Hrubé uspávání dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.1.24 13:31

Hrubé uspávání dítěte

Ahoj maminky, jsem vyděšená a zoufalá. Moje dcerka (13 měsíců) už asi půl roku strašně špatně spí, budí se třeba 8× za noc, klidně i po půl hodině. Podotýkám, že nekojím.
Ze středy na čtvrtek jsem byla už v noci fakt zoufalá a vyčerpaná a malou jsem začala hrubě uspávat - vzala jsem ji do náručí a několikrát prudce trhla ze strany na stranu, pak si ji položila do tureckého sedu a hodně třepala kolenem, pak skákala na míči skoro až do stropu. Nezabralo nic, spíš jsem ji tím v tom záchvatu vzteku probudila.
Včera ráno byla unavená a nesvá, podrážděná, ale po dopoledním vyspání pak den probíhal normálně.
Dnes je opět hodně unavená, musím ji dát spát každé dvě hodiny, což u ní není zvykem a zase je dost uplakaná. Vím, že ji teď trápí zuby a má rýmu, ale i tak mám obavy, že jsem jí mohla ublížit. Mám s ní radeji zajít k doktorce?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
12.1.24 13:35
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, jsem vyděšená a zoufalá. Moje dcerka (13 měsíců) už asi půl roku strašně špatně spí, budí se třeba 8× za noc, klidně i po půl hodině. Podotýkám, že nekojím.
Ze středy na čtvrtek jsem byla už v noci fakt zoufalá a vyčerpaná a malou jsem začala hrubě uspávat - vzala jsem ji do náručí a několikrát prudce trhla ze strany na stranu, pak si ji položila do tureckého sedu a hodně třepala kolenem, pak skákala na míči skoro až do stropu. Nezabralo nic, spíš jsem ji tím v tom záchvatu vzteku probudila.
Včera ráno byla unavená a nesvá, podrážděná, ale po dopoledním vyspání pak den probíhal normálně.
Dnes je opět hodně unavená, musím ji dát spát každé dvě hodiny, což u ní není zvykem a zase je dost uplakaná. Vím, že ji teď trápí zuby a má rýmu, ale i tak mám obavy, že jsem jí mohla ublížit. Mám s ní radeji zajít k doktorce?

Já bych nevyšilovala, já takhle „hrubě“ uspávala i půlroční dceru - prostě nejvíc na ní fungovalo opravdu rychlé a zbrklé houpání ze strany na stranu. Navíc tvé dítě není miminko, ale roční batole. Hoď se do klidu a zapoj manžela, ať se dospíš a nejsi pak tak nervózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.1.24 13:38

@unuděná dekuju za uklidnění 🙏🏼! Já s ní právě odjela na týden k rodičům, protože manžela skolila angina, jinak se u ní v noci stridame, abych se z toho nezcvokla 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.1.24 13:47

Tak zapřáhnout babičku :nevim:. Může na to působit i změna prostředí, zuby, jiné vůně, víc lidí, jiný režim :nevim: :nevim:. Nedělej z toho velkou vědu. Prostě to tak teď je. Když se uklidnila a zmiris, třeba to najednou půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.1.24 13:57

Normalne si s ni lehni do postele, lehce do polosedu, at ji muzes chovat, dej si k ruce mliko a kdyz se vzbudi, dej mliko, chovej, nech ji po sobe lezt a pospavej u toho.
Kdyz ti u toho bude brecet, v klidu, ticho, spime. Bude nalepena u tebe, vic uz udelat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25016
12.1.24 14:10

No jo, zuby. To je tím. Dáváš něco na bolest? U nás, když to bylo nejhorší (horečka 39°C), zabíral Nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
12.1.24 14:52

Nejsem matka, ale z doby, kdy naše děcko bylo mimino, si pamatuju, že nějaké prudké trhání do stran, třesení děckem, či házení s ním bylo spíš na OSPOD jako týrání. Leda bys ho chtěla zmrzačit nebo zabít - můžeš poškodit krční páteř, mozek, děcko má poměrně velkou hlavu a ještě ne úplně sedlé obratle a měkkou lebku. Takže pozor na zlomení vazu, nebo syndrom třeseného dítěte

Děcko tím spíš zmrzačíš, než uklidníš.

Spíš se doporučuje pevné obejmutí, pokud vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
12.1.24 16:01

Mi dcera taky občas v náručí až lítala a v kočáru jak občas poskakovala :oops: :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
12.1.24 16:11

Pozor na baby shaken syndrome, to je fakt pruser. Jestli ses uz vyrizena a vztekla nech ji radsi brecet a odejdi.
Pripadne si najdi na instaci nebo fb Christu co umrela ve 3 letech diky obdobnemu napadu od vlastniho tatinka. Udelal ji to asi v pul roce, byla pak uz lezak a ve trech umrela. S ditetem se netrepe ani neskube do stran nikdy, fakt je to nebezpecny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4329
12.1.24 17:48

A jak resis ty zoubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.1.24 18:03

@maminaAJ
@MartinaIrena
Je fakt, že ona má už ve 13 měsících 14 zubů a teď se derou horní špičáky. Má chudera úplně cervene tvaricky od toho. Mažu calgelem, na noc mám nějaký jiný gel od švagrové z Rakouska, který zabírá líp. Dávám chladivé kousátko a obcas na noc paralen nebo inflanor, když vidím, že je to hodně bolestivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
12.1.24 18:05

Pokud tím myslíš, že si ji drsně pohupovala na koleni nebo hodně silně houpala v náručí, tedy dítěti se netřásla hlavička a byla pořád podložená, tak klid. Pokud by si s dítětem fakt lomcovala vzteky, hlava mu klinkala, tak mu můžeš vážně ublížit. V tom případě honem za psychologem, psychiatrem a získat co nejvíc pomoc od ostatních.

Jinak na spaní mi pomáhalo fakt hodně lehnout si s dítětem, vykašlat se na vše. Když spí, spát taky, nebo aspoň odpočívat. Spát spolu v posteli, přitulený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
12.1.24 18:07

@MishaSt No jestli spíš nemá pátou nemoc hele :)

Že by dítě tak reagovalo na prořezávání zubů, no nevím. Sice se to říká, ale když to zkoumali, tak se to nepotvrdilo. Má rýmu, je hodně unavená, spíš je fakt nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4329
12.1.24 18:12
@MishaSt píše:
@maminaAJ
@MartinaIrena
Je fakt, že ona má už ve 13 měsících 14 zubů a teď se derou horní špičáky. Má chudera úplně cervene tvaricky od toho. Mažu calgelem, na noc mám nějaký jiný gel od švagrové z Rakouska, který zabírá líp. Dávám chladivé kousátko a obcas na noc paralen nebo inflanor, když vidím, že je to hodně bolestivé.

spicaky byly u nas taky vyzivne, k tvemu postupu nemam vytku jen to „obcas“ s temi leky bych zmenila na na noc pokazde, dle potreby i pridat davku po prislusnem casovem obdobi (tj. 6h), auau, chudatko maly… preju at jsou brzo venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4329
12.1.24 18:15
@Zmatka píše:
@MishaSt No jestli spíš nemá pátou nemoc hele :)Že by dítě tak reagovalo na prořezávání zubů, no nevím. Sice se to říká, ale když to zkoumali, tak se to nepotvrdilo. Má rýmu, je hodně unavená, spíš je fakt nemocná.

tyy, u nas byly zuby o kterych jsme nevedely, a pak zuby kdy diteti horely tvare a bylo fakt na zabiti…
to ze do toho chytla jako „bonus“ neco dalsiho je samozrejme mozne, lita toho ted hodne… chudatko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí