou relax hudbu, když už musíš odpoledne spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.12.24 20:47

Jelikož beru antidepresíva a mam částečny inv. duchod chodim si po obedě chvilku odpočinout. Radši bych byla zdravá tomu věřte. Jen jsem se chtěla optat.Ale děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.12.24 21:01

Mezižebří

Mel jsem tento problem cca 3/4 roku a mozna mi pomohla mobilizace žeber. Projedte si prstem postupne vsechny mezizeberni svaly a jestli to nekde hodne zabolí pri malem tlaku, tak to mněte nekolik minut i pres bolest.
Jiz asi mesicto nemam. Nemuzu ale vyloucit i psychiku. Ale ani antidepresiva to moc nevyřešily. Zkousel jsem vsechno mozny. Takze si nejsem jist co prene zabralo. Trhli mi i hlavou asi 2 tydny pred koncem techto stavů. Taky jsem mel WPW syndrom a vpodstate mi to skoncilo po te operaci. Mohla to byt psychika ale i nejake svalove spasmy, ktere pri usinani tělo „vyburcujou“. Proto doporucuju vyzkoušet všechno, co se dá. Ja to mel kazdy den. Vecer i odpoledne na pohovce a i nekolikrat za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.12.24 22:31

Ahoj děkuji za každou radu, každý ví jaky to je hnus vylitnout bez dechu a neodpočinout si. Říkala jsem to své doktorce a prý panika. Jen fakt vím že mám dost velké starosti. Mám velkou skoliózu a chodím shrbená. Mocsi vážím vás všech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.12.24 22:32

Je to civilací? Nechápu v dnešní době fakt nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.2.26 15:56

Obávám se, že hlavní jádro pudla je přechod ze sympatiku do parasympatiku ve chvíli, kdy sympatikus je příliš agresivní díky vnitřnímu stresu.
Telo po usnutí se vlastne lekne, ze jste usnuli a rychle vás probudí, abyste nic nezmeškali.
Pokud to tak je ve vasem pripade, resenim je dostat se vecer do vnitrniho klidu, treba i praskem nebo jakoukoliv jinou metodou a pak teprve jít spát.
Schválně tady odepiště na koho to zabralo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí