Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, jsem dva roky po nehodě, 41 let inva duchod, celou dobu od nehody beru Trittico 150mg na spaní ve 21:30h, usnu ve 22h, ale vždy každý den, 4-5 h ráno jsem vzhuru, pak už nespím, co by jste doporučili prášky na spaní? nebo stačí bez předpisu třeba Neospan? mohu kombinovat neospan s Tritticem? nebo jiné prášky přímo na spaní? protže Trittico je trochu na spaní a trochu na depresi
Když bych chodila spát tak brzo tak sem vzhůru taky kolem 4-5h ráno.
A co na to lékař? Jinak ja taky spim 5-6 hodin asi od 40 let. Záleží, jak se citis odpočata.
S lékařem pořeším, ted ma 14 dnu dov, vím, chodím spát brzo 21:30h takto už skoro dva roky, spím 6-7h max vtahu nezbudím se v noci, nejde říct, že cítím přes den unavu, jsem doma celý dne, nespím ve dne, to bych ani nechtel, treba po obede si dát dvacet, nejsem prostě unaven, ale prostě chtěl bych nekdy spát do 7-8 rano, jak kdysi před nehodou, a navic jednou jsem si zapomněl vzít trittico pred spaním a cumel jsem do půlnoci, pak me to prislo divné že nespím, a rozsvítím a kouknu, prášek zustal zapomenut na stolku, tak jsem si ho vzal? a za dvacet minut jsem usnul, jenze zase 4:30h vzhuru, proste dotaz na jiné prášky, které jsou přímo na spaní, vím že jich je mnoho, ale muzete neco doporučit? dekuji
Pokud vím ze zkušenosti s příbuzným, Trittico spánek ničí. Ničí jeho fáze. Jednou si ho zapomněl na dovolenou a to nespal vůbec. Takže po postupném vysazení, sice někdy při stresu hůř usíná a spí, ale zase si jindy pospí dobře.
Já teda taky spím max 7 hodin a víc už bych ani spát nemohla.
@duklak píše: Více
A bereš Trittico AC, nebo Prolong? Ten Prolong by měl udržet spánek déle. Jinak bych případné změny medikace řešila s Dr. Držím palce, ať spíš déle, ale na druhou stranu chodíš spát dost brzy, třeba by to chtělo posunout čas usínání. Případně je možné se obrátit na nějakou spánkovou ambulanci.
A ten spánek Ti chybí? Jak se cítíš? Já mám potřebu spánku malou, vstávám skoro každý den před pátou a jsem v pohodě. Spát chodím večer různě.
@Lollitka píše: Více
se bojím, že když pujdu spát třeba v 23:30 tak budu 4:30h vzhuru a pak pres den unaven
@Lollitka píše: Více
trittico ac 150mg, poresim s mudr ale az za ctrnáct dnu, a to nekdy premyslím, že zkusím si vzít dve trittica, ale to už bych byl zavislák a to nechci
A co neco pridat bez predpisu, neospan? atd? muze se brát trittico i neospan?
spíš 7 hodin, tak kolik hodin bys chtěl spát? to je až až, a unavený jsi z vedlejších účinků těch léků, ne z nedostatku spánku,
proč chodíš spát tak brzy?
V dnešní době je nepřetržitý spánek 6 až 7 hodin luxus. Jsou lidé, kteří se takto nevyspí ani s tritticem. Proč ti vadí, že nespíš déle, když se přes den unavený necítíš? Proč chceš do sebe „cpát“ další léky? Váž si toho, že ti to trittico stačí. Tvoje tělo ví, kolik spánku potřebuje, uměle navazovat ještě více spánku není zdravé. Hodně spánku škodí stejně jako málo spánku.
Tohle bych konzultovala s psychiatrem, který předpokládám léky píše. A určitě nekombinovala léky na předpis s bez.
A vadí, že budeš 1 den nebo třeba 5 dní v kuse unaven? Do práce nechodíš, tak to zkus.
Příspěvek upraven 02.07.26 v 16:17