Spánek dvoutýdenního miminka

Veronika847
16.12.24 13:27

Spánek dvoutýdenního miminka

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jak spí vaše dvoutýdenní děti? Náš malý v porodnici spal krásně, ale ted poslední druhý týden doma, když ho dám večer do postýlky, tak za 10 minut řev a chce dokojit, takhle se to opakuje třeba 5× za večer až do půlnoci.. uz jsem z toho zoufala, v noci se vzbudí třeba ještě 2× na kojení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
16.12.24 13:51

Vím, že to slyšet nechceš, ale tohle je naprosto normální. Spánek dětí se s věkem mění. Miminko tě prostě potřebuje mít u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.12.24 13:51

@Veronika847 malé děti se prostě budí. Může je něco trápit, nemusí to nutně být potřeba kojení. Moje děti vstávaly klidně 10× za noc.. Nejmladší má rok a půl a je schopná být od 2 do 4 ráno vzhůru :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
16.12.24 14:15

Některé děti se budí v noci na kojení klidně i co hodinu. A prejde to. A pak to třeba přijde znovu :mrgreen: To co píšeš je normální a ne zas tak hrozný. A s tím usinanim. Třeba ani nechce dokojit ale má prdíky, chce mámu, je mu horko, zima, chce zavinout, nechce být v zavinovacce, chce spát v tichu, nechce ticho… :mrgreen: Musíte se poznat. Drobeček si zvyka na svet :srdce: třeba nás malej (3m) nejlíp usíná kdyz je nějaký zvuk, (pouštím ukolébavku z tv zatímco vedle uspávám starší), zavinutej v perovce a otevřený okno aspoň na ventilačku.
Ve dvou týdnech jsem pochodovala i do 3, 4 do rána s malým hystericky rvoucim, totálně unaveným z prdiku…takže může být hur. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18619
16.12.24 14:33

Prvni dva mesice byly peklo. Bezne uspavani 5h kazdy vecer. Pak se to zacalo trochu menit. Je to narocne a vycerpavajici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
16.12.24 15:52

To je běžné :mrgreen: přejde to časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2232
16.12.24 15:57

Do cca 2 let jsem se nevyspala. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.12.24 16:06

Je to normální. V porodnici mohou být ještě unavený z porodu, lehká žloutenka a tam.
To že se budí je normální. Možna ho trápí bříško, chce mamku, atd…. Ještě mě napadlo, on ten hluboký spánek přichází později. Možná se jen brzo zvedáš. Vydrž třeba 20 minut po usnutí.
A nebo prostě chce být v kontaktu … Je to prcek, co do teď znal jen maminku :kytka:
U nás ještě fungoval bílý šum. Jeden jediný ( bylo potřeba vyzkoušet ) a kontakt. Pak se budil asi jen 10× za noc.
Ale fakt, každý dítě je jiné …. Dopřej mu kontakt a uvidíš :kytka: :kytka:
A ano, náročné to je. To mateřství je a absence spánku je masakr.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
16.12.24 16:07

Já mám fakt extra, ale 10× z noc u nás byla norma do 3 let.
Každé dítě je jiné. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
35716
16.12.24 16:33

Od půlnoci jen 2× na kojení. Tak to máš celkem luxus. Miminka se budí. Dospi se přes den kdy bude spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16229
16.12.24 17:28

Je to běžné, mimi potřebuje kontakt a ten má taky díky kojení. Ležte spolu a jen vytahni prso, když se vzbudí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí