Kakání a školka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
219
8.7.16 18:09

Kakání a školka

Ahoj, prosím o radu /zkušenosi jak naučit kakat do záchoda /nočníku? Bez plenek jsme už celkem dlouho, ale syn bohužel kaká do kalhot, v září nás čeká školka musíme se naučit nekakat do kalhot. Řeším to, už celkem dlouho, netačím na něho, aby se nezasekl pak uplně. Jenže jak na to? Odměna, phádky jak posíláme hovínko do záchooda taky nic. Bohužel má zažité kakání ve stoje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1017
8.7.16 18:17

Ten plurál je v tomto kontextu šílený.

Kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.7.16 18:22

Kam chodí na WC? Nočník nebo velký záchod? Má redukci? Čůrá taky ve stoje? Nebojí se, že se „propadne“ do záchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85239
8.7.16 18:25

Posazujes ho pravidelne na nocnik/wc po jidle? Vydrzi tam sedet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
8.7.16 18:25

Za překlep se omlouvám :(, no to množné číslo je opravdu hrozné :( budou mu tři roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
8.7.16 18:27

Jsou k tomu nějaké obrázkové knížky, těm bych docela věřila, ale názvy přesně nevím.
Podle mně nejúčinnější způsob je příklad ostatních. Když uvidí jiné děti, že používají záchod. Můj syn se takhle po nekonečném snažení naučil čůrat do záchodu, když jsme byli na víkend u kamarádky a děti jsme navzájem přesvědčily, že ten druhý chodí na záchod. Tak se to naučili oba hned, přece nebudu čůrat do nočníku nebo pod sebe, když kluci choděj na záchod…
Totéž bych dneska udělala s kakáním, ideálně nějaký společný pobyt s dětmi anebo se to vyřeší v nejhorším ve školce a nejspíš rychle.
Chválím, že nenutíš, my jsme tím prvního syna úplně zablokovali a byl to očistec, zatímco toho druhého jsem neřešila a ani si nepamatuju jak a kdy se to vlastně naučil 8o Ale záleží i na nátuře konkrétního dítěte. S citlivkama je v tomhle kříž :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
8.7.16 18:28

Ano zkouší nočník i záchod s redukcí, já na něm i poznám že se mu chce. Bohužel on v sedě není zvyklí se vykakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
8.7.16 18:30

Dcera měla ráda tuto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.7.16 18:30

@moby Synovi pomohla kineziologie. Ale ve školce stejně nešel za celý rok ani jednou, nechává si to na doma. Když se mu párkrát asi ve školce už hodně chtělo, taky to šlo do kalhot. Prostě se tam bojí :nevim: Upřímně se mu ani nedivím, je tam vidět odevšad, žádné soukromí, já bych tam taky nedokázala jít. I doma se na záchodě důrazně zamyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.7.16 18:36
@moby píše:
Ano zkouší nočník i záchod s redukcí, já na něm i poznám že se mu chce. Bohužel on v sedě není zvyklí se vykakat.

hele a kdyz pottrebuje nekde venku tak v sede na bobku dobry? nebo ne? pokud ano tak soupnout na zachode pod nozicky stolicku/zidli a postupne zkouset davat mensi podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
8.7.16 18:59

Ahoj, já jsem malého (2,5) namotivovala tím, že když se vykaká do nočníku, nemusí se mejt v koupelně, ale stačí utřít toaleťákem a halvně se může utřít „sám“ (v reálu ho utírám taky, ale on taky), používáme na to vlhčený toaleťák z hezký krabičky. To fungovalo dobře, zrovna se to strefilo do „já sám“ období. Ještě pár krát kakal do plíny (když mu to nešlo) nebo trošku do kalhot, než se to naučil, ale šlo to docela rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
8.7.16 20:56

Venku prostě stojí a pokadí se :) ani si nedřepne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85239
8.7.16 21:27
@moby píše:
Venku prostě stojí a pokadí se :) ani si nedřepne

No podle me vubec nezvladnul velkou potrebu celkove, nevi, ze to prijde, ma to zadrzet a jit na wc. Asi k tomu jeste nedozrala jeho nervova soustava. Ted za mesic a pul zadny zazrak nevymyslis. Co odsunout nastup do skolky? Deti, co se pokakavaji pravidelne, tam stejne moc chtit nebudou. V rodine mame kluka 3,5 a pokakava se stale, psycholog radi ignorovat to, cas na to to pochopit ma pry do 4 let.

A pises, ze je odplenkovany, pod tim si predstavim ditko, co to zvlada a ne ze je jen bez plinky. Tu jste mu vzali kdy a proc? Nebyl na to jeste pripraveny, lepsi bylo mu ji vratit, kdyz se pokakaval a zkusit to znovu treba po 14 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.7.16 21:40

@blumen Nemusí to být o tom, že nepozná. Spousta dětí má z nějakého důvodu blok „to“ pustit jinam než do plínky. Syn velkou potřebu stoprocentně poznal, on se to prostě snažil zadržet, co to šlo, a pak se pokakal v nějakém momentu (třeba lezl nahoru po žebříku, kdy ty svěrače asi snadněji povolí), kdy to už prostě nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
8.7.16 22:06

Tak on plenu nepotřebuje, chodí čurat sám, neřekla bych že neví a neumí zadržet, on i já vím že to příjde, ale na záchod si nesedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí