Spánek, jsem brzy vzhůru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3265
2.7.26 16:11

Když si trochu posuneš cyklus spánku, postupně prodloužíš večerku, tak ti po nějaké době dovolí tělo ráno spát déle. Normálně těch 6-8 hodin průměrně úplně stačí dospělému člověku. Nějakých 12 hodin spí jen pacienti silně utlumení léky - antipsychotiky, anxiolytiky, hypnotiky. Ale takhle vypnutý být nechceš, předpokládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23002
2.7.26 16:36

Já taky chodím spát okolo 21-22h a jsme vzhůru sama od sebe kolem 5h, v létě vždycky, v zimě spím déle.
I bez prášků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
2.7.26 17:13
@duklak píše: Více

A když jsi doma na invalidním důchodu, vadí to něčemu? Kdybych chodila spát v půl desáté, budim se taky v 5. Zvlášť teď v létě, kdy je světlo. Kontraindikace bych neřešila po internetu, zeptala bych se lékaře osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24836
2.7.26 20:06
@Anonymní píše: Více

Nepiš nesmysly. Nebo jsi psychiatr? Trittico naopak architekturu spánku upravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
2.7.26 20:28

Co je bez předpisu, neučinkuje. Jen placebo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
2.7.26 20:52
@884135 píše: Více

Někoho zklidní a uspí i meduňkový čaj nebo kozlíkové kapky. Spíš když je tělo zvyklé na chemický koktejl z přípravků na předpis, většinou mu jsou bylinky a volně prodejné léky slabé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
3.7.26 00:40

@duklak tady bych určitě neřešila co si mohu vzít. I bylinky můžou být nevhodné, vzhledem k lékům co bereš. Ať je lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
3.7.26 06:46

Spím prostě 6-6.5h v kuse, vyčerpán nejsem, do práce nechodím, jsem prostě celý den doma, cvičím logopedii kvuli slabým hlasivkám, no prostě jsem to myslel tak, že kdysi cca třeba 5 let zpět jsem spal třeba 9 h v kuse od 23h do 9h, tak ted prostě po 6h cca mezi 4-5h jsem vzhuru a vylezu z postele a nějak neco jakoby dělám a hned je poledne:-), nicméně vím vše řešit s mudr, ale jen tak letmo, co zkusit vysadit postupně Trittico a potom jenom brát Neospan? pripadne jaký máte nazor na Neospan? ucinkuje to vubec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
3.7.26 07:00

Tak proč to řešíš, když nejsi vyčerpán? Asi ti to stačí. Potřeba spánku se může v průběhu let měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
3.7.26 07:01

@duklak potřeba spánku se věkem může měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
3.7.26 10:21

Ty se nudíš, že pořád přemýšlíš, jak a s čím máš spát? Napřed chceš trittico navýšit, teď ho chceš vysadit a brát neospan. Proč se šťouras v tom, co ti funguje? Navíc, proč se ptáš tady? Vysazení trittica máš řešit především s psychiatrem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24836
3.7.26 12:47

Buď rád, že spíš v kuse tolik hodin a stačí ti to. Proč do toho potřebuješ šťourat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
3.7.26 13:08

Takto spím já naprosto pořád :mrgreen: nikdy mě nenapadlo si kvůli tomu nechat napsat prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6874
3.7.26 13:16
@JancaS84 píše: Více

Ale s tím se nedá moc dělat, někdo je sova a někdo skřivan…mi opravdu po 21h padá hlava a v 5 jsem schopná odjždět směr hory, za to manžel nejdřív k 23h a do 7 je tuhý jak veka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
3.7.26 16:11
@kve-tinka píše: Více

A mě v 9 hlava nepadá a v 5 jsem už na cestě do práce. O noční většinou pozbývám energie ve 3 ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.