Spánek dvouleťáka - jsem zoufalá

320
6.4.15 23:09

Spanek dvouletaka - jsem zoufala

Ahoj holky, prosim poradte.. Treba se najde nekdo s podobnym problemem. Muj syn mel ted v unoru 2r. Odpoledne obvykle moc nechce spat, tak ho uhoupu v kocarku. Spi max. 1,5h. Jenze vecer pak nechce spat a usne nejdriv mezi 22-23h. Kdyz ho nedam spat odpi, je pretazeny, jdem spat vecer mezi 19-20h, tak se nekolikrat vzbudi a vyleze nebo ma nocni desy z pretazeni. Proste tak nebo onak, vsecko spatne :( Ja jsem nestastna protoze delam VS a potrebuju se nekdy ucit. Kdyz k tomu ale sednu v 11 vecer, jsem hotova a vycerpana, koncim s tim ve 2 rano a vstavani je pak des.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47
6.4.15 23:13

A v kolik ráno vstává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
6.4.15 23:16

@Aerith a co mu v tom kočárku dopřát tak 20-40 minut, ne déle.. Aby večer dříve odpadl a zároveň se tak nepřetahoval.. A v kolik vstává ráno? Tý jo a ještě po 2. roce uhoupávat v kočárku, no nevím.. není na to už trochu velký :think: Asi by to po zkouškách chtělo nasadit nějaký jiný dlouhodobě udržitelný režim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
6.4.15 23:17

Měli jsme to podobně, až na ty noční děsy. To on jenom brzy vstával, pak byl unavený a šel spát ještě dřív a za chvíli bysme vstávali ve 3. Od 1,5 roku přes den nespí, až na výjimky. Už si to sedlo, ale měli jsme přesně takovéhle období nanic. Co ho zkusit budit, že by si dal přes den jenom šlofíka, třeba půl hodiny. U nás to teda neprošlo, protože on je po probuzení hrozný mrzout, ale každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
6.4.15 23:18

A před změnou času?

Jinak asi nějaké skvrny na slunci:)Moje 3 a půl začala poslední dobou spát po o, naprosto dobrovolně, a normálně jí budim, jinak by dala i 3 hodiny.. v noci spí dost neklidně a taky usíná po 22..

Změna času je pro ní nevstřebatelná, zatím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
6.4.15 23:21

No vstavame prave az mezi 8-9. Coz je asi dost pozde, ze. Ja do toho bojuju s endo depresi, jsem na lekach, casto unavena a minimalne 8h potrebuju. Ale taky cas na uceni. Jo od te doby co delam skolu tak re, im vzal za sve. Maly byl „bio decko“, s pevnym rezimem na minutu presne. Ted to moc nedavam :( kocar bych taky rada odbourala, ale to ho neuspim vubec. Nemam uzna to silu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
6.4.15 23:22

Ptám se, protože dříve jsem to měla podobné. Pak už toho bylo dost, tak nastal režim: nejdéle v osm budíček, pak buď usne do jedné nejdéle nebo bez spánku a večer nejpozději v půl osmé v pyžamu najedený a po osmé směr postel. Funguje to a pak si zvykne, že to tak sám vyžaduje. Vždy ho takhle rovnám, když je potřeba. Radši přežiju tři dní mrzutosti, než mít v hájí celej den a nic nestíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
6.4.15 23:22
@Aerith píše:
Ahoj holky, prosim poprese :potlesk: se najde nekdo s podobnym problemem. Muj syn mel ted v unoru 2r. Odpoledne obvykle moc nechce spat, tak ho uhoupu v kocarku. Spi max. 1,5h. Jenze vecer pak nechce spat a usne nejdriv mezi 22-23h. Kdyz ho nedam spat odpi, je pretazeny, jdem spat vecer mezi 19-20h, tak se nekolikrat vzbudi a vyleze nebo ma nocni desy z pretazeni. Proste tak nebo onak, vsecko spatne :( Ja jsem nestastna protoze delam VS a potrebuju se nekdy ucit. Kdyz k tomu ale sednu v 11 vecer, jsem hotova a vycerpana, koncim s tim ve 2 rano a vstavani je pak des.

Nase mala mela 2 roky v lednu a je to uplne jak pres kopirak. i ty desy z pretazeni.radu nemam zadnou, sama netusim, co s tim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
6.4.15 23:25

Tak v kočárku nejsme tak od roka a půl možná déle. Jinak taky pomáhá utahat delší procházkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
6.4.15 23:27

@luca241 Když už děsy, tak vzbudit, aby děcko vnimalo, uklidit a je na tu noc klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
6.4.15 23:28

@Aerith no asi nezbyde než nasadit zpátky nějaký režim..když doteď fungoval. Mohlo by se ulevit vám oběma. A to odpolední spaní bych zkrátila. Ty noční běsy taky znám..když neusnula malá odpoledne, tak se po 1-2 hodinách večerního spaní probouzela se strašným neutišitelným pláčem a celou noc se pak budila a nespala klidně.. Je jí 2,5 a pomalu to ustupuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
6.4.15 23:29

@Aerith jo a vstáváme taky 8-9 ;) A vůbec se za to nestydím :D Naopak, mi závidí kamarádky, co vstávají v 5 :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.4.15 23:32
@Aerith píše:
No vstavame prave az mezi 8-9. Coz je asi dost pozde, ze. Ja do toho bojuju s endo depresi, jsem na lekach, casto unavena a minimalne 8h potrebuju. Ale taky cas na uceni. Jo od te doby co delam skolu tak re, im vzal za sve. Maly byl „bio decko“, s pevnym rezimem na minutu presne. Ted to moc nedavam :( kocar bych taky rada odbourala, ale to ho neuspim vubec. Nemam uzna to silu.

teď co se posunul čas, vstává mi dítko až kolem osmé, po obědě nechce spát, přetáhne se, jak šídlo by lítal do osmi a v noci imrvére vzhůru :zed: týden na palici, takže dnes jsem nacpala milé dítě do postele před sedmou a děj se vůle boží. navzdory svému rannímu lenošství se modlím za vstávačku ve čtvrt na sedm, jak měl ve zvyku.
Tudíž odvozeno od mého dítěte - nebylo by lepší vstávat dřív? Pak další můj poznatek - jdeme-li dopoledne ven, tak po obědě snáz usíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
6.4.15 23:33

Malý bylo v prosinci dva roky, ale v kočárku spí doteď, hoďku až dvě, někdy jí musím budit. Od září možná půjde do školky, tak jí budu muset kočár odnaučit. Ale mě to zatím vyhovuje, projdu se po o s kočárem a malá spí pak hezky venku. Večer ji odesílám do postýlky v devět, ale usíná až kolem půl desátý. Teď po změně času taky chvíli zlobila, že usnula až v deset, jedenáct. Taky jsem odbourala dudlíka, takže jí usínání trvá dýl. No, vstává někdy v sedm, v půl osmý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
6.4.15 23:33
*** píše:
@luca241 Když už děsy, tak vzbudit, aby děcko vnimalo, uklidit a je na tu noc klid.

No to jsem delala. z neurologie je zas doporuceni nebudit.ale nastesti uz nejsou tak caste (tuk tuk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí