Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky. Ráda bych se zeptala, zda někdo z Vás řeší podobný problém. Moje dcera má 8 měsíců. Přes den spinká cca 2 hodiny doporučuje a 2 hodiny odpovědnosti, pak jde spát cca 19:30. Bohužel se v noci vzbudí a je prostě vzhůru jakoby měla vstávat. Není to tedy každou noc, ale většinou ano. Někdy se vzbudí 23:00 kdy ve 2:00 prostě různě. Dělají Vám to děti taky? Starší syn to nedělal, tak přemýšlím jak to řešit.?Předem moc děkuji za Vaše zkušenosti a případné tipy, jak tomu pomoci. ![]()
@PetraTrnik píše:
Ahoj maminky. Ráda bych se zeptala, zda někdo z Vás řeší podobný problém. Moje dcera má 8 měsíců. Přes den spinká cca 2 hodiny doporučuje a 2 hodiny odpovědnosti, pak jde spát cca 19:30. Bohužel se v noci vzbudí a je prostě vzhůru jakoby měla vstávat. Není to tedy každou noc, ale většinou ano. Někdy se vzbudí 23:00 kdy ve 2:00 prostě různě. Dělají Vám to děti taky? Starší syn to nedělal, tak přemýšlím jak to řešit.?Předem moc děkuji za Vaše zkušenosti a případné tipy, jak tomu pomoci.
My to máme taky. Se synem. Je pak vzhůru hodinu až hodinu a půl. Vyzkoušeli jsme ledasco a vůbec nic nepomohlo. Tak se střídáme ve spaní s ním a doufáme, že to snad nebude dělat pořád. Takže se s dovolením připojím.
Dcera to taky delala, treba mesic, lak zas byl klid a pak zas prisel mesic, kdy se to delo. Pak to samo preslo a od ty doby uz je tak rok klid. ![]()
@Eva2610 no přesně. Taky je hodinu až dvě vzhůru. No tak snad se to změn. ![]()
@PetraTrnik píše:
@Eva2610 no přesně. Taky je hodinu až dvě vzhůru. No tak snad se to změn.
Ptala jsem se doktorky. Prej je to normální, no. Tak snad přežijeme
.
@DandátkoP píše:
Dcera to taky delala, treba mesic, lak zas byl klid a pak zas prisel mesic, kdy se to delo. Pak to samo preslo a od ty doby uz je tak rok klid.
Tak to mi dodalo naději!
@Eva2610 píše:
Tak to mi dodalo naději!
Jooo ja z ni byla uz hotova, jeste celou dobu co byla vzhuru me tahala za vlasy, jeji oblibene, takze jsem spat taky nemohla. Ale nikdy jsem s ni nevstala, furt jsem rikala, ze je noc a spime. Vzdycky to byla hodina az dve. Spala s nama v posteli, otacela jsem se pak k ni zady, to mi prislo pak lepsi o neco. Prejde to urcite, jen to vydrzet.
@Lucie_Sx píše:
A dat hned mliko jeste nez se probere nezabere…?
U nás bohužel ne. První vzbuzení - mlíko, hned usne. Druhé noční vzbuzení - mlíko, to mu vleje elán do žil a jucha ještě víc
. Takže ho ten, kdo má službu
, vezme, odnese si ho do obýváku, kde je plnohodnotné spací zázemí, a tam předstírá spánek. Druhý spí se starší dcerou a vyspí se.
To taky máme (7.mesíců)
normální, zase to přejde. U nás se hlavně vstává ve tři, čtyři ráno
a Kolem té druhé bývá vzhůru na dvě hodiny třeba. Prostě spánek za trest. Ani prso nechce. A když mu ho cpu tak mě kousne
první mi to dělal taky a prostě to přešlo. Akorát už jsem nějak zapomněla kdy. Ale netrvalo to úplně dlouho ![]()
@MamkaDouDou píše:
Normální. Nezačíná zrovna lézt/sedět?
Nás jo - začal to dělat po půl roce, když začal válet sudy, teď v půlce prosince skočil na kolena a minulý pondělí začal lézt jak drak
. Je mu osm a půl měsíce.
@Lucie_Sx píše:
A dat hned mliko jeste nez se probere nezabere…?
Nezabere. Kojím. Takže se vzbudí, dám prso, vypije a je vzhůru
když mu ho cpu znovu tak mě kousne
až po nějakém čase - hodina až dvě, tak prso chce a usne. Každopádně ve čtyři nejpozději je vzhůru a to už chce z postele. Jenže usíná v šest a nejde s tím hnout. Ale dnes šel až skoro v sedm
vidím světlo na konci tunelu a doufám, že nebude vstávat ve tři
pak je totiž dvě hodiny vzhůru a o pěti mi vstává nejstarší ![]()
Dělal mi to starší a dela to ted mladší, kteremu je 7 měsíců a kousek a dělá to už 3 měsíce. Pokaždé, jak se budí, davam hned prso. Ale stejně jsme tyhle party neodbourali. Není to každou noc, někdy vydrzi i 2 hodiny. V tu chvíli prostě ležím, nemluvim, snažím se jen o hodně tlumené svetlo, protože v úplné tmě pak řve jako pavian. To po chvíli zkouším zhasnout, zase kojit, hlídám, aby si neublížil. A tak nějak čekám a modlim se, aby zabral. Ale on je od narození špatný spáč a i přes den spí málo. V noci se mi na stridačku budí třeba čtyřikrát, pětkrát do hodiny a pak si da zase pulhodinovy spánek.