Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
On po mně leze, štípe, taha za vlasy, no prostě spoustu projevů lásky ![]()
@anavi13 píše:
Nezabere. Kojím. Takže se vzbudí, dám prso, vypije a je vzhůrukdyž mu ho cpu znovu tak mě kousne
až po nějakém čase - hodina až dvě, tak prso chce a usne. Každopádně ve čtyři nejpozději je vzhůru a to už chce z postele. Jenže usíná v šest a nejde s tím hnout. Ale dnes šel až skoro v sedm
vidím světlo na konci tunelu a doufám, že nebude vstávat ve tři
pak je totiž dvě hodiny vzhůru a o pěti mi vstává nejstarší
To je na tom nejhorší - když má to okno od půlnoci do jedny, tak super, pak se ještě vyspime. Ale když se probere ve tři, do čtyř nebo půl pátý se veselí, pak jde spát a ve 4.45 vstává manžel, v 5 dcera. A když je vypravim do školky a chci si lehnout, tak kluk vstane.
@MamkaDouDou píše:
Normální. Nezačíná zrovna lézt/sedět?
U nás cca od půl roku. Byl v té době nemocný a rozhodil si úplně spánky a taky začal pérovat v kolenou. Zatím péruje víc a víc. Neleze, neplazí se. Čerstvě 7 měsíců ![]()
@citlivaduse píše:
On po mně leze, štípe, taha za vlasy, no prostě spoustu projevů lásky
Jako u nás
![]()
@Eva2610 jojo přesně tak
to je fakt peklo. U nás je teda toto úplně každý den. Výjimečně spí do 4:30. Teda s tím, že je tak co hodinu v noci vzhůru. Zase asi lepší asi takto než párty od jedné do tří, pak hodina spánku a byl vzhůru. Naštěstí mi i starší děti do osmi spí. Ale přežít týden je mazec. Manžel mi je schopný skrz práci pomoci až o víkendu. Když je nejhůře, tak si nechávám děti doma ze školky a flákáme se doma. Přes den mi stejně teď spí tak třikrát po 45 minutách. Někdy ani to ne. Takže lehnout si nestíhám.
@citlivaduse to je taková moje neodložitelná láska
on totiž přes den potřebuje i stoprocentní pozornost a při denním spánku se musí pořád pohybovat
když to dělám špatně, tak mě kousne 🤣 takové antikoncepční dítě 🤣
@anavi13 Taky je pres den porad nalepeny na mně. Pres den spi většinou dvakrát denně uz nějakou dobu, někdy se zadari třikrát, jeho spanek trvá kolem 15 minut. Paráda ![]()
@Eva2610 píše:
Nás jo - začal to dělat po půl roce, když začal válet sudy, teď v půlce prosince skočil na kolena a minulý pondělí začal lézt jak drak. Je mu osm a půl měsíce.
Doporučuju pogooglit split night, fakt je to normální a přejde to.
@citlivaduse píše:
@anavi13 Taky je pres den porad nalepeny na mně. Pres den spi většinou dvakrát denně uz nějakou dobu, někdy se zadari třikrát, jeho spanek trvá kolem 15 minut. Paráda
To je úplně děsný patnáct minut
já mu to teda prodlužuji tím houpáním a nesmí spát v postýlce. Spí v obýváku v hojdavaku. Každý teď zkracuje ranní spánek pod třicet minut ![]()
Nam to v osmi měsících dělal taky. Usínám běžně v19. 30, pak se ale třeba v devět, deset, v jedenáct nebo i půlnoci vzbudil a byla noční party na 2 hodinky
nepomohlo nic. Teď začal usínat večer později, až kolem 21. 30 a to se pak už nebudi
je mu teď čerstvé 9 měsíců.
Tak, koukám, že to máme ještě velkou pohodu. Přes den spí hodinu dopoledne a dvě a půl hodiny po obědě. Jde spát v sedm a spí většinou do půl dvanáctý. Az pak má tu svoji hodinku. Jsem ráda, že světle zítřky jsou na obzoru!
@anavi13 No takže lehat si s nim nema moc smysl. V poslední době musím často byt s nim a držet ho u toho za ruku a ani to ho neprimeje si spanek protáhnout, ze bych si zdrimla. Nekdy to dokáže přetáhnout v kočárku, ale většinou i tam chce hlavně koukat, co se děje. Přežila jsem to už jednou, musím i ted, přisavka malá. Navíc doma pres den usne jedině u kojení, večer a v noci chce jen mě, táta prostě neprojde. V tomhle manzel nema moc prostor mi ulevit.
@citlivaduse u nás je to taky tak. Chlap si ho bere ráno o víkendu a tak hodinu a půl s ním vydrží. Hrají si, pak přijdou na nakojení. Ale víc mi pomoci nemůže. Spí se staršími dětmi.
Tak mi dnes od tří
teď usnul
čekám kdy dojde nejstarší
@Eva2610 to ti spí přes den hodně. Možná mu to upravit a přestane se budit. Prý mají přes den dost tři hodiny.
@anavi13 píše:
@citlivaduse u nás je to taky tak. Chlap si ho bere ráno o víkendu a tak hodinu a půl s ním vydrží. Hrají si, pak přijdou na nakojení. Ale víc mi pomoci nemůže. Spí se staršími dětmi.Tak mi dnes od tříteď usnul
čekám kdy dojde nejstarší
@Eva2610 to ti spí přes den hodně. Možná mu to upravit a přestane se budit. Prý mají přes den dost tři hodiny.
To jsme právě zkoušeli, odebrat spaní, zkrátit, posunout, jít večer později spát…v noci změna žádná a přes den protiva.
Jinak my dnes od půl čtvrtý
.