Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj,
Mame chlapecka 2,5 roku a nikdy mu nevadil zadny hluk. Spal, i kdyz nam zateplovali bytovku. Brzy se nam narodi mimco a chceme jim udelat pokojik. Mimco tam teda pridame, az bude vetsi. Ten pokojicek je ale nad vchodem a sousedi ve vchodu casto vysedavaji. Do pokoje je trochu slyset, ze tam nekdo mluvi, ale nic hrozneho. Obcas, kdyz maji navstevu, tak je tam hluk. Ale to muze byt nakonec i kdyz jsou v byte a maji oslavu. Kamaradka me vydesila, ze kdyz jednomu diteti hluk nevadi, druhemu vadit muze. Tak mam strach, aby to pak toho druheho nebudilo. Ale ono holt v byte asi nikde neni uplne ticho. A kdyz uz bude od malicka zvyklej na rambajz od starsiho, tak by to melo byt ok, ne?
Jo
@Anonymní píše:
Ahoj,
Mame chlapecka 2,5 roku a nikdy mu nevadil zadny hluk. Spal, i kdyz nam zateplovali bytovku. Brzy se nam narodi mimco a chceme jim udelat pokojik. Mimco tam teda pridame, az bude vetsi. Ten pokojicek je ale nad vchodem a sousedi ve vchodu casto vysedavaji. Do pokoje je trochu slyset, ze tam nekdo mluvi, ale nic hrozneho. Obcas, kdyz maji navstevu, tak je tam hluk. Ale to muze byt nakonec i kdyz jsou v byte a maji oslavu. Kamaradka me vydesila, ze kdyz jednomu diteti hluk nevadi, druhemu vadit muze. Tak mam strach, aby to pak toho druheho nebudilo. Ale ono holt v byte asi nikde neni uplne ticho. A kdyz uz bude od malicka zvyklej na rambajz od starsiho, tak by to melo byt ok, ne?
naše první dítě nesnese u spaní hluk. spává se zavřeným oknem dodnes (má skoro 2,5)..vyhodilo nás z ložnice už v 7mi měsících - rušili jsme jej převalováním, odfukováním (probouzelo se po hodině), jak jsme tam spát nepřišli, celou noc byl klid. Spí takto dodnes 11 hodin vkuse.
Určitě to bude O. K., naše druhé usne bez ohledu na to zda je klid nebo rambajz. Nic jiného jí totiž nezbývá ![]()
@kuchle Ja si taky rikam. V byte je stejne slyset dupani od sousedu a kdejake vrznuti, nekdo bydli u silnice a deti taky spi. Udelame pokojik a snad to bude ok. Holt to kdyztak budem nejak resit pak.
@reinkarnace stejne budou mit spolecny pokoj, tak budou na urcite ruchy snad uz zvykli.
Nasi dva kluci, 2,5 a 8 mes zaspi uplne vsechno. klidne chrni kdyz tatinek venku reze na cirkularce, seka ci dela nejaky podobny velky ramus. mame pidi zahradku, takze je to vlastne kousek od okna. ale jsou od malicka trenovani, zadne extra septani, chozeni po spickach, klido jsem i luxovala okolo postylek
a nebudi se ani navzajem, nekdy v noci knoura prcek, nekdy k ranu zas ten vetsi, ale v pohode, toho druheho to neprobudi.
Taky máme byt s ložnicí přímo nad vchodem. Hluk malého nebudí. Občas tam ale chodí někdo kouřit a nám to jde rovnou do ložnice. To bych vraždila ![]()
Bydlíme taky v paneláku 3 roky. Před tím jsme byli v tiché ulici, silnice byla dál od nás, tedy pokud vyloženě někdo zrovna nevrtal vrtačkou, tak tam hluk nebyl žádný. Na druhou stranu jsme měli malý byt a kluk mi v něm vyrostl, nikdy jsme po špičkách nechodili jen proto, že vedle spí dítě. Vždycky jsem měla třeba puštěné rádio a ten zvuk z něj jakoby rozrážel případné zvuky, když jsem třeba vařila. Naopak, když jsem třeba byla u kamarádky, on tam spal vedle v místnosti v naprostém tichu a my se třeba vedle jen zasmály, tak ho to vzbudilo. Druhé dítě k nám přišlo už jako větší a na ruch, co se týče spánku si taky normálně zvykla, normálně usíná a spí celou noc, i když třeba venku sem tam někdo pořvává, když se vrací domů s veselou náladou. Takže můj názor je takový, že pokud dítě naučíš na jen klid, bude ho k spánku vyžadovat a může na případný zvuk reagovat buzením. Když se naučí usínat na přiměřený zvuk, který prostě v domácnosti je, sem tam se něco ozve z venku, tak prostě bude spát jak dudek.
@Dajdí Nam kouri ve vchodu, maji tam sezeni. Jsou tu dvoji duchodci, takze kour uplne cely den a pak kdyz prijdou z prace, tak do noci kouri pod nasi loznici. Plus soused i v lete pali odpadky
. Je to beznadej
. Snad se nam po matersky povede odstehovat.
@koala123 My jsme v podnájmu a ostatní z bytovky jsou v OV takže naše slovo nic neznamená
Příští rok půjdeme do svého, hlavně si budem hodně dávat pozor aby jsme nekoupili nic nad vchodem ![]()
Ahoj,
. Brzy se nam narodi mimco a chceme jim udelat pokojik. Mimco tam teda pridame, az bude vetsi. Ten pokojicek je ale nad vchodem a sousedi ve vchodu casto vysedavaji. Do pokoje je trochu slyset, ze tam nekdo mluvi, ale nic hrozneho. Obcas, kdyz maji navstevu, tak je tam hluk. Ale to muze byt nakonec i kdyz jsou v byte a maji oslavu. Kamaradka me vydesila, ze kdyz jednomu diteti hluk nevadi, druhemu vadit muze. Tak mam strach, aby to pak toho druheho nebudilo. Ale ono holt v byte asi nikde neni uplne ticho. A kdyz uz bude od malicka zvyklej na rambajz od starsiho, tak by to melo byt ok, ne?
Mame chlapecka 2,5 roku a nikdy mu nevadil zadny hluk. Spal, i kdyz nam zateplovali bytovku