Kakání a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3265
8.7.16 23:59

Jak často kaká? Jednou denně nebo v jiných intervalech? Ráno, odpoledne, večer nebo je to různě?

Ono většinou si to děti stejně nechávají na doma, když jsou v klidu. Jsou i metody jak tělo naučit pravidelně kakat ráno nebo večer.

Já a syn (v dubnu měl 2 roky) jsme nyní ve fázi, kdy už sem tam hlásí, že se mu chce kakat. Hodně na něj zapůsobilo, když se vykadil do slipů v zábavním parku, kde jsem ho pak musela mýt v umyvadle jak se mu to rozpatlalo všude a oznámila jsem mu, že nyní musíme jít domů, protože pro něho už nemám náhradní oblečení i když si moc přál tam zůstat a dál si hrát, tak měl smůlu.

Základ u Vás je, aby se naučil sednout na ten záchod. Já jsem syna např. namotivovala čokoládou, kterou teda miluje. Co má rád tvůj syn? Nemusí to být ani nic k jídlu, ale klidně i že někam půjdete, něco budete dělat nebo že dělat něco nemusí, že pokud se mu podaří se vykakat do nočníku, tak mu koupíš auto nebo bagr. Oni když se jim to povede, tak jsou na sebe taky moc hrdí a mají z toho velkou radost, že to zvládli.

Píšeš, že to na něm poznáš. Já to taky na synovi poznám a když na začátku začal kakat, tak jsem ho brala na nočník a říkala jsem mu, že když bude nějaké hovínko v nočníku, tak dostane tu čokoládku. Teď jsme ve fázi, že už nesmí být hovínko ve slipech, aby dostal čokoládu.

Hlavně ale v klidu a spíše nabízet a motivovat ho, ať mu nezaděláš na psychosomatickou zácpu - proti tomu je kakání ve stoje pohodička. Tuto zácpu měla cca půl roku dcera a tohoto bloku v hlavě se dítě zbavuje o hodně hůře než problému s nekakáním do WC/nočníku.

A nejvíce se mi u dětí osvědčilo, že čím méně na ně tlačíme a chceme, aby to dělaly, tak tím lépe jim to jde. Ony totiž nemají rády, když je s tím matky prudí - to pak nechtějí spolupracovat vůbec.

Dobré je také jim předat tu zodpovědnost - nechat ho po sobě uklidit - ať vyklepne hovínko do záchodu a vypere si v umyvadle slipy. Ale ne za trest, ale ať vyzkouší jak to musí maminka dělat a že by mamince pomohlo, kdyby vyzkoušel si sednout na nočník a zkusil zatlačit hovinko do něj.

Holt čím méně od toho čekáš, tak tím větší máš šanci na úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
9.7.16 14:00

Ahojky, zrovna před dvěmi měsíci jsem to tu řešila taky. Můj syn (v říjnu mu budou 3) od ledna zadržoval a zadržoval..čůraní jsme zvládali dobře, na nočník i záchod - ale kakat to byl teror.. klidně to držel i 4 dny pak nastaly strašná muka, poskakoval, řval, držel se za zadek, strašně se mu chtělo, ale vykakat se bál či co. Nakonec se pokadil do slipů (s tím že si zalezl do koupelny, nebo za dveře apod.) nebo čekal až mu dám plínku a kakal teda zásadně ve stoje! až TEĎ na konci června mu to seplo v hlavě či co a jak to na něho zase šlo, tak už jsem to nevydržela a násilím jsem ho přidržela na nočníku, on se bránil ale po chvilce už to pustil a od té doby kaká do nočníku..vždy dostane lentilky..a zabírá to, ví že když se vykaká tak dostane odměnu. Asi mu to došlo..jinak nevím, kdo nezažije, nepochopí.. u nás ty kakací muka trvaly strašných 6 měsíců, já už byla na nervy, nevěděla jsem jak na něj, proč to tak dělá..přitom s čůráním problémy nemáme (i v noci je bez plen).. když jsem se ptala doktora na radu, tak mi jen řekl, že by nebyl první ani poslední co by se ve školce pokadil.. Tak zkuste domlouvat a vysvětlovat a třeba mu to v té hlavičce taky brzy dojde.. hodně štěstí.. jen věřte že v tom nejste sami.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí