Spánek a uspávání 5 měsíčního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
163
23.1.24 16:43

Spánek a uspavani 5měsíčního miminka

Ahoj. Kolik hodin přes den (a v kolika intervalech) a kolik hodin v noci vám spí 5měsíční miminko? A jak jej uspavate? Já uspavam jen u prsa a nevím jestli to není v 5 měsících špatně. Jsem si zas něco přečetla 🙈 že v tomhle věku už má dítě usnout pomalu samo v postýlce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.1.24 17:29

Naše 4m druhorozená postýlku nemá, chvíli měla košík s monitorem, postýlku máme zatím jako úložný prostor, nepotřebuje ji…nejčastěji spí ve vajíčku na cestách, venku v kočárku nebo opravdu tam, kde odpadne od prsa, není na tom nic špatného 😊 😊 😊 a spí jak kdy, někdy více a někdy skoro vůbec…na kojení vstává asi 4× za noc, ob jedno kojení přebaluju, vse v posteli v přítmí, bez větší manipulace…

• Citovat
  • Upravit
10887
23.1.24 19:14

Mam tedy uz skoro osmimesicniho, ale doma usne jedině u prsa (v podstatě od narození), pak jedině v kočárku venku. Ja v tom problém nevidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaculina11
23.1.24 19:27

Mám pulrocniho syna, je tedy na UM, ale sám v postýlce rozhodně neusne. Přes den spí 2krat a musím vždy uspat v kočárku a odpoledne musím navíc jezdit po venku, aby spal déle. Doma nespí.

• Citovat
  • Upravit
16186
23.1.24 19:29

Syn tak do 13 měsíců usinal jen v kočárku, nebo u prsa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
23.1.24 20:36

Za týden bude synovi 6m a uspavam buď v kočárku nebo v postýlce, ale ta má kolečka, takže taky jezdím. Občas usne sám jen položením do postýlky, ALE musí být opravdu hodně unavený, nemocný, nebo v noci rozespalý, i tak občas musím jezdit. Nečti co by dítě mělo a nemělo, zrovna tohle je individuální hodně. Syn vydrží tak hodinu a půl až dvě hodiny vzhůru přes den a pak si jde dachnout. Občas spí 2o minut někdy i hodinu a půl, to prostě záleží co dělá, jak mu je a i to jak spal večer. A takhle se to točí do.te doby, než má noční spánek, to spí klidně i od 19h do z do rána, když je klidná noc. Ale co většinu času tráví na bříšku, tak spí líp, hodně ho to unavuje. Což je samozřejmě lepší pro mě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
24.1.24 11:42

Samo v postýlce? Kdo to psal? Snad už se v dnešní době ví, že miminko potřebuje být v kontaktu s matkou :zed:

Takhle- každé dítě je jiné a taky každé dítě jinak spí. Uspávat kojením je normální. Některé děti zase mají rády nošení, houpání a tak. Některé usnou samy. Já to u první pořád sledovala, řešila a víš co? Režim se mi u ní povedl nastavit až po 3 letech. Usínala jedině u prsu, jinak nikdy. Takže jsem se rozhodla to u druhé neřešit a dobře jsem udělala. Je to zbytečný stres. Stejně se to pořád mění, dítě spí, jak se mu to hodí.

Já mám necelých 5 měsíců staré mimi, začíná dávat 1 dopolední a 1 odpolední spánek a krátký podvečerní šlofík. Ale třeba včera byl dopoledne program, takže spala jen krátce v autě a pak celé odpoledne.

Uspávám ji kojením, to jsem ji naučila já, občas usne sama nebo při houpání, u starší nemyslitelné. Hoď se do klidu, užij si chvíle, kdy spí, tedy já vše dělám s ní vzhůru - dám do lehátka a vařím, peru, atd., vždycky chvilku, co vydrží koukat. A když spí, vezmu si kafe a odpočívám. Kdy jindy taky :mrgreen: doporučuju.

Jinak já mám štěstí, že mi v noci spaly děti vždy dobře, tedy straší usnula ve 21, mladší chodí v 19:30, to je velký rozdíl. A vstávání na kojení řeším tak, že mám kojence v posteli a tím se vyspime všichni. U starší to byla nutnost, teď je to moje lenost. Skoro mám pocit, že dát ji do postýlky, tolik by se nebudila :nevim: prostě každé dítě to má jinak. Přizpůsob se ty jemu a budeš víc v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí